Strona 16 z 19 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 186

Wątek: Leica D Summilux 1:1.4/25 ASPH

rocco
    Gość
    Żyletka...
    Jak Zuiko 50/2 tylko szerzej i trochę jaśniej.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    ja mam ludzików na 1,4 z tego szkła. Okrutne warunki miałem do fotografowania bo noc, długie czasy i ludziki co się ruszają, wysokie ISO i plener w pięć minut ale mogę powiedzieć że szkło jest warte swojej ceny. Jest moim zdaniem różnica w ostrości na pełnym otworze i przymkniętego ale obraz z pełnego otworu jest i tak rewelacyjny. Głębia jak z fulfrejma pięknie rysuje... CZasem lubi pogwizdać tam i z powrotem ale próbowałem tylko w tych warunkach poniżej więc nie dziwota.... Jakieś 5% maksymalnie fotek nietrafionych z ostrością ale przypuszczam że z tego 4% to moje błędy.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1312215.jpg
Wyświetleń:	357
Rozmiar:	291,8 KB
ID:	12232  

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie Zobacz posta
    ja mam ludzików na 1,4 z tego szkła.
    WOW! Abstrahując od zalet obiektywu, świetny klimat ma ta fota. Mało widywałem takowych ze ślubnych klimatów.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    tez kilka mieliśmy nietrafionych ujęć ale uwzględniając warunki - swiatło dzienne i ruchliwośc dziecka to normalna rzecz. Iso 200, f2, 1/60s
    Lessie, to swietne ujecie snieg dobrze buduje klimat sceny

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    poczekajcie - obrobię się z tym ślubem i pokażę więcej - cały plener mam z tego szkła...a klimat? no cóż, z czarnych myśli i wielkich obaw wyszło trochę całkiem udanych fotek.
    Generalnie śnieg sypał okrutnie co będzie widać na innych fotkach, para spieszyła się na imprezę, było zimno i mokro, ciemno jak....wiadomo gdzie...miałem sporo planów ale skończyło się na przejściu 200m
    Jak wyszło ocenicie sami. Postanowiłem założyć na forum wątek z fotami ślubnymi i inną fotografią tego typu - może ktoś dołączy i podzieli się doświadczeniami a na forum będziemy mieli tematyczny wątek. Ale muszę skończyć obróbkę....

a tak sypało....wiem że fota z fotograficznego punktu widzenia pewnie nie do przyjęcia ale jest....inna. Moim znajomym się podoba....
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1312200.jpg
Wyświetleń:	289
Rozmiar:	284,1 KB
ID:	12233  

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Nie jestem pewien, bo dokładnie tego nie testowałem na dwóch różnych puszkach E-3 ale mam wrażenie, że z L-X025 mam Front Focus przy innych punktach AF niż centralny dla światła f1.4.

Czy ktoś to zauważył?

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    nie sprawdzałem innych punktów, sprawdziłem centralny na "teście batryjkowym" a innych używałem w praktyce i nie odkryłem anomalii więc zakaładam że jest OK. Nie potrafiłbym chyba zrobić testu dla każdego punktu bo nie miałbym cierpliwości. Chyba że wylazłoby to w użytkowaniu codziennym. Ale bawić się w statywowe fotki papieru milimetrowego to nie dla mnie....
    W praktyce rzadko przełączam się na inne punkty, jeśli już to najczęściej skrajne przy nietypowych ujęciach. Po prostu szybciej przekadrowuję niż kręcę rolkami i naciskam guziki

GoOrange
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez lessie Zobacz posta
    nie sprawdzałem innych punktów, sprawdziłem centralny na "teście batryjkowym" a innych używałem w praktyce i nie odkryłem anomalii więc zakaładam że jest OK. Nie potrafiłbym chyba zrobić testu dla każdego punktu bo nie miałbym cierpliwości. Chyba że wylazłoby to w użytkowaniu codziennym. Ale bawić się w statywowe fotki papieru milimetrowego to nie dla mnie....
    W praktyce rzadko przełączam się na inne punkty, jeśli już to najczęściej skrajne przy nietypowych ujęciach. Po prostu szybciej przekadrowuję niż kręcę rolkami i naciskam guziki
    Na moim egzemplarzu tego nie zaobserwowałem. Ale jak jest z Twoim tego nie wiem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    ja przy portretach używam skrajnych punktów, najczęściej trafia, zdarza sie czasem przestrzał ale winiłbym raczej słabe warunki świetne lub "długi czas" w fotach na swiatło zastane.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Poogladałem działalność szkiełka i jestem pod wrażeniem. Pięknie rysuje.
    pozdrawiam Wiejo