Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Nad rzeczką opodal krzaczka...

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Peter1976
    Witam!!
    W niedzielę robiłem fotki w Bieszczadach są do obejrzenia w moim temacie poniżej.
    Nie przekraczałem tam f14,jeśli dobrze pamiętam
    Fotki pooglądaj i oceń sam!!

Pozdrawiam!!
    Rzeczywiscie jest OK.
    Chcialbym tez pouczyc sie jak wykorzystac odleglosc hiperfokalna.
    Ale na moim obiektywie nie ma skali ;-(
    pozdrawiam
    herman
    E-500 + 14-45 + 40-150 + ZD 35mm + FL50

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Jeśli dobrze zrozumiałem, to umieszczone przez Ciebie zdjęcie nie jest Twoją udaną pracą i chcesz o nim tylko podyskutowac z forumowiczami. Jeśli mogę wrzucić swoje 3 grosze do wątku, to na początku trzeba zacząć od tego, że dla takiego planu i odległości między obiektywem i obiektami zgrupowanymi niemal na jednej płaszczyźnie, dbanie o dużą głębię ostrości nie ma raczej sensu. Radziłbym zabiegać o zdecydowanie krótszy czas otwarcia migawki. No a sam temat mnie nie przekonuje. Nie widzę tu ani piękna, ani artystycznego naturalizmu w tej wiacie. Dodatkowy chaos wprowadza kabel.
    Pozdrawiam i czekam na kolejne zdjęcia

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez WUJEK MARO
    Jeśli dobrze zrozumiałem, to umieszczone przez Ciebie zdjęcie nie jest Twoją udaną pracą i chcesz o nim tylko podyskutowac z forumowiczami. Jeśli mogę wrzucić swoje 3 grosze do wątku, to na początku trzeba zacząć od tego, że dla takiego planu i odległości między obiektywem i obiektami zgrupowanymi niemal na jednej płaszczyźnie, dbanie o dużą głębię ostrości nie ma raczej sensu. Radziłbym zabiegać o zdecydowanie krótszy czas otwarcia migawki. No a sam temat mnie nie przekonuje. Nie widzę tu ani piękna, ani artystycznego naturalizmu w tej wiacie. Dodatkowy chaos wprowadza kabel.
    Pozdrawiam i czekam na kolejne zdjęcia
    Witam
    dokladnie taki mialem cel w umieszczeniu tej pracy. Chodziło mi o pomoc jakich ustawien dokonywac na tego typu zdjeciach. No i czy z moim obiektywem jest wszystko OK. Rzeczywiscie nie zwrocilem uwagi ze praktycznie wszystko jest na jednej plaszczyznie co moznaby konkretnie przelozyc na przyslone. Co do kompozycji to sie juz nie wypowiadam, bo mowilem o tym wczesniej dlaczego kadr jest taki jaki jest
    herman
    E-500 + 14-45 + 40-150 + ZD 35mm + FL50

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów