Strona 13 z 19 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 187

Wątek: Olympus - przyszlosc - nowe body

| OlyJedi Awatar Michu (Pentax)
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Zwiększona saturacja może wynikać z fabrycznego ustawienia. Po wejściu w menu, w pierwszej zakładce, pierwsza pozycja to prawdopodobnie "Image tone". Ustaw ją na "naturalne" (domyślnie jest na "jasne"). Ustawienie "jasne" daje JPG o zwiększonym kontraście i podniesionym nasyceniu barw. W końcu to aparat entrylevel. Pewnie przy naturalnym ustawieniu szum będzie trochę niższy.
    Robin - jakiś czas temu Fotojoker sprzedawał Tamrona 70-300 z mocowaniem Pentaksa za 199PLN (później za 299). Dlatego czasami jeszcze można znaleźć owego Tamrona za niewielkie kwoty na Allegro.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Każdy ma prawo do swojego wyboru. Chociaż jest to forum Olka to chyba jakieś zasady obowiązują. Nie wszystko co nie nazywa się OLYMPUS jest złe!!
    a podobno na innych forach banują za to, że ma się Olka :P

robin102
    Gość
    Michu (Pentax) Pamiętam tą promocje jak wiele innych zleżalych obiektywów pod pentax.a Wtedy wydawało sie , że system już padł , a tu prosze nieboszczyk powstaje i ma się calkiem dobrze i pewnie będzie jeszcze lepiej.

Awatar deeper
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Yx
    Nie wszystko co nie nazywa się OLYMPUS jest złe!!
    a podobno na innych forach banują za to, że ma się Olka :P
    I w drugą stronę tak samo...
    Proste, każdy sprzęt jest dobry, tylko w nieco innej dziedzinie.
    Zreszta i tak w głównej mierze jakość zdjeć zależy od osoby wykonującej zdjęcie.
    Aparat jest tylko narzędziem...

A tak wogóle to chciałem powiedzieć : Stooooczniaaaa !!! :P
    Olympus e-300 | FujiFilm s304

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Osobiście uważam, że przytaczanie przewagi jakiegokolwiek systemu nad innym jest takim małym i dyskretnym przejawiem debilizmu. Sam na naszym forum ostro tępię popadanie w samozachwyt Pentaksowy. Ale to już jest OT.

Deeper - możesz (skoro masz możliwość porównania) wypowiedzieć się na temat szybkości AF? Pentax słynął z kiepskiego AF - podobno w Kasetce trochę to poprawiono.

Robin - cóż miejmy nadzieję. W ciągu miesiąca prawdopodobnie zawita do sklepów Kadyszka - wówczas zapewne Większość z nas zostanie usatysfakcjonowana. Następne PMA (wreszcie działający 645D i ewentualny prototyp K1D) powinno całkowicie uspokoić atmosferę.
    Myślę, że podobnie będzie z Olkiem. Chciałbym, by na wiosennej imprezie pokazał działający model następcy E1 i by był to tak przełomowy korpus, jak zapewnia o tym marketing Olympusa.
    Tylko niech ma inny kształt...

robin102
    Gość
    Oj K10 moze narobić zamieszania w branży , chyba, że cena odstraszy na dobre - zobaczymy. Sam czekam z dużym zaciekawieniem na ten sprzet. Pamietam jeszcze pentaxy jak staly w pewexach za ciezkie dolarki , marzyłem sobie . Kupilem jednak praktikę MTL bedąc na OHP w NRD he he he

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Wiesz - każdy jakoś zaczynał. U mnie był to (tydym tydym uwaga!) Lubitel 166. Średni format. Za światłomierz służyła mi okrągła tektura z symbolami, którą się obracało w zależności od różnych okoliczności. Co dziwne - działało. Tym niemniej prawie się zraziłem do focenia, mimo iż to sprzęt legendy - Lomo.
    A później to już norma - Zenit, potem pierwszy Pentax i tak się potoczyło.

Przepraszamy Państwa za zakłócenia w programie - przez przypadek wyemitowaliśmy fragment programu "Wzruszyła mnie Twoja historia".
    A teraz wracamy do programu:

To, czy K10 namiesza, czy nie, zależy bardziej od jakości obrazu. Pierwsze poufne przecieki sugerują, że jest zauważalna różnica w obrazie i naprawdę jest nieźle. Trudno wyczuć, ile w tym dobrych chęci a ile prawdy. Ale z drugiej strony, jeżeli marketing Pentaksa opiera sięw promocji Kadyszki na 22bitowym przetworniku, to cośw tym musi być...
    Osobiście bardzo się z tego cieszę i mam nadzieję, że rzeczywiście jest to nowy trend i że to właśnie Olek na kolejnej PMA znów podniesie poprzeczkę.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Pozwolicie, że zwrócę uwagę na tytuł wątku? Czy mam go przenieść do "inne systemy"?
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Awatar deeper
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    AF ? hmm reaguje szybko, na moje oko jest mniewiecej jak w Olku.
    Moze jak by szybciej, ale to moze być spowodowane masą punktów AF.

Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    Pozwolicie, że zwrócę uwagę na tytuł wątku? Czy mam go przenieść do "inne systemy"?
    No właściwie dyskusja przerodziła sie na rozważania o zasięgu wielosystemowym...
    Olympus e-300 | FujiFilm s304

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    co do Olympusa: bardzo dobre aparaty, ale jakość w tym systemie pokazują obiektywy Zuiko.
    co do przyszłości... "przyszłość jest jasna - przyszłość to Orange"
    "TODAY - TOMORROW - TOYOTA"
    co do nowego body: wiesz może Radio czy ma uchylany wyświetlacz? Na zdjęciu widziałem, że pytasz (taki znak "?") ale trzymasz nas w niepewności czy nie wiesz?? i może jakoś zauważyłeś czy grip jest odczepiany?? Co za obiektyw ma E-1 na zdjęciu porównującym 2 aparaty??