A po co mi Prawo Jazdy? Przecież mam instrukcję obsługi samochoduZamieszczone przez lgrabun
Umieć obsługiwać aparat to nie to samo co umieć zrobić zdjęcia, nieprawdaż?
A po co mi Prawo Jazdy? Przecież mam instrukcję obsługi samochoduZamieszczone przez lgrabun
Umieć obsługiwać aparat to nie to samo co umieć zrobić zdjęcia, nieprawdaż?
Instrukcja pozwala nauczyć się tego, co zrobić, by osiągnąć, to co chce się osiągnąć (duża głębia, obiekty w ruchu itd.).Zamieszczone przez Gregorius
Umiejętności robienia zdjęć nie osiąga się poprzez czytania kursów. Tutaj praktyka jest niezastąpiona, a cyfrówka tylko ten proces ułatwia.
GAJOS
Porób sobie zdjęcia tego samego motywu przy różnych ustawieniach i zobaczysz, które zdjęcie wyszło lepiej, które gorzej. Metodą prób i błedów można się wiele nauczyć, a cyfrówka do tego nadaje się idealnie, bo nic za taką zabawę nie płacisz![]()
E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII
Wlasnie wrocilem z wycieczki... Potem wystawie zdjecia do obejrzenia. Na razie nie mam czasu zrzucic na kompa ale zrobie to jutro/pojutrze i sam zobacze z jakim efektem to cykanie wyszlo.
Dzieki wszystkim za podpowiedzi.
Pzdr.
gajos
*E-500 + 2 kity + 2x Pretec Cheetah 1GB*