Pierwsze dwie fotki bardzo udane. Motylek sensownie usiadł przu pomarańczowej plamie i w ten sposób zharmonizował sie z nią tworząc ciekawą kompozycję barwną.
Podziwiam światlo na żuczku, unikalna sprawa, jak ten obiektyw to wypracował, nie mowiac juz o doskonalej ostrosci, przestrzennosc fotki jest dobitna. Jesli mial bym sie czepiac, to do tego fioletowego astra z prawej, ale to drobiazg.
Dobra robota,
Pzdr, TJ
Blady, czyżbyś stał się szczęśliwym posiadaczem jakiegoś makro szkiełka?
Podoba mi się to z motylkiem. Ja bym je trochę inaczej wykadrował - obciąłbym większość zielonej góry, a z drugości nic bym nie ruszał.
dobra, żeby nie robić zamieszania - zdjęcia pochodzą z aparatu Olympus C-55 - tam jest takie szkiełko do makro
sorki, że wcześniej nie napisałem...![]()
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
blady,
Jakie jest tam szkielko w tym C55 do makro, dodatkowe?
Pzdr, TJ
Żuczek idealny,... wręcz
Tu dobrze widać, dlaczego olek robi najlepsze zdjęcia. Nie wiem czy to kompozycja, układ barw i cieni, ale przy uważnym wpatrzeniu żuk sprawia wrażenie trójwymiarowego.
/*...................*/
/* ...........................*/
Standardowy obiektyw z fabryki. Żadnych dodatkowych soczewek itp. pisząc, o tym że jest "tam takie szkiełko" miałem na myśli właśnie ten ("taki") standardowy obiektyw.Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
Są dwa tryby makro i supermakro, ale nie pamiętam ktorego trybu używałem tutaj.
Cieszę się, że się Wam spodobały![]()
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Zieleń podgnita , czyli tak jak trzeba . Zameczek niczego sobie. Może podciągnij go trochę HS-em. To miałeś plenerek . Zazdraszam, że nie wiem co napisać.
dzieki Robin za komentarz - nie ma co zazdraszczac - wsiadasz w airplana, lecisz, robisz zdjęcia, wracasz i pokazujesz jak powininny wyglądać dobre zdjęcia ze Szkocji
Co to jest HS?
Wstawiam resztę, skoncentrowałem się raczej na panoramkach. Fotki z miasta Edinburgh, stolica Szkocji.
1. Scott Monument - zafiksowała mnie ta konstrukcja
2. widok na Old Town
3. Scott Monument - widok od strony Old Town
4. Wnętrze kościoła St. Giles
5. W Edinburgh róże kwitną w październiku
6. Old Town
7. Castle
8. Panoramka z Calton Hill
9. Scott Monument - nocą
10. Princess Street
11. Royal Bar
12. Tanie Latanie