Jedna z letnich burz, jak widac nawet c720 da sie zlapac blyskawice.
Przeszkadzaja troche kable wiszace w powietrzu, ale z tym sie nic nie da zrobic.
Jedna z letnich burz, jak widac nawet c720 da sie zlapac blyskawice.
Przeszkadzaja troche kable wiszace w powietrzu, ale z tym sie nic nie da zrobic.
Noo, gratuluje, trafiłeś nieźle. a próbowałem ale mi się nie udało.
Powiedz na jakich ustawieniach robiłeś. I czy niebo faktycvznie takie było fioletowe ?
Ja jak kiedys próbowałem, na automacie, to aparat zarejestrował mi daleki błysk, którego oko nie było w stanie zobaczyć.
Wyszło bardzo fajnie
/*...................*/
/* ...........................*/
jesli przeszkadza ci kabel mozesz zdjecie otworzyc w programie graficznym i pedzelkiem zamalowac kabel kolorem zblizonym do sasiedniego koloru tla. miej na uwadze przejscia kolorow a napewno bedzie dobrze.
wogole gratuluje strzalu!
A ten u góry spokojnie możesz ciachnąć![]()
Ustawilem na iso 100, 8sek, i max przymknieta przeslona (7.1), bo wczesniej kilka zdjec bylo przepalonych. Ostrosc ustawialem na latarnie w odleglosci ok 15m, bo inaczej automat glupial i ustawial losowoNiebo bylo faktycznie fioletowe podczas blysku, a czesciowo wplyw mogly miec warunki, robilem z okna (otwartego), aparat na statywie, za oknem padalo.
A nie wygodniej użyć stempelka?Zamieszczone przez dka
stempelkiem trzeba uwazac, jesli mamy zajechac po obszarze z przejsciem koloru (gradientem). trzeb dobrac stempelkowi takie samo przejcie jakie jest pod drutami..A nie wygodniej użyć stempelka?
druty na dole mnie np nie przeszkadzaja. bardziej te choinki
witam!!
No ładnie !! Ja jeszcze do burzy się nie zabierałem,ale nie ukrywam,że chciałem tylko deszcz mnie przegonił![]()
Pozdro!!
dobrze zrobiona błyskawica w PS-ie
?????Zamieszczone przez west73
![]()