-
Misz masz czyli z różnych beczek
W końcu postanowiłem pokazać kilka moich całkowicie amatorsko początkujące zdjęcia. Proszę o wyrozumiałość
Będzie coś ze mnie ?
)
P.S. nie wiem czemu weszło tylko pięć zdjęć spróbuję w następnym wątku.
-
-
c.d.
-
-
Moja rada, wystaw te zdjęcia na raty, albo w jednym kawałku. Resztę potraktuję scyzorykiem za 10 minut.
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
-
Tak najpierw chciałem ale miałem trudności z wyborem, a poza tym wolę raz wysłuchać słów krytyki niż siedemnaście razy
)
-
| OlyJedi
- Siła reputacji
- 25
Zdjęć jest sporo i trudno odnieść się jednocześnie do wszystkich. Z zamieszczonych przez Ciebie kadrów mój wzrok przykuł ten z maleńką żaglówką obramowaną kołem ratunkowym. Spostrzegawczość zaoowocowała oryginalnym kadrem. Niestety kadry grzybka, kwiatka czy dziecka są raczej normą dla każdego posiadacza aparatu. Może trzeba poczekać na lepsze warunki, nietypowe oświetlenie, tło etc.
Pozdrawiam i życzę radości z fotografowania.
-
Dzięki
-
ziemia,
Zdjęć jest troszke za dużo, ale mniemam, że chciałeś przedstawić całe spektrum swoich zainteresowań.
Moim zdaniem, zakładam, że jestes na poczatku drogi, fotki wskazują na dobre perspektywy rozwoju, sądzę, że potrafisz patrzeć na świat i ujmować przestrzeń tak, aby to było strawne na płaskim obrazku (drzewo przy zrujnowanej zagrodzie), jesteś ciekawy wszystkiego (biały kwiatek, żaba, graybek), widzisz światło ( listki na ziemi pod światło, droga leśna pod światło, także mgła w lesie (czy w parku?)). Na fotkach z zachodami nie ma jakichś dominujących elementów, linia horyzontu jest zbyt daleka, same kolory zachodu nie wystarczą na tych konkretnych zdjęciach. Na kwiatku jest zbyt mało światła, grzybek ma zbyt monotonne iglaste otoczenie, może mech byłby lepszy, może trzeba było go lekuchno przekrzywić...
Na wszystkich zdjęciach widać to, co Twoje oko zaakceptowało, ale to za mało, fotografie powinny być mocniejsze - zawierać a w miarę możliwości elementy wyrózniające się- takie, aby widz miał świadomość, że autor własnie tak, a nie inaczej poprzez te elementy chciał zaakcentować swoje widzenie świata , dotrzeć ze swoim pomysłem do niego.
Pzdr, TJ
-
Dziękuję bardzo za tych kilka miłych słów. Znaczy to dla mnie bardzo wiele. Gdyż byłem bardzo ciekaw co Pan powie na temat moich zdjęć. Ponieważ sam mie mogę obiektywnie ich oceniać a jednocześnie zawsze jestem niezadowolony, chciałbym czegoś więcej
Ale tak jak Pan powiedział to początek drogi miejmy nadzieję że będzie lepiej. Jeszcze raz dziękuję
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów