Strona 12 z 19 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 187

Wątek: Olympus - przyszlosc - nowe body

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez deeper
    Nie wiedzialem co zrobic, wiec ruszylem do sklepu poogladac aparaty, pomacac... i wrocilem z k100d
    do mnie nie przemowila ergonomia k100d, niemal zawsze trzeba do menu wchodzic brrr.
    macalem dla sportu D80, K100D i alfe100 i niestety obum do nikona (ergonomia) brakuje duuuzo (alfie ciut mniej)
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

Awatar deeper
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Nad alfa tez sie zastanawialem, ale jakos mnie nie przekonali... a dzwiek migawki... no coz...
    jak trzasniecie drzwiami w starym tramwaju.
    Olympus e-300 | FujiFilm s304

robin102
    Gość
    ZRÓB KILKA FOTEK POROWNAWCZYCH Z TYM SAMYM TEMATEM W SZTUCZNYM OŚWIETLENIU >
    gorzej niż trzaśniecie drzwiami w tej ALFIE

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    deeper:

noo, gratulacje, niegłupi wybór (wizjer, można ostrzyć!). też czasem zastanawiam się czy nie dokupić czegoś dla porównania, z jakimś szerokim słoikiem.

możesz zrobić nam jakiś porównawczy kadr w ISO400 i ISO800? statyw, taka sama ekspozycja w obu maszynach, RAW? naprawdę jest taki dystans w szumach?

Awatar deeper
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    deeper:
    naprawdę jest taki dystans w szumach?
    Nie dystans nie jest az taki, ale zauwazalny, sa to lustrzanki raczej z nizszej polki wiec cudow nie mozna sie spodziewac.
    Ale w tym widac roznice.
    Hmm zobacze z rym raw.. jeszcze nie wiem jak je wywolac

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    deeper:

o wywołanie się nie martw, zapodaj nam surowe. wiesz, dopiero RAW pokazuje prawdziwe mięsko, które wypuszcza aparat. JPEG zwykle jest pomielany po drodze i odszumiany.

robin102
    Gość
    Dla mnie trochę dziwny krok Depper zrobił .Chyba Mu E300 za skóre strasznie zalazł.
    Wedlug mnie zamienił stryjek siekierkę na kijek. Mniej piksusi na matrycy , pewnie ergonomia też gorsza . Dostępność porzadnych szkieł balamutnie prosta.
    No chyba, że do makrofotografi ten wizjer jest przydatny , ale wtedy i matryca większa też by się przydala . Trzeba się bylo zamierzyc na D80 to już jakiś krok do przodu bo i tak kasę trza będzi dołożyć.

Awatar deeper
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    RAW ??? nie jestem masochista !! bym czekal nim sie przesle przez 2 tygodnie ...
    na szybko zrobilem cos takiego: http://deeper.xorg.pl/t/
    sa to jpg, szczrze mowiac zbyt wiele w raw jeszcze sie nie bawilem anie w oly ani tymbardziej w pentaxie.
    Pozniej jak obcykam co i jak zapodam cos wiecej.
    Oczywiscie ten test raczej jest malo wiarygorny, za kazdym razem AF mogl lapac gdzie indziej ostrosc, poza tym nie wiem dlaczego nasycenie jest wieksze u pentaxa...
    Moze zna ktos jakis dobry uniwersalny program do RAW ?
    Albo niech ktos napisze jak sie do tego zabrac... ;/

ps. fakt w pewnych warunkach e300 zalazl mi za skore i to bardzo, poza tym uwazam ze jest to swietny aparat, troche sie wacham czy go sprzedawac czy zostawic sobie...

robin102
    Gość
    No szumekz pentaka , jest jakby minimalnie mniejszy , ale też inaczej wygląda. Fotka raczej nie jest bardziej nasycona . AWB trochę przedobrzył i należlo by temperaturę obniżyć.
    Hmmm co do zostawienia sobie olka to powiem tak , jeśli uzywasz taniego zoma jak ja 40-150 to czy znajdziesz cos takiego do pentaxa za psie pieniądze.

Awatar deeper
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    No szumekz pentaka , jest jakby minimalnie mniejszy , ale też inaczej wygląda. Fotka raczej nie jest bardziej nasycona . AWB trochę przedobrzył i należlo by temperaturę obniżyć.
    Hmmm co do zostawienia sobie olka to powiem tak , jeśli uzywasz taniego zoma jak ja 40-150 to czy znajdziesz cos takiego do pentaxa za psie pieniądze.
    I na tym bym wolal pozostac...
    nie chcialbym wszczynac kolejnej wojny... wiadomo... niektorzy nie przepuszcza...
    Puki co bede uzywal obywdu aparatow, olka znam juz dosc dobrze i wiem na co moge liczyc ... zamierzam z tego korzystac