Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Zdjęcia z pleneru STF

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    41
    Moja galeria
    Wtrącę się Jankowi. Kilka mniej artystycznych fotkuf z naszych lufek:
    http://www.fotosite.pl/galeria/thumb...lbum=31&page=1
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant
    Cytat Zamieszczone przez cra3y
    Minus - dynamika - marna jak slajd.
    braklo Ci dynamiki? ostatnio przymierzalem sobie D80 i musze powiedziec, ze bylem zaskoczony, ile moze E1 wykrzesac w porownaniu z tym modelem ...
    nie wiem jak do trabanta, czy innych modeli, gdzie nie wsadzili pici-pixeli (mowa oczywiscie o iso100)
    Nie wiem, jak mają Nikony, bo te znam najsłabiej.
    Za to mam takie ulubione zdjęcie, aparaty, które tak potrafią w jednym podejściu (bez hdr) uważam za pojemne tonalnie:
    http://www.ckmedia.pl/~jankomuzykant...z/nida1/11.htm
    Ja na tej focie nie widzę jakieś przesadnej rozpiętości tonalnej. Drzewa to czarne kontury, a dołem płynie asfaltowa rzeka.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Za to mam takie ulubione zdjęcie, aparaty, które tak potrafią w jednym podejściu (bez hdr) uważam za pojemne tonalnie:
    http://www.ckmedia.pl/~jankomuzykant...z/nida1/11.htm
    to ja dorzuce pare smaczkow (maja exif, wiec bedziesz wiedzial, jakie byly warunki
    a tu orf P7040362.ORF

a tu orf P7050370.ORF

a tu orf P7070894.ORF

zwroc uwage na nastawy (iso, czas, przyslona), nie zebym bronil tu E1, ale porownywanie go do E10 czy E20 to troche "pomylek" ...

PS: celowo zamiescilem ORFy, zeby kazdy mogl sprawdzic, jak to wygladalo przed wycisnieciem sokow z cieni
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RobertW3D
    Obrabiałeś je trochę? Bo jeżeli nie, to kolorki są jak nabardziej ok ... dynamika zresztą też Ale co by nie mówić, jak chce się mieć największą na rynku dynamikę, to trzeba kuić Fuji i tyle
    Delikatnie powidziane, obrabiałem... raczej walczyłem, żeby dało się to jakoś oglądać. Przy tym kontraście jest ciężko. Oczywiście rawy itd.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    http://www.ckmedia.pl/~jankomuzykant/foto/pejzaz/nida1/11.htm
    Ja na tej focie nie widzę jakieś przesadnej rozpiętości tonalnej. Drzewa to czarne kontury, a dołem płynie asfaltowa rzeka.[/quote]
    Hmm... to może czas zajrzeć tu? (na dół strony):
    http://www.ckmedia.pl/~jankomuzykant/about/about.htm

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    to ja dorzuce pare smaczkow (maja exif, wiec bedziesz wiedzial, jakie byly warunki
    Jakoś nie zostałem przekonany...
    zwroc uwage na nastawy (iso, czas, przyslona), nie zebym bronil tu E1, ale porownywanie go do E10 czy E20 to troche "pomylek" ...
    Nie, nie porównuję E1 do E10/20 tylko rodziny: E10/20 vide G3 i obecnie - E1 oraz np. 300D. Oczywiście tylko obraz.
    Ale szczerze powiedziawszy zmęczony jestem udowadnianiem takich różnych rzeczy. Obie rodziny dość dobrze znam, zdanie mam jakie mam. A dokładnie takie same (tylko odwrotne) opinie dostanę na forum Canona (na które zresztą nie wchodzę, bo tam już zupełnie poszaleli od podniecania się zabawkami z napisem C).

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Jakoś nie zostałem przekonany...
    Nie, nie porównuję E1 do E10/20 tylko rodziny: E10/20 vide G3 i obecnie - E1 oraz np. 300D. Oczywiście tylko obraz.
    Ale szczerze powiedziawszy zmęczony jestem udowadnianiem takich różnych rzeczy. Obie rodziny dość dobrze znam, zdanie mam jakie mam. A dokładnie takie same (tylko odwrotne) opinie dostanę na forum Canona (na które zresztą nie wchodzę, bo tam już zupełnie poszaleli od podniecania się zabawkami z napisem C).
    wait, nie chce Ciebie przekonywac w zadna strone, a jedynie chce pokazac, ze E1 dynamiki (obrazu) nie brakuje (jak sie mocno ciagnie z rawa) - nie wiem jak trabant (300D), ale E1 nie jest gorszy/lepszy pod tym wzgledem niz Nikon D80 - to wszystko
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)