Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Panning lotu bociana czarnego

| OlyJedi
    Mieszka w
    Grodzisk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Olympus E1 + Zuiko Digital 50-200. 200mm 1/60 sek. Zdjęcie zrobione przy żerowisku bociana.

Tak na marginesie to dla mnie bardzo szczęsliwy strzał. Zrobiłem je jako ostatnie zdjęcie dnia po bezowocnych 15 godzinach siedzenia w ukryciu.

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    W twojej galerii http://www.jarek-debski.com/ wszystkie fotki z E-1 strzelone???
    Pytam, bo niektórzy (nikonowcy np.) odradzają mi zakup olka do takich zdjęć. Właśnie mam zamiar kupić E-500, może nawet jutro kupie. Dlatego nadal szukam potwierdzenia że olkiem również można skutecznie zapolować. I tutaj widzę, że można.
    Wcale ci się niedziwie, że "zaznaczasz" swoje zdjęcia. Jak ktoś się zna na rzadkich gatunkach wie, że to zdjęcie bociana może być kiedyś trochę warte. Mam nadzieję że bociek czarny trochę się przestawi i będzie mniej płochliwy.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    ooo wrocil moj master od ZD 50-200mm super! jak zwykle

Mam nadzieje ze nie masz nic na przeciwko https://forum.olympusclub.pl/forum27...-vt7925,45.htm no a jesli nie to zapraszam tez tam do publikacji jakis ciekawych zdjec. Z tym ze u Ciebie moze byc problem z definicja ciekawe bo wszystie sa IMHO ciekawe

pozdrawiam
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi
    Mieszka w
    Grodzisk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Nie wszystkie zdjęcia na mojej stronie są zrobione E1. Ale wszystkie, które teraz znajdują się Nowościach zrobiłem E1 + Zuiko Digital 50-200.

Niewątpliwie Olympusem można skutecznie zapolować choć nie ulega wątpliwości, że obecnie w tej dziedzinie fotografii (tzw. fotosnajperce) całkowicie zasłużenie dominuje Canon. Oczywiście mam na myśli najwyższy poziom w tej dziedzinie fotografii (1 ligę fotografów) i profesjonalny sprzęt Canona. Nikon od dłuższego już czasu traci na tym polu ze względu na swoje opóźnienia technologiczne.
    Pierwszy duży w profesjonalnej fotosnajperce eksodus z Nikona do Canona nastąpił lata temu w związku z zapóźnieniem Nikona we wdrażaniu stabilizacji obrazu, funkcji nie do przecenienia w tego rodzaju fotografii.
    Drugi wciąż trwa w związku z przespaniem przez Nikona rewolucji cyfrowej.
    W tej chwili Canon dominuje dzięki skutecznej stabilizacji obrazu, najlepszemu na rynku AF (szczególnie tryb ciągły), pełnoklatkowym matrycom, wysokiej jakości obrazu przy wysokich czułościach (niskie szumy, pełnoklatkowe matryce- duża powierzchnia poszczególnych pikseli). Długoogniskowa optyka Canona uważana jest za wzorcową.
    System ten ma jednak jedną bardzo poważną wadę - wysoką cenę.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Grodzisk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Mam nadzieje ze nie masz nic na przeciwko http://forum.olympusclub....5-vt7925,45.htm no a jesli nie to zapraszam tez tam do publikacji jakis ciekawych zdjec. Z tym ze u Ciebie moze byc problem z definicja ciekawe bo wszystie sa IMHO ciekawe
    Oczywiście, że nie mam nic przeciwko... to miłe, bardzo dziękuję
    Nie odzywałem się bo w ciągu ostatnich kilku miesięcy niemal nie korzystałem z sieci.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    A masz więcej zdjęć? A może masz zdjęcia czarnego łabędzia?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Grodzisk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    A masz więcej zdjęć? A może masz zdjęcia czarnego łabędzia?
    Mam z dawniejszych czasów, kiedy fotografowałem kompaktem w ogrodach zoologicznych. Teraz staram się fotografować dzikie zwierzęta w warunkach naturalnych a czarne łabędzie żyją w naturze w australii nie w Polsce (póki co
    Dla równowagi dodam, że nie mam także porządnego (zrobionego E1) zdjęcia bociana białego, na którego nie chciało mi się tracić czasu bo to dla mnie żadne wyzwanie. Chociaż to ze względów handlowych błąd.

excel
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez jvad
    Olympus E1 + Zuiko Digital 50-200. 200mm 1/60 sek. Zdjęcie zrobione przy żerowisku bociana.

Tak na marginesie to dla mnie bardzo szczęsliwy strzał. Zrobiłem je jako ostatnie zdjęcie dnia po bezowocnych 15 godzinach siedzenia w ukryciu.
    jvad,
    bardzo uwaznie obejrzalem Twoje nowe fotki w galerii. No coz powiedziec, ogromny podziw dla talentu i cierpliwosci, i przyznam sie, ze bardzo zdrowa zazdrosc mnie ogarnela i swiadomosc, ze przeciez mnie nigdy to sie nie uda. Umiejetnosci moglbym ewentualnie podszlifowac, jednak takiej cierpliwosci i wiary w powodzenie nikt mnie nie nauczy.

Niedawno widzialem mnostwo jaszczurek, to zwinne, szybkie zwierzatka. Twoje fotki z jaszczurka i krwiopijcami-mrowkami. Przygladajac siwe Twoim fotkaom, zastanawialem sie, jak to jest mozliwe, ze to niesamowicie szybkie zwierze, nie zdazylo uciec przed mord-machine mrowka. Obserwowales cale zjawisko - jezeli mozesz - opowiedz jak to mozliwe? Ile trwa tego typu sesja? Czy nigdy nie miales poczucia winy, ze nie broniles jednostki? W tym przypadku jaszcurki?
    Czy bedac przez 15 godzin!!! na zerowisku bociana (ow) nie udalo sie Tobie sfocic ic wiecej? Od czegop zalezy sukces tego typu sesji zdjeciowej? Na podstawie czego planujesz wypady, jakie zjawiska zwiekszzaja nadzieje powodzenia?
    Zarzucilem Ciebie pytaniami. Jednak rzadko spotyka sie ludzi (oprocz paperazzi), ktorych stac na czatowanie w zaroslach dla jednego, jedynego zdjecia.
    Gratuluje talentu i spokoju.

pozdrawiam,
    excel

| OlyJedi Awatar johan
    Mieszka w
    Siedlce
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Jak zwykle super!!!
    Podziwiam za cierpliwość. Nie każdego byłoby stać na taki wyczyn, aby kilkanaście godzin czekać na możliwość wykonania kilku fotek.
    Respect!!!
    E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
    5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    jvad respect! Sprzet sprzetem... ale postawa fotografa jest poprostu rewelacyjna! widac ze to prawdziwa pasja
    pozowole sobie przypomniec https://forum.olympusclub.pl/forum19...-vt5749,08.htm
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać