Mam prośbę o pomoc Do E300 zamontowałem lampę CULLMANN 34 AF- O lampa ma "dedykację " do oly niestety aparat jej nie widzi? Wydaje mi się że aparat po włączeniu powinien automatycznie wykryć akcesoria a może coś zrobiłem źle?
Mam prośbę o pomoc Do E300 zamontowałem lampę CULLMANN 34 AF- O lampa ma "dedykację " do oly niestety aparat jej nie widzi? Wydaje mi się że aparat po włączeniu powinien automatycznie wykryć akcesoria a może coś zrobiłem źle?
instrukcja, chłopie. uaktywnij dużą lampę, przełącz ją w odpowiedni tryb i jedziesz.
p.s. wiesz że taki palnik błyskać będzie tylko do 1/180s?
Zamieszczone przez KaarooL
str 124 instrukcji "MANUAL FLESH" jest ustawiony na ON! i właśnie lipa bo nie działa![]()
micky nie chcę Ciebie martwić... ale zdaje się, że ten Cullmann nie jest kompatybilny z olkami serii E
znalazłem taki review w sklepie internetowym:
SCHLECHT! Leider wurde weder auf Computeruniverse.de noch auf Cullmann-Foto.de und auch nicht in der Bedienungsanleitung darauf hingewiesen, dass der Blitz nicht mit der Olympus E-Serie kompatibel ist.
w wolnym tłumaczeniu:
NIESTETY! Ani na stronie Computeruniverse.de ani Cullmann-Foto.de ani nawet w instrukcji obsługi nie było informacji o tym, że ta lampa nie jest kompatybilna z Olympusami E-serii.
P.S. Niestety jednak muszę Ciebie zmartwić znalazłem to:
Cullmann 34 B&H photo
zwróć uwagę na opis: Cullmann 34 AF Digital TTL Shoe Mount Flash (Guide No. 98'/30 m at 50mm) for Olympus Digital (Not for E Series)
OLYMPUS E-500, ZD 12-60/2.8-4.0, ZD 14-45/3.5-5.6, ZD 40-150/3.5-4.5, FL-36, filry HOYA polaryzacyjny LINIOWY i połówkowy-szary
qrde to mam problemzasugerowałem się opisem na stonie sprzedawcy "Elektronenblitzgerät für Olympus Digitalkamera ..." a i sprzedawca potwierdził, że będzie na pewno wszystko działać!