Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Panning lotu bociana czarnego

| OlyJedi
    Mieszka w
    Grodzisk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Piękne fotki robisz
    Bardzo dziękuję

a poza tym czy wiesz ilu ludzi jakby pod wplywem tych swietnych zdjec kupiło olympusy ???
    Tego oczywiście nie wiem. Ale mam nadzieję, że wszyscy bez bicia sami się do tego przyznają i z takim wykazem zgłoszę się do OLYMPUS POLSKA po prowizję, może starczy na ZD 300

A poważniej- cieszę się, że mam swój malutki udział w rozwoju systemu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    jvad a używasz telekonwertera EC-14 wraz z 50-200?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    148
    Moja galeria
    Chyba będę mało oryginalny jak powiem, że zdjęcie mi się b. podoba. Podziwiam Twoja cierpliwość.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi
    Mieszka w
    Grodzisk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    jvad a używasz telekonwertera EC-14 wraz z 50-200?
    Nie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Grodzisk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    twoje zdjecia - pelna kultura. podpisy - tez sie nie dziwie, ze to robisz. reprezentujesz poziom godny podpisywania, jednak pomysl moze aby przeniesc litery gdzies poza ramke
    Kiedyś przygotowywałem miniatury do pewnego portalu i maksymalne dopuszczalny wymiar to było 650 punktów dla najdłuższego boku i 600 max w pionie. I tak już zostało, taki wymiar przyjęłem też na swojej stronie. Gdybym chciał podpisywać fotografie na otaczającej zdjęcie ramce, co być może byłoby bardziej estetycznym rozwiązaniem, musiałbym automatycznie zmniejszyć rozmiar samej fotografii a tego właśnie chciałem uniknąć. Z reguły moje zdjęcia to portrety a podpisuję je tak, by nie zasłaniać tematu zdjęcia.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Grodzisk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Największą dla mnie wadą wiosny, lata i jesieni są pasożyty głównie kleszcze. I tutaj jako ciekawostkę przyrodniczą chciałbym pokazać zdjęcie nimfy kleszcza. W rzeczywistości stworek jest nie większy od ziarenka maku. Zdjęcie to taki swoisty digiscoping- obraz mikroskopowy (z mikroskopu dla dzieci) sfotografowany cyfrową małpką. Bardzo niedoskonałe technicznie ale być może, niektórych zainteresuje. Niewszyscy bowiem wiedzą, że tak małe kleszcze istnieją. Sportretowany okaz to kompletny uduszony egzemplarz, który złapałem na ręku nim zdążył się przyssać. Zdjęcie zrobiłem w dniu, w którym go schwytałem. Jako ciekawostkę podam, że dłoń na której spacerował była lepka od środka odstraszającego owady. Swego czasu eksperymentowałem z różnymi repellentami i nie znalazłem, żadnego skutecznie odstraszającego kleszcze preparatu, mimo iż producenci przypisywali im takie działanie.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	kleszcz_mikroskop_207.jpg
Wyświetleń:	82
Rozmiar:	95,8 KB
ID:	459