Strona 7 z 19 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 187

Wątek: Olympus - przyszlosc - nowe body

Awatar deeper
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez blady

Z olkiem to jest tylko jeden problem. Firma się ślimaczy z wprowadzaniem aparatów, a jak już wprowadza to rozwiązania są kierowane do tej samej grupy docelowej. Dla mnie seria E-300/500/330/400 to taka sama opcja. Gdybym teraz się decydował na aparat to być może nawet wybrałbym E-400 - ale mając E-500 to zmiana na E-400, to żaden postęp.
    Wlasnie !!

Największym problemem dla mnie jest przekonanie się, do tego, że warto inwestować w Olka (obiektywy, lampy itp). Jak narazie firma skutecznie olewa właścicieli E-300/E-500 wprowadzając aparaty dla nowych uyżytowników, a nie dba o tych, co już siedzą w systemie i są w miarę zadowoleni z rozwiązan jakie dostali.
    I o to mi chodzi, boje sie cokolwiek dokupic, niby jest brak uzywanych szkiel na rynku,
    moze i tak ale odsprzedajac je strace calkiem sporo, wiec to zaden interes nakupowac gratow a potem za pol ceny opylic.
    Olympus e-300 | FujiFilm s304

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez deeper
    I o to mi chodzi, boje sie cokolwiek dokupic, niby jest brak uzywanych szkiel na rynku,
    moze i tak ale odsprzedajac je strace calkiem sporo, wiec to zaden interes nakupowac gratow a potem za pol ceny opylic.
    innymi slowy z gdybania robi sie powoli wyczekiwanie przede wszystkim na specyfikacje oraz sample (rawy najchetniej) oraz testy podsystemow typu AF, pomiar swiata itp ...
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

robin102
    Gość
    ........I o to mi chodzi, boje sie cokolwiek dokupic...........
    I to jest sentencja dlaczego OLYMPUS powinien wprowadzac coraz bardziej rozwiniete konstrukcje , a nie robić krok do tyłu takim E400.

I nie tylko ty boisz się coś dokupić . Ja tez troche kaski z fuch uzbierałem i niezdecydowany jestem.
    A takich jak MY jest bardzo wielu , wiec sprzedaż może olemu stanać na tym samym poziomie zamiast się rozwijać.

Awatar deeper
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Chyba zrobie tak... jak uzbieram dosc szybko kasiore to przerzucam sie na pentaxa i mam swiety spokoj,
    jak nie, to poczekam jeszcze i zobacze jak rozwinie sie sytuacja...
    ale czekac bede max do styczna...
    Olympus e-300 | FujiFilm s304

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Panowie - strona Panasonica - forum - w ostatnim tygodniu - kilka tematów - jaka lampa do fz-50 - czy Olympus fl - 36 czy fl-50

jak działa ... z lampami olympusa fz.... i tak dalej

Ponoc Lampy im zaczęły przez Panasa świetnie iść - zainteresowanie duże

nie ma jeszcze lamp PanasA w sklepach
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Chyba zrobie tak... jak uzbieram dosc szybko kasiore to przerzucam sie na pentaxa i mam swiety spokoj,
    jak nie, to poczekam jeszcze i zobacze jak rozwinie sie sytuacja...
    ale czekac bede max do styczna...
    No to dziwne, bo Pentax pokazła po raz pierwszy lepszą puszkę od swojego debiutu z *istD, z obiektywami w Polsce jest gorzej niż z Olkiem, a te które są oprócz kitów są drogie! Nowa puszka fajnie wygląda i cena ma być konkurencyjna, ale co dalej? Na system trzeba patrzeć w szerszej perspektywie, a nie na daną chwilę. Olympus zapowiedział profi i je pokaże, obiektywów też przybędzie, kwestią dyskusyjną jest zasobnośc Naszych portfeli. Idąc tą ścieżką można zmieniać system co premierę nowej puszki.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    andytown - z tymi FL, to jest b. ciekawa informacja, nawet nie wiedziałem, że FL może działać z FZ-50!

Chyba zrobie tak... jak uzbieram dosc szybko kasiore to przerzucam sie na pentaxa i mam swiety spokoj
    czy będziesz miał święty spokój to się okaze jak już się przerzucisz.... hehehe... tak czy siak, plan jest dobry, ale styczeń to może być za mało czasu dla Olka, ale wystarczająco dużo co by przekonać się co wart jest K10...
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    andytown - z tymi FL, to jest b. ciekawa informacja, nawet nie wiedziałem, że FL może działać z FZ-50!
    Nie gadaj...)
    Z FZ-30 działa nawet FL-40 więc i wyżej nie powinno być problemu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    chyba nie byłem dość jasny -

FZ-50 panasonica ma stopkę od olka i działa pełen tttl

wcześniejsze aparaty miały tylko jednen styk do lampy - nie miały TTL - chodzi o serię FZ oczywiście
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety