Witam
Wpadłem na taki pomysł, żeby zaproponować w podstawówce w mojej miejscowości zrobienie zdjęć klasowych - zwykle przyjeżdża fotograf i robi - bierze 12 zł za jedno sprzedane zdjęcie - mógłbym zrobić o połowę taniej - byłbym zadowolony i ja (bo bym sobie zawze coś tam zarobił) i dzieci, bo miałyby zdjęcia o połowę taniej.
I teraz pytanie:
1. Jakiej przesłony powinienem użyć?
2. Z lampą czy bez? Nie mam niestety zewnętrznej lampy..
3. Mogę wykonać coś takiego nie mając zarejestrowanej działalności gospodarczej itd?
4. czy gdzieś da się kupić takie tekturowe ramki? Nie wiem czy wiecie o co chodziTektorowa ramka na fota wraz z podparciem - tak, że mozna postawić sobie na biurku np
![]()
5. Jakieś szczególne uwagi?
Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc
P.S.
Mniej więcej tak wygląda fota robiona przez 'profesjonalnego' fotografa w któryms roku - to nie jest moja klasa ;p
Takie będą warunki - fota robiona na korytarzu, na przeciwko klasy (czyli za plecami fotografującego) są okna - zastanawiam się czy doświetlić lampą, co do przysłony - zaraz za plecami klasy jest ściana, która jest tłem..
I jeszcze jedno - fotograf zwykle robi jeszcze chętnym zdjęcia paszportowe, legitymacyjne czy coś w tym stylu (wiecie o co chodzi) - dam radę zrobić cos takiego bez lampy, parasolek itd? Tło pewnie udałoby się załatwić skądś..