A ja myślałem, że już nie może być lepiej...![]()
A ja myślałem, że już nie może być lepiej...![]()
Pozdrawiam,
Piotr.
Oprocz powiekszonego obrazu celownik ma dla mnie jedna zalete. Jestem dosc wysoki 188 cm, a wiekszosc ludzi jest nizsza a fotografowanie ludzi z gory to kiepska opcja - celownik umowliwia mi w wiare wygodna postawe wyprostowana, pochylam tylko glowe a nie musze kucac, albo sie zginac. Po takim przykladowym slubie tak mnie kregoslup nawala ze szkoda gadac :/
Ostatnio robilem zdjecia malym dzieciom. No tu juz trzeba koniecznie z ich poziomu, z celownikiem to latwizna!
Irku - Szkoda tylko ze mocowanie jest srebrne... malo profesjonalnie to wyglada
Konkluzja jest jedna - lepiej celownik Irka niz matowka z klinem.
I'm so happy with my new black body.
Fotografia reklamowa, eventy, konferencje, Warszawa - http://www.fantasmatic.pl/
konukera: Wiele firm łączy czarne ze srebrnym, nawet Leica nie mówiąc o białych obiektywach Canona, ale faktycznie myślałem nad czernieniem tego stopu aluminiowego...
W moim wypadku to nie przejdzie ze względu na krótkie serie adapterów, które zamawiam w Warszawie. Nikt się nie podejmie czernienia krótkiej serii za małe pieniądze, a dochodzi jeszcze koszt wysyłki i odesłania zlecenia... Leci czas i pieniądz --trzeba by mieć fabryczkę na miejscu. Wewnątrz celownika wyczernienie jest profesjonalne, a to jest w końcu najważniejsze...pozdrawiam