Fakt, robi wrażenie. Jedno małe "ale" to IMHO średni bokeh.
Fakt, robi wrażenie. Jedno małe "ale" to IMHO średni bokeh.
Pozdrawiam,
Piotr.
Całkiem fajny ten boke
Cena nie jest fajna - chyba wszyscy zainteresowani krajanie (z normalnymi portfelami) jednak sięgną po sigme 30mm f 1,4
Canon 85 f/1.2 mkII L w moim plecaku jest jak perła w chlewie.
Nie ma chyba rzeczy bardziej subiektywnej niż bokehZamieszczone przez Magus
Mnie on przypomina ten z 14-54 niż z 50/2, a z 50/2 bardziej mi "leży". Co nie znaczy, że tego summiluxa bym nie chciał. Pomijając zaporową kwestię kosztów, chętnie naraził bym się dla niego na ośmieszenie wynikające z faktu obwieszania się topowym sprzętem przez TA, czyli Totalnego Amatora![]()
Pozdrawiam,
Piotr.
już w sprzedaży (od 24 marca) 999 euro
http://www.leicabeimeister.de/site/p...heiten&pageID=
ale dostawa w kwietniu![]()
Jeśli rzeczywiście za tyle to z deka przegieli z ceną. Według mnie prawie czterech tysi to nie warte.Zamieszczone przez celebrity plus
E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8
4 tysie to według mnie cena dla kogoś kto zarabia na robieniu fotek a nie dla kogoś kto nie zajmuje się fotografia zawodowo. Jakbym kupił obiektyw za taką cenę to żona by.... Eeee pewnie nie miałbym juz żony.
Nie przyznawaj sie za ile tylko pokaż jej zdjęciaZamieszczone przez rrrradek
![]()
E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8
nic tu nie pomoże bo ledwo udało mi się namówić ją do zakupu stałki za max 1400 zł ale dzięki za radę.
PrzegięliZamieszczone przez siwyjohn
Dlaczego... raczej nikt nie powinien się spodziewać, że kupi obiektyw o tej jasności z logo Leica za 1500zł
Napisz proszę dlaczego wg Ciebie cena poniżej 4k za to szkło jest zbyt wysoka
Odnieś cenę Leica D Summilux 25/1,4 ASPH do ceny przykładowo Canon'a EF 35/1,4 L USM oraz Sony AF 35/1,4 G.
Tylko, że podawane na dp ceny w Japoni to nieco ponad 600 euro na nasze![]()