Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Detal architektoniczny - hulaszcze żaby

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria

Detal architektoniczny - hulaszcze żaby

W Bielsku-Białej przy ul. Targowej jest dom z 1795 roku z taką sceną nad drzwiami. Nigdy nie widziałem czegoś takiego, chyba to jest rzadkość, więc sfotografowałem i pokazuje na forum. Podoba mi się scena, na której dwie elegencko wystrojone żaby ostro hulają, ich niedbałe, luzackie pozy. Może ktoś z forumowiczów wie do czego nawiązał autor rzeźby, może do jakiejś przypowieści ludowej lub bajki Lafontaine'a. Oświetlenie było słabe- zachmurzone niebo, ale klimat sceny jest chyba wiernie oddany na fotce.
    Pzdr, TJ

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Re: Detal architektoniczny - hulaszcze żaby

Bardzo, bardzo mi się podoba.

Świetna tonacja, piękne kolory.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Te żaby to ćpunki - palą faję wodną... nie nawiązują do żadnej bajki, są po prostu dekoracją dawnej winiarni.
    Miejsce niezwykłe, zdjęcie zwykłe (dokumentalne).

excel
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mariush
    Te żaby to ćpunki - palą faję wodną... nie nawiązują do żadnej bajki, są po prostu dekoracją dawnej winiarni.
    Miejsce niezwykłe, zdjęcie zwykłe (dokumentalne).
    Piszesz - "niezwykle miejsce". A czemuz to niby niezwykle? Czy kazda dawna winiarnia jest wg Ciebie miejscem niezwyklym? A jezeli nie wszystkie, to czym wlasnie ta na niezwyklosc zasluzyla?
    Pytam z ciekawosci.

Tadeusz, ciekawie zauwazone, ladnie ujete, kolorki przednie (podpatrzylem wyp.Lgrabuna) i nawet brak swiatla nie odbiera urody fotce.

pozdrawiam,
    excel

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    excel - ja też zapytam z ciekawości - ile rzeźb żab-ćpunek widziałeś w życiu?
    Czy czytając jakiś tekst czytasz co trzecie słowo i dlatego wysnuwasz wnioski iż "kazda dawna winiarnia jest wg Ciebie miejscem niezwyklym?"? Zobaczyłeś w zdaniu słowa "winiarnia" i "miejsce niezwykłe" i poukładałes to sobie w powyższe pytanie.. Kiedy zobaczyłeś zdanie Tadka "Podoba mi się scena, na której dwie elegencko wystrojone żaby ostro hulają, ich niedbałe, luzackie pozy" pomyślałeś że Tadka rajcują płazy??? Źle z tobą chłopie...

excel
    Gość
    mariush,

zadalem proste pytanie: dlaczego miejsce to, czyli dawna winiarnia jest Twoim zdaniem miejscem niezwyklym.
    A tak dla powszechnegop porzadku, to pytania tworzy sie najczesciej przez zobaczenie, zauwazenie czegos, PRZECZYTANIE czegos, co z kolei nasuwa pytania. Nie slyszales nigdy o tym? Teraz rozumiem, dlaczego dziwi Cie sposob w jaki u mnie pytanie to sie narodzilo.
    Jak mi dasz troche czasy, to sie zastanowie, czy pomyslalem o rajcownym wplywie plazow na Tadka.
    Juz wiem! Ty mnie wyprzedziles w tym, jakze gornolotnym mysleniu. Gratuluje!

excel

| OlyJedi Awatar johan
    Mieszka w
    Siedlce
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Fajne ujęcie i kolorki.
    Żaba w różowym kubraczku już się nieźle ujarała
    E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
    5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII

Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Świetne miejsce, gdzie mieszkasz? Pod/nad żabami (ćpunkami)!

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Odnośnie fajki, to na pewno nie jest to fajka wodna, ma zbyt prostą konstrukcję. Jest to fajka zwykła, tylko z fantazyjnym cybuchem. Jesliby w fajce był crack, to jeden wdech lub dwa wystarczyło by na ujaranie, i po zabawie. Przypuszczam, ze jest to najzwyklejsza faja, a w niej najzwyklejszy tytoń.

Pzdr, TJ

Awatar nib
    Mieszka w
    poznań
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    za mariushem, zwykla fota dokumentalna, zastanawiaja mnie wypowiedzi innych forumowiczow komentujacych fotki tadeusza. swietne kolory, swietne to swietne tamto, nie ujmujac nic Tadeuszowi, ta fotka jest do bolu zwykla!!!!!!!!!!! czasem mam wrazenie ze Tadeusz umieszcza fotki na forum jakies tam i potem smieje sie z ochów i achów pozostałej grupy forumowiczow. przepraszam za te slowa, bo nie jestem tu na forum zadnym autorytetem, ale musze to z siebie wyrzucic. i pytam obserwatorow: co jest tak wspaniałego w tych kolorach, moze nie umiem patrzec na te fotki[/b]

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów