Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 186

Wątek: Leica D Summilux 1:1.4/25 ASPH

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Kiedyś w sklepie przepinałem dwa obiektywy ze trzy razy, później wróciły na półkę, do tego dochodzi testowanie szkła przez producenta. Nigdy nie patrzyłem na styki kupując nowy obiektyw (a pewnie teraz będę). Popatrzyłem przed momentem jak wygląda u mnie sytuacja, Leica, którą używałem najrzadziej- (a bo ja wiem może z 15 razy ) wygląda podobnie a starsze 14-54 i 50-200 wymienianie częściej - wyglądają lepiej. Nie wiem czy te styki są jakieś miększe czy "też" kupiłem wymemłany. W każdym razie bardzo mi się ta Leica podoba i używam jej jak nowej . A te zarysowania to przed zapięciem do body zauważyłeś czy później.

GoOrange
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez emm Zobacz posta
    Kiedyś w sklepie przepinałem dwa obiektywy ze trzy razy, później wróciły na półkę, do tego dochodzi testowanie szkła przez producenta. Nigdy nie patrzyłem na styki kupując nowy obiektyw (a pewnie teraz będę). Popatrzyłem przed momentem jak wygląda u mnie sytuacja, Leica, którą używałem najrzadziej- (a bo ja wiem może z 15 razy ) wygląda podobnie a starsze 14-54 i 50-200 wymienianie częściej - wyglądają lepiej. Nie wiem czy te styki są jakieś miększe czy "też" kupiłem wymemłany. W każdym razie bardzo mi się ta Leica podoba i używam jej jak nowej . A te zarysowania to przed zapięciem do body zauważyłeś czy później.

Oczywiście przed zapięciem. Sprzęt oglądałem 4 godziny zanim podpiąłem, szkło przyszło do sklepu a body miałem w domu.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Nie robiłbym tragedii. Kupowałem Sigmę 150 w fotozakupach, no i pytam Pani czy mogę podpiąć i potestować...
    - tak, tak oczywiście.
    Gdyby mi nie pozwoliła to bym nie kupił, a przede mną pewnie wielu klientów sprawdzało, testowało.
    Zaki są, ale małe
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

GoOrange
    Gość
    Dodam jeszcze że o sprzęt dbam wyjątkowo! Nikomu do ręki nie daję mojej E-3 na dłużej niż minutkę góra dwie i np. na moim Zuiko 50/f2 używanym od kilku miesięcy (zapinanym z 10 razy) ślady na stykach są mniejsze ale już na przedniej soczewce widać kilka miniminimini kropeczek... Leica to jak już mówiłem pod każdym względem ideał poza nieszczęsnymi stykami, które burzą mój spokój i porządek poukładanego świata...
    Kilka testowych fotek pstryknąłem już z tym szkiełkiem i oczywiście wszystko OK jak się wydaje, teraz czekam na odpowiedź pani z allegro.

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Sprzęt oglądałem 4 godziny zanim podpiąłem
    Jestem pod wrażeniem...

GoOrange
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Jestem pod wrażeniem...
    Źle mnie chyba zrozumiałeś... aczkolwiek rzeczywiście mogło zabrzmieć cokolwiek śmiesznie!
    Wróciłem do swojej firmy gdzie przysłano obiektyw ok. 16-tej a pucha w tym czasie była w domu gdzie dotarłem po 20-tej. Stąd cztery godziny czasu na oględziny. W sumie to łącznie może z 20 min. oglądałem szkiełko.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Przypomniał mi się dzień świra

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    he he )))
    Ostatnio edytowane przez black_bird ; 4.12.08 o 12:09

| OlyJedi
    Mieszka w
    Płock, Poland, Poland
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Zamiast tego biadolenia może pokażesz zdjęcia Przeciez to słuzy do robienia zdjęć a nie do oglądania.

GoOrange
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez ksb Zobacz posta
    Zamiast tego biadolenia może pokażesz zdjęcia Przeciez to słuzy do robienia zdjęć a nie do oglądania.
    W weekend jak tylko pogoda dopisze pierwszy plener...
    ------------------------------------------------------
    W sprawie nowy czy nie... Odpowiedź miłej Pani z Allegro:

"Witam,
    Obiektyw jest nowy, zakupiony 5 listopada w BH Photo. Sprawdziłem na pozostałych dwóch egzemplarzach i znaki na stykach są identyczne jak te, które widziałem na Pana zdjęciu. Guma na pierścieniach jest za to nowa i nie wygląda na używaną. Pierwsze egzemplarze tego obiektywu były wadliwe i możliwe, że ślady na stykach są wynikiem testów jakościowych producenta aby sprawdzić czy obiektyw jest dobry.

pozdrawiam,
    lord_of_allegro"

Ja chyba wierzę...