Proszę bardzo - zrzut z ekranu RawShooters
Proszę bardzo - zrzut z ekranu RawShooters
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
RobertW3D - do lasu e-500 nie bardzo się nadaje - wiesz, mokro, nie uszczelniony, pajęczyny, niedźwiedzie... ja bym nie ryzykował...Las to trudny temat - zbyt dużo detali.
Nie wyciągałeś tego rawa za bardzo?
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Blady - ja wcale nie forsuję E-500 .. ale też go nie oszczędzam za bardzoZamieszczone przez blady
Jak przeżył robienie zdjęć w deszczu, to i w lesie da sobie radę
A na niedźwiedzia póki co nie trafiłem
![]()
A co RAWa - na zrzucie on jest w wersji oryginalnej - specjalnie zresetowałem parametry do 0 ... Ale zupełnie inną sprawą jest, że RAWShooters nie jest najlepszym softem do wywoływania RAWów z Olka .. używam go bo jest bezwzględnie najszybszy. Na nim robię nastawy naświetlania i koloru a potem automatycznie wszystko wysyłam do PhotoPainta i robię odszumianie. Ostatnio trochę softu do RAWów przerobiłem - może pewnego dnia pokuszę się o jakiś mini test ... ale na zrobienie rzetelnego potrzebowałbym sporo czasuNajbardziej korci mnie przetestowanie Apple Aperature, ale nie mam pod ręką odpowiednio szybkiego Maca ...
Pozdrawiam, Robert
A masz Aperture?? Teraz wrsja 1.5 śmiga, że heeeej i pojawiły się ciekawe funkcje...Zamieszczone przez RobertW3D
http://www.apple.com/aperture/newfeatures/
a update można zrobić tutaj
Zawszę są sposoby by miećZamieszczone przez Yx
Grunt to mieć hardware - wszystko wskazuje na to, że do końca roku będę zmuszony kupić jakąs skrzynkę. Jak dostanę kredyt, to pewnie zainwestuję w 20" iMaca i przetestuję to cudo![]()
Pozdrawiam, Robert
Sposoby...Zamieszczone przez RobertW3D
Cudo jest cudneJednak Aperture jak jest na dwóch monitorach to dopiero ułatwia pracę...
Apple rządzi ^^ ... i Olympus ^^
TO co tam widzisz w RAWie to normalka dla tego softu, znaczy szkoda gadać, ale on kaszani zdjęcie gdzie coś mu podchodzi pod szum.
BTW. zobacz sobie jak piknie wygląda czerwony kolor, tylko weź coś na wstrzymanie.
było sobie życie