Moje oczy, ratunku ;-)))Zamieszczone przez zibi1303
Błagam o szacunek dla czytających.
Moje oczy, ratunku ;-)))Zamieszczone przez zibi1303
Błagam o szacunek dla czytających.
Masz jakieś podstawy, by tak twierdzić, czy tak sobie plumkasz?Zamieszczone przez robin102
Robin Ty mój ...... mój misiu malinowy, daj pyska, niech cię wyściskam mój ty pysiu.(...) ludzie zaczynaja uciekać z E systemu niczym szczury z tonącego okrętu. Dla niektórych to może przyszedl czas dobrych zakupów.
było sobie życie
Dobra, przepraszam,Zamieszczone przez lgrabun
zdarza mi się to czasami
![]()
Uwaga, mogę czasem wspak, albo do góry nogami napisać!
/*...................*/
/* ...........................*/
Zamieszczone przez lgrabun
Łukasz Od kilku tygodni z uwagą śledzę oferty na aukcjach internetowych i w prasie fotograficznej i niestety takie odnoszę wrażenie. W naszym forum w dziale ogłoszeń też jakby więcej o sprzedaży coś z E. Sam sprzedałem jeden aparat . Śledzę dlatego , że chciałem poczynić pewne inwestycje w szkiełko pod 4/3, ale dopóki na horyzoncie nie będzie widać jakiegoś nowego aparatu, lub znaków , którym mógłbym w przyszłości zastąpic moją E300 to nie włożę już w 4/3 ani grosza .
No i tak sobie naplumkałem , ale w kontekście problemów Magusa , a nie żeby panikę siać , bo z potencjalnych klientów to w te zakamarki forum mało kto zagląda.
wszystko jasne. Trzymaj się cieplutko jestem z Tobą moj dziubku. Mam nadzieję że nie utoniesz z nami i podejmiesz słuszna decyzję.Sam sprzedałem jeden aparat
Buźka
było sobie życie
cóż, trudno się dziwić... skoro za cenę zabawkowego (wizjer, brak drugiej rolki) E-330+14-45, który najlepszą ma matrycę można kupić D80 z obiektywem, który zabija 14-45.
rozdzielczość ciut wyższa, szumy podobne, ale wizjer i tempo pracy to zupełnie inna bajka. niestety, obecnie OLEK nie ma do zaoferowania NIC PORZĄDNEGO dla średnio lub mocno zaawansowanych. rok temu były E-1 i E-300, teraz sensowny wydaje się tylko E-330 ale kosztuje od cholery. wymarzony aparat do architektury i fotek podwodnych, ale czy na co dzień... mogli chociaż bufor i drugą rolkę dać.
niecierpliwi nie wytrzymują ciśnienia, inni czekają do wiosny. wtedy albo system urośnie w siłę, albo zejdzie całkiem do kąta... osobiście poczekam do przyszłego lata i zobaczę. tak czy inaczej, nic lepszego niż E-1 kupić nie mogłem, choćbym dopłacił. zabija mnie tylko szum...
możliwości matrycy użytej w E-330 robią na mnie wrażenie, sam aparat nie bardzo. czekam na kolejną niskoszumną konstrukcję której nie nazwę zabawką.
zakup np. E-400 dla wysokiej rozdziałki może być wyjściem, ale ciężko go chyba trzymać z 14-54 albo czymś cięższym... trip camera...
Fotomic Nie nerw się też możesz . Grunt to mieć możliwość świadomego wyboru.Zamieszczone przez fotomic
Karool Tylko spokój może nas uratować. Na dziś E330 to według mnie mimo LV nie zawalczy na rynku z nowszą konkurencją. Ale może za rok góra dwa jego następca może powalczyć. Dla amatora takiego jak dla mnie napewno styknie , ale dla ludzi cisnacych grosz z focenia , hmmmmm jak tu wyskoczyć np. na ślubie lub komunni z czymś co nie jest duże i czarne i groźnie wygląda. Dobrze, że ja niedzielny pstrykacz nie mam tego problemu.
robin:
zaszalej, sprzedaj w cholerę to co masz. zostaw lampę i 40-150 a do tego dorzuć E-330 i 14-54 - to Cię ukoi... potem obudowa podwodna i wszystkie ryby Twoje.
A tak na dziś to mam takie podejscie do tematu .Zamieszczone przez KaarooL
Fociłem kiedyś dwoma olkami C5050 miałem także C765 i zrobilem krok do przodu czyli przesiadkę z C5050 na E300 (gościnnie E-1) to naprawde jakosciwa przesiadka. Następna przesiadka też będzie musiała być TAKA BIG jak w poprzednim przypadku . Po prostu żeby to miało sens.
Póki co uczę sie focić cyfrą , a do tego E300 jeszcze długo chyba mi wystarczy , na razie mnie pokonuje bez gadania. Wkurza mnie brak lepszego szłka i te zaje... szumy na wzmocnieniu 800. Ale to chyba za mało uciązliwości , żeby wydawać kasę np. na E330.
Zmiana naprawdę musi być jakosciowa, jak bedzie porzadne body narynku dokupię też sobie jakieś fajne szkiełko , albo dwa. Na dziś basta , czekam. Chyba zrezygnowałem nawet z kupna D70 pod stałki. Choć tego do końca nie wiem. Hmmmm d80 ???