Jezeli chodzi o fotkę 14.................to wez obetnij wszystko ponizej linii oczu i będzie miodzio.Bez grzebania wPS uzyskasz ładniutką fotkę![]()
Jezeli chodzi o fotkę 14.................to wez obetnij wszystko ponizej linii oczu i będzie miodzio.Bez grzebania wPS uzyskasz ładniutką fotkę![]()
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
15.
aga - chciałaś autoportret to masz
tytuł roboczy: "czas na maturę ustną z polskiego..."
.
Podoba mi się ten portret. Napisz skąd wziąłeś przepis na obróbkę Draganową. Co to za białe kropki na wargach, nosie i w paru innych miejscach?
Rany , ale impreza była !!![]()
![]()
/*...................*/
/* ...........................*/
przeglądając cyberfoto ostatnio trafiłem na wątek z zapytaniem o obróbkę a'la dragan a w nim znalazłem link do filmiku, na którym jest wszystko pokazane. http://rapidshare.com/files/13358157...ffect.wmv.html (jakby ktoś nie widział jak ściągać z rapidshare: klikamy link, następnie przycisk 'free', czekamy pół minuty około, wybieramy serwer z listy i do okienka wpisujemy kod z obrazka i klikamy download). początkowo byłem bardzo zadowolony z efektów jednak dochodzi do mnie, że jednak dosyć znacząco odbiega to od efektów uzyskanych przez andrzeja. ale zawsze to dodatkowa umiejętność, do niektórych zdjęć nawet dobrze może przypasować.
a białe kropki na wargach np. to fragmenty odchodzącego naskórka chyba [mam trochę spękane wargi akurat], które wylazły dodatkowo przy wyostrzaniu.
EDIT: zibi'kac morderca' w sumie też może być
btw. zdjęcie doświetlane fl-36 w sufit w dosyć zacienionym korytarzu
chociaż i tak niewiele zostało z oryginalnego oświetlenia raczej ;P
.
Czytałem ten wątek, ale nie umiałem ściągnąć z tego linku, który podałeś. Dziękju.
Też mi się podoba (mimo okruszków na ustach) Olifant, gdybyś tak jeszcze pokombinował z wersja czarno-białą to mam wrażenie że uzyskałbyś ciekawy portret kojarzący mi się z filmem radzieckim lat 70-tych
Obróbki może sama popróbuję... tak zachęcacie...![]()
A co do samego Dragana, to czytałam gdzieś, że każde dzieło jest efektem mozolnej obróbki pierwotnego zdjęcia. Pewnie ma dziesiątki własnych, niepodrabialnych patentów![]()
Przypomniało mi się teraz, że podobne efekty przerysowania szczegółów uzyskiwało się ongiś korzystając z mikrofilmów.
w to nie wątpię :PZamieszczone przez agapiet
.
Zrobiłem dziś własnego "dragana", ale straszliwy kaszan mi wyszedł. Nie do pokazania. Ale nie odpuszczę, bo podoba mi się taka obróbka.
Rafał, a udało Ci się w końcu ściągnąć toto z linka podanego przez Olifanta? Bo mi tak ale czasu brak na zabawę. Ciekawam czy skorzystałeś ze ściagi, czy sam kombinowałeś.