Strona 5 z 19 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 187

Wątek: Olympus - przyszlosc - nowe body

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Yx
    Dla mnie trochę muszą zmienić tył!! Przyciski generalnie
    Koniecznie napisz do nich. Myślę, że szybko odwołają prezentację, przeproszą i zmienią całą koncepcję modelu specjalnie dla Ciebie :-/

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Re: Olympus - przyszlosc - nowe body

Cytat Zamieszczone przez robin102
    Cytat Zamieszczone przez RobertW3D
    Cytat Zamieszczone przez deeper
    Jednak obecnie na prozno szukac KITowych, staloogniskowych obiektywow f2,8...dolaczanych do aparatu dla przecietniaka
    A wiesz dlaczego? Bo koszt wyprodukowania dobrej jakości obiektywu AF2.8 jest ZNACZNIE wyższa od MF. Nie zapomianj, że DSLR wymaga znacznie lepszych obiektywów niż slajd czy negatyw (pod względem lpmm). Poza tym mało kto by teraz kupił nie-zoomowego KITa. Gdyby to projektanci sprzedawali aparaty, to pewnie by tak było ... ale marketing rządzi się zupełnie innymi prawami.
    Tu Panie Robercie się nie zgodzę . produkcja jasnego czy ciemnego szkielka kosztuje tyle samo. Różnica jest co najwyżej iluzoryczna . Na cenę ma wiekszy wpływ koszt marketingu lub go brak.
    Czy zastanowiles sie kiedys Robinie dlaczego jasne szklo jest duze i ciezkie, a ciemne jest male i lekkie? Zapewne myslisz, ze to kwestia marketingu. Nie to kwestia koniecznosci. Jasne szklo nie moze byc inne. Gatunki szkla do jego konstrukcji sa takze egzotyczne. Produkuje sie go w malej ilosci egz.( bo kto lubi dzwigac ciezkie szkla o malej rozpietosci ogniskowych) a koszt projektu jest duzy. Wiec cena jednostkowa jest duza. zreszta niewielu tak naprawde takich szkiel potrzebuje.
    Robinie chodziles do jakiejs szkoly?
    czesc.ch.

Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Re: Olympus - przyszlosc - nowe body

Cytat Zamieszczone przez motoko
    Nie wiem czy tak bardzo wierzyć, że wejście Panasa i Leiki w 4/3 to zbawienie dla Olka. Panas wydaje mi się za mało agresywny, dalczego np: podobnie jak Samsung z Pentaxem nie "przebrandowił" takiego E-500 i nie zaczął sprzedawać jako swój? Za duża konkurencja by się zrobiła dla FZ-50? Leica to osobna historia: inny klient, inny rynek, inny świat dla mnie. Możemy się podniecać ich szkiełkami, ale nic mnie nie zmusi do płacenia 2x wartości obiektywu bo ma czerwoną kropkę.
    Leica to klasa sama w sobie. Na małych matrycach e-jedynek, nawet na większych E-300 czy E-500 różnicy nie będzie widać, ale jeśli wpakuje się więcej megapikseli w matrycę, to działanie tych szkieł da się zauważyć. To, że Ciebie (ani mnie, ani większości osób z forum) nie stać na te szkła, to nie jest problem Leici - nabywca, wierz mi, znajdzie się.

Ani Olympus, ani Leica, ani Panasonic nie splajtują. Rynek się ustabilizował i podzielił między kilku graczy. Olympus nie urwie dla siebie 20% z tego tortu, ale na pewno będzie odgrywał znaczącą rolę i wprowadzał innowacyjne rozwiązania. Pamiętać trzeba, że fotografia to nie tylko niedzielni pstrykacze, którzy potrzebują szybkiego AF i małych szumów, ale również osoby, których wymagania są "nieco" inne.

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lgrabun
    Dla mnie trochę muszą zmienić tył!! Przyciski generalnie
    Koniecznie napisz do nich. Myślę, że szybko odwołają prezentację, przeproszą i zmienią całą koncepcję modelu specjalnie dla Ciebie :-/
    Akurat mam dobre poczucie humoru i... chyba tak zrobię jak radzisz!!
    Nie dajmy się zwariować ale jak na tak "nowoczesne" rozwiązanie takie stare przyciski.

Awatar deeper
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Hmm zrobil sie mega offtop, w zasadzie kazdy ma swoja teorie i dobrze...
    ale to nic nie pomaga. Nie moge polegac na obietnicach Olympusa,
    licze na dobry niedrogi korpus, generujacy mozliwie mala ilosc szumu.
    Poza tym musi to jeszcze jakos w dloni lezec.
    Olympus e-300 | FujiFilm s304

Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Nie rozumiem. Jedyne, co obiecał Olympus (albo: o czym nie wyraził się w miarę konkretnie i jednoznacznie) to nowe profi-body (które pewno będzie na PMA). Masz E-330, E-500 oraz E-400 i to są konkrety. One nie spełniają Twoich potrzeb? Sprzedaj E-300 i kup inny aparat, albo popatrz, co oferują wymienione przeze mnie korpusy.

O jakich obietnicach Olympusa pisałeś?

Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Akurat mam dobre poczucie humoru i... chyba tak zrobię jak radzisz!! :mrgreen:
    Nie dajmy się zwariować ale jak na tak "nowoczesne" :razz: rozwiązanie takie stare przyciski.
    Wolę przyciski niż wchodzenie do menu i żmudne wyszukiwanie każdej z opcji, którą chcę zmienić. E-1 pod tym względem jest ideałem, liczę, że nowe body będzie miało taką samą ergonomię.

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lgrabun
    Wolę przyciski niż wchodzenie do menu i żmudne wyszukiwanie każdej z opcji, którą chcę zmienić. E-1 pod tym względem jest ideałem, liczę, że nowe body będzie miało taką samą ergonomię.
    NIe o to mi chodzi... chodzi o wygląd tych przycisków. Ja myślę podobnie, na pewno wszystko musi być pod ręką! W końcu kupujący PRO chcą mieć wszystko pod ręką i przejrzyście!

kończąc off-em ale takim małym to trzeba skończyć z "gdybaniem na temat nowej lustrzanki" bo z tamtąd się wywodzą te złe tradycje off-a za off-em.
    E-500 z 50-200 już się nie da trzymać (prawie ), na pewno z E-X będzie lepiej

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

off-topic

off off'a poganial
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez johan
    Jeśli nie masz, to kup ZD 50/2.0, zrobisz kilka fotek i nie zechcesz nic innego.
    Jakość tego szkła rozwala, a światło 2.0 pozwoli Ci zejść z iso i problem szumów jakby ustąpi... Ja po zakupie tego szkła rzadko je zmieniam. Gdyby tak jeszcze dorwać 25/1.4 ..... Eh, trzeba jeszcze trochę poczekać.
    Tak tak tak - zgadzam się w zupełności.