Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 85

Wątek: w pogoni za mega na matrycy

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Off-topic

Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    To prawda, mamy cywilizacje kąsumpcyjną.
    Moje oczy, ratunku ;-)))

Błagam o szacunek dla czytających.

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    (...) ludzie zaczynaja uciekać z E systemu niczym szczury z tonącego okrętu. Dla niektórych to może przyszedl czas dobrych zakupów.
    Masz jakieś podstawy, by tak twierdzić, czy tak sobie plumkasz?

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    (...) ludzie zaczynaja uciekać z E systemu niczym szczury z tonącego okrętu. Dla niektórych to może przyszedl czas dobrych zakupów.
    Robin Ty mój ...... mój misiu malinowy, daj pyska, niech cię wyściskam mój ty pysiu.
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Re: Off-topic

Cytat Zamieszczone przez lgrabun
    Moje oczy, ratunku ))
    Błagam o szacunek dla czytających.
    Dobra, przepraszam, zdarza mi się to czasami
    Uwaga, mogę czasem wspak, albo do góry nogami napisać!
    /*...................*/
    /* ...........................*/

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez lgrabun
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Masz jakieś podstawy, by tak twierdzić, czy tak sobie plumkasz?

Łukasz
    Od kilku tygodni z uwagą śledzę oferty na aukcjach internetowych i w prasie fotograficznej i niestety takie odnoszę wrażenie. W naszym forum w dziale ogłoszeń też jakby więcej o sprzedaży coś z E. Sam sprzedałem jeden aparat . Śledzę dlatego , że chciałem poczynić pewne inwestycje w szkiełko pod 4/3, ale dopóki na horyzoncie nie będzie widać jakiegoś nowego aparatu, lub znaków , którym mógłbym w przyszłości zastąpic moją E300 to nie włożę już w 4/3 ani grosza .
    No i tak sobie naplumkałem , ale w kontekście problemów Magusa , a nie żeby panikę siać , bo z potencjalnych klientów to w te zakamarki forum mało kto zagląda.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Sam sprzedałem jeden aparat
    wszystko jasne. Trzymaj się cieplutko jestem z Tobą moj dziubku. Mam nadzieję że nie utoniesz z nami i podejmiesz słuszna decyzję.
    Buźka
    było sobie życie

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    cóż, trudno się dziwić... skoro za cenę zabawkowego (wizjer, brak drugiej rolki) E-330+14-45, który najlepszą ma matrycę można kupić D80 z obiektywem, który zabija 14-45.

rozdzielczość ciut wyższa, szumy podobne, ale wizjer i tempo pracy to zupełnie inna bajka. niestety, obecnie OLEK nie ma do zaoferowania NIC PORZĄDNEGO dla średnio lub mocno zaawansowanych. rok temu były E-1 i E-300, teraz sensowny wydaje się tylko E-330 ale kosztuje od cholery. wymarzony aparat do architektury i fotek podwodnych, ale czy na co dzień... mogli chociaż bufor i drugą rolkę dać.

niecierpliwi nie wytrzymują ciśnienia, inni czekają do wiosny. wtedy albo system urośnie w siłę, albo zejdzie całkiem do kąta... osobiście poczekam do przyszłego lata i zobaczę. tak czy inaczej, nic lepszego niż E-1 kupić nie mogłem, choćbym dopłacił. zabija mnie tylko szum...

możliwości matrycy użytej w E-330 robią na mnie wrażenie, sam aparat nie bardzo. czekam na kolejną niskoszumną konstrukcję której nie nazwę zabawką.

zakup np. E-400 dla wysokiej rozdziałki może być wyjściem, ale ciężko go chyba trzymać z 14-54 albo czymś cięższym... trip camera...

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    Sam sprzedałem jeden aparat
    wszystko jasne. Trzymaj się cieplutko jestem z Tobą moj dziubku. Mam nadzieję że nie utoniesz z nami i podejmiesz słuszna decyzję.
    Buźka
    Fotomic Nie nerw się też możesz . Grunt to mieć możliwość świadomego wyboru.

Karool Tylko spokój może nas uratować. Na dziś E330 to według mnie mimo LV nie zawalczy na rynku z nowszą konkurencją. Ale może za rok góra dwa jego następca może powalczyć. Dla amatora takiego jak dla mnie napewno styknie , ale dla ludzi cisnacych grosz z focenia , hmmmmm jak tu wyskoczyć np. na ślubie lub komunni z czymś co nie jest duże i czarne i groźnie wygląda. Dobrze, że ja niedzielny pstrykacz nie mam tego problemu.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    robin:

zaszalej, sprzedaj w cholerę to co masz. zostaw lampę i 40-150 a do tego dorzuć E-330 i 14-54 - to Cię ukoi... potem obudowa podwodna i wszystkie ryby Twoje.

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    robin:

zaszalej, sprzedaj w cholerę to co masz. zostaw lampę i 40-150 a do tego dorzuć E-330 i 14-54 - to Cię ukoi... potem obudowa podwodna i wszystkie ryby Twoje.
    A tak na dziś to mam takie podejscie do tematu .
    Fociłem kiedyś dwoma olkami C5050 miałem także C765 i zrobilem krok do przodu czyli przesiadkę z C5050 na E300 (gościnnie E-1) to naprawde jakosciwa przesiadka. Następna przesiadka też będzie musiała być TAKA BIG jak w poprzednim przypadku . Po prostu żeby to miało sens.
    Póki co uczę sie focić cyfrą , a do tego E300 jeszcze długo chyba mi wystarczy , na razie mnie pokonuje bez gadania. Wkurza mnie brak lepszego szłka i te zaje... szumy na wzmocnieniu 800. Ale to chyba za mało uciązliwości , żeby wydawać kasę np. na E330.
    Zmiana naprawdę musi być jakosciowa, jak bedzie porzadne body narynku dokupię też sobie jakieś fajne szkiełko , albo dwa. Na dziś basta , czekam. Chyba zrezygnowałem nawet z kupna D70 pod stałki. Choć tego do końca nie wiem. Hmmmm d80 ???