zainteresowałem się ostatnio tematem spottingu i popróbowałem w okolicach swojego airportu...
jak Wam się to widzi?
zainteresowałem się ostatnio tematem spottingu i popróbowałem w okolicach swojego airportu...
jak Wam się to widzi?
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Wiem, że jest trochę osób, które "podnieca" obserwacja i fotografowanie samolotów. Ostatnio słuchałem jakiejś audycji radiowej na ten temat. No cóż rózne są zainteresowania. Wydaje mi się, że coś w tym jest. Natomiast co do fotek, drugie mi jakoś najbardziej leży, choć trójka też dość ciekawa, ale jakaś taka ciasna. Tak do końca sam nie wiem, jak takie monstra fotografować, by było to ciekawie pokazane i przyciągało wzrok. Może sam moment startu lub lądowaniaChciałoby się więcej dynamiki w tych fotkach.Ale ciekawe, ciekawe...
Pisząc o drugim, miałem na myśli ten w locie, pierwsze zdjęcia jakoś dziwnie później mi się otworzyły. Ale są dość ciekawe. Trochę jednak ta symetria mi jakoś nie pasi.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
coż , ograniczeniem wielkim jest ... płot lotniska, starty i lądowania przy 300mm ledwo widać...ale wrazenia niezapomniane...no i naczekac się trzeba i liczyć na podejście od własciwej strony, na właściwy pas...
Sebastian
Witam!!
MZ najlepsze to: ostatnie z I serii i pierwsze z IIze wskazaniem jednak na to drugie.
Podoba mi się kolorystyka i refleksy na kadłubie(światełko),szczególnie w pierwszym z II serii bardzo ładne!! MZ
Pozdrawiam!!
Dobra robota - nie mam poważnych uwag - mi się wszystkie podobają - super kolorki nieba na PA076016-05.jpg. Popracowałbym tylko nad ostrością następnym razem.
Ochrona nie chciała Cię z płotu ściągać?płot lotniska, starty i lądowania przy 300mm ledwo widać...![]()
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Bez wątpienia trzeba być entuzjastą, żeby w pełni docenić takie zdjęcia. Mi podoba się zbliżenie na zdjęciu z nr PA106116-01.
Pozdrawiam
Podobaja mi się wszystkie ale naj nr4 z I serii. Też mnie coś ciągnie do tego tematu. Może to pozostałości z zainteresowań z dzieciństwa kierują "chłopcami". Mój brat to maniak pociągowy, jego fotki wydają się dla mnie najzwyklejsze w świecie a on zachwyca się już samą fotką torowiska.
dzięki,
co do ochrony to do tej pory się nie czepiali, fajne sa reakcje pilotów, te chłopaki chyba lubią się focić...często się zdarza że Ci nawet pokazą OK albo pomachają... jak ten Norvegian...
a pasjonatem trochę chyba trzeba być...jak ze wszystkim - na robala czy ptaszka też trzeba się często czaić godzinami...
Sebastian