Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Detal architektoniczny - hulaszcze żaby

Awatar nib
    Mieszka w
    poznań
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    mysle ze na forum jak w życiu obowiazuje zasada ze kto pierwszy pyta otrzymuje pierwszy odpowiedz. zatem czekam

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    nib,
    Rozumiem, że nie chcesz z jakichś względów. Trudno - się mówi.
    Pzdr, TJ

excel
    Gość
    nib,
    w calej Twojej wypowiedzi zauwazylem cos, co mogloby przypominac pytanie. Wprawdzie brakuje znaku zapytania, niezbednika w takim przypadku, ale ze z gramatyka i ortografia u Ciebie nie za bardzo - wybaczam.
    Cytat Zamieszczone przez nib
    .......................... moze nie umiem patrzec na te fotki[/b]
    .
    Odpowiadam spiesznie - Nie, nie umiesz. Czy teraz moja odpowiedz Cie satysfakcjonuje?

excel

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Ech, porponuje zainteresowanym zostawić w spokoju TWA Tadka bo do ściany można mówić i mówić... nib - ująłeś to b. dobrze - tylko że nic ztego nie wyniknie.
    Jeśli ktośnie widzi tego, że zdjęcie jest zwykłym pstrykiem spacerowym - jego sprawa.
    Uprzedzając pytania - już tłumaczę co to znaczy pstryk spacerowy. Otóż spacerujesz sobie ulicą, widzisz żabę na drzwiami, stajesz, pykasz bez zastanowienia się "czy można to zrobić inaczej" z miejsca, w którym zauwazyłeś żabę. Co powstaje? Zdjęcie dokumentalne. Czym się można na nim zachwycać? Tym, że autor nie obciął żabie nogi? Tym, że jest ostre? Tym, że jest kolorowe? Takimi rzeczami zachwyca się właściciel cyfrówki podczas pierwszego tygodnia użytkownia.

Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mariush
    Ech, porponuje zainteresowanym zostawić w spokoju TWA Tadka bo do ściany można mówić i mówić... nib - ująłeś to b. dobrze - tylko że nic ztego nie wyniknie.
    Jeśli ktośnie widzi tego, że zdjęcie jest zwykłym pstrykiem spacerowym - jego sprawa.
    Uprzedzając pytania - już tłumaczę co to znaczy pstryk spacerowy. Otóż spacerujesz sobie ulicą, widzisz żabę na drzwiami, stajesz, pykasz bez zastanowienia się "czy można to zrobić inaczej" z miejsca, w którym zauwazyłeś żabę. Co powstaje? Zdjęcie dokumentalne. Czym się można na nim zachwycać? Tym, że autor nie obciął żabie nogi? Tym, że jest ostre? Tym, że jest kolorowe? Takimi rzeczami zachwyca się właściciel cyfrówki podczas pierwszego tygodnia użytkownia.

O, o, o... o to chodzi!

excel
    Gość
    Czy ktos z zacnych forumowiczow moglby mi wytlumaczyc co znaczy TWA

zacnych pozdrawiam,
    excel

Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez excel
    Czy ktos z zacnych forumowiczow moglby mi wytlumaczyc co znaczy TWA

zacnych pozdrawiam,
    excel
    Towarzystwo Wzajemnej Adoracji

excel
    Gość
    celebrity plus

Nieuwaznie czytasz. To pytanie zadalem ZACNYM uzytkownikom tego forum.

excel

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Dziękuję za zabranie głosu wszytkim.

Wystawiłem zdjęcie detalu, o którym napisałem, że dla mnie jest ciekawy i z zapytaniem do forum, czy ktoś może wie coś więcej o ty motywie. Nie napisałem nic takiego, co by sugerowało, że zdjęcie ma walory artystyczne lub prościej mówiąc jest ach i och. Jeden z obserwatorów napisał, że miejsce jest niezwykłe, a zdjęcie jest zwykłe, kilku napisało, ze fotka się podoba, następny napisał, że tego nie rozumie. I w porządku.

Jeden z dyskutantów (excel) i następnie ja namawialiśmy do szerszej wypowiedzi "pierwszego" (mariush) i "następnego" (nib). Sens odpowiedzi był następujący - fotka jest tak niedobra, że nie potrzebuje żadnej dyskusji. I jest OK.

Mariush trochę sobie podostrzył dowcip zostając moim oficerem prowadzącym (nazwał mnie TWA, co jest skrótem służbowym określającym współpracownika tajnych służb) i wydał wiążącą opinię dla podwładnych, co nie rokuje dla mojej pracy w służbach najlepiej:

"Ech, porponuje zainteresowanym zostawić w spokoju TWA Tadka bo do ściany można mówić i mówić... nib - ująłeś to b. dobrze - tylko że nic ztego nie wyniknie.
    Uprzedzając pytania - już tłumaczę co to znaczy pstryk spacerowy. Otóż spacerujesz sobie ulicą, widzisz żabę na drzwiami, stajesz, pykasz bez zastanowienia się "czy można to zrobić inaczej" z miejsca, w którym zauwazyłeś żabę. Co powstaje? Zdjęcie dokumentalne. Czym się można na nim zachwycać? Tym, że autor nie obciął żabie nogi? Tym, że jest ostre? Tym, że jest kolorowe? Takimi rzeczami zachwyca się właściciel cyfrówki podczas pierwszego tygodnia użytkownia."

Będę złośliwy (i tak już mam przechlapane u zwierzchnika). Prawidłowo wyjaśniacie, co to jest pstryk spacerowy, konkretnie, obrazowo, sytuacyjnie. Wicie, to jest tak, jak z tym czytaniem zegara przez funkcjonariuszy - mała - 2, duża - 12.

Zadnych pojęć, tylko konkrety - ja ide, ja widze, ja pstrykam - to jest własnie pstryk.

To jest wyczerpująca instrukcja myślenia. Dobra szkola. Bez żadnych niedomówień. Pełna ścieżka rozumowania.

Ja był tam, ja wszed, ja zobaczyl. ja powiedzial, a on powiedzial ze tak, ja powiedzial, ze nie, ja mu powiedzial, ze a on jest taki jakis TW, to on powiedzial, ze ja sie nie znam, ja powiedzial, ze nie idzie z nim gadac, a on byl obrazony, to ja poszed.

Mozna trochę pożartować, co nie?
    Pzdr, TJ

robin102
    Gość
    Chyba koledze chodzi o towarzystwo wzajemnej adoracji , tylko kurde o które bo jak obserwuje to jest ich kilka na naszym forum , czym więcej tym lepiej , jak w życiu. Ważne żeby sobie po odciskach nie deptały .

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów