Strona 5 z 23 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 224

Wątek: Photokina 2006

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Relacja z targów na żywo w RSS

Relacja z targów na żywo w RSS:

http://www.photokina-show.com/ (link do kanału RSS z lewej strony).

Awatar pleg
    Mieszka w
    Legionowo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

a może to kupię

Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    24 mm macro f/1.8
    http://www.photokina-show.com/0390/s...igmamacrolens/
    Dziękujemy Ci sigmo - NARESZCIE STANDARD! Byle cena <=1000 PLN.
    Nie chcę zakładać nowego wątku, może ktoś oglądał zdjęcia z tego obiektywu pod innymi systemami. Ja oglądam
    http://www.pbase.com/cameras/sigma/2...x_asp_dg_macro
    i nie jest tragicznie, choć na optyczne.pl znów zjechali
    http://www.optyczne.pl/index.php?tes...ywu&test_ob=27
    E - 300 Dual KIT + SIGMA 30 F1.4 EX + Fl-36 + CF 1 GB plus przystawki

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    W końcu jednak Sigma wypuściła coś uzupełniającego ofetę Zuiko, a nie dublującego.

Nie mam na myśli 18-50, bo czy mając 14-54 f/2,8-3,5 warto kupić 18-50 f/2,8? Średnio...
    Armata 300-800 przy swojej cenie nie ma racji bytu, dopóki nie pojawi się następca E-1.

Ale dwa pozostałe to już coś.

Brak stałoogniskowca odpowiadającego analogowym okolicom 50mm został uzupełniony.W dodatku w nie kosmicznej cenie, całkiem jasne szkiełko. Nawet jeśli, jak piszą w recenzjach, ostrość uzyskuje dopiero przy f/2,8. Jeśli cena zbliży się do Zuiko Digital 35mm f/3,5...

No i przedłużenie zestawu doble-kit. Dla tych co maja 14-45 (lub 14-54) i 40-150, pokazuje się możliwość zakupu w nie kosmicznej cenie czegoś dłuższego. Łącznie można mieć odpowiednik analogowych 28-800mm (ponad 24x zoom).

Mogła Sigma wypuścić swoje body z mocowaniem 4/3. Co im da promowanie swojego mocowania? Promil rynku. Wchodząc z body do 4/3 zyskali by więcj klientów na body, i więcej na obiektywy, a i cały system by się wzmocnił.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602
    Mogła Sigma wypuścić swoje body z mocowaniem 4/3. Co im da promowanie swojego mocowania? Promil rynku. Wchodząc z body do 4/3 zyskali by więcj klientów na body, i więcej na obiektywy, a i cały system by się wzmocnił.
    Z kart XD to narazie wyszli.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    Z kart XD to narazie wyszli.
    Ale kto rozsądny by w ogóle w to wchodził? Olympus ma strasznego pecha do wprowadzania własnych kart pamięci - najpierw takie sobie Smart Media, teraz xD.
    Moim zdaniem te karty nie mając żadnej zalety ponad SD, MMC czy CF najzwyczajniej w świecie nie mają racji bytu. Nawet z czytnikami jest kiepsko
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    taa, XD miały być wielkim przełomem (podobnie jak System 4/3). kiedyś, kupiłem XD256 za 450 pln (allegro). po 2 latach sprzedałem za 110 pln. w momencie kiedy kupowałem zapowiadali kosmiczne pojemności, 8GB itp. dziś, po 3,5 roku od tamtego czasu doczekaliśmy się jedynie:
    - kart XD 1GB
    - słabej zgodności starych OLKÓW z kartami XD od 512MB wzwyż.

standard zdycha a stosują go dwie firmy. co z tego, że XD są najmniejsze skoro są najdroższe i średnio żwawe.

analogicznie topią 4/3... solidne E-1 i E-300 a potem same eksperymenty.

robin102
    Gość
    Tak sobie patrzę na te ostatnie EKSPERYMENTA OLKA i też mnie zdziwko bierze. Kiedyś to bylo fajnie i prosto Linnia wspaniałych kompaktów c2020 c3030, c4040 c5050 ,potem jeszcze lepsiejsze 5060 i 7070 a potem HICIOR 8080 - oczywiscie w temacie hybryd.
    Wszystko było jasne i proste . Firma sie rozwijala . Jakiś ciag produktow byl Podobnie jak stare OMy też wiadomo o co chodzilo. Ale jak nie wiadomo oc o chodzi to chodzi o pieniądze.
    Po prostu statystyki sprzedażowe muszą rosnać choćby na papierze !! (podobnie jak u mnie w firmie) Duze fimy w ogole nie liczą sie ze zdaniem czy opinnia odbiorcy > Mają pozatrudnianych za wielka kase Tak madrych ludzi ,ze po co sluchac ludu.
    Stad potem takie niby małpie ruchy panow menażżżżerów co wpadli do firmy z choinki i koniecznie chcą zaistnieć zwyakłą kreatywnoscia prowincjonalną .
    Cociaż prawdę mówiąc z perspektywy technologa to wypuszczenie takiego knocika jak E400 to też jakiś poligon doświadczalny . Można przetestować w praniu nową matrycę i coś przy okazji da sie sprzedać.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    z naszych gadek przebija gorycz, więc trzeba coś wypić. to jak, który październik w końcu?
    zapodajcie wątek w spotkaniach i jedziemy...

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    było już pytanie o 14-35... zapytam jeszcze raz.. wspominali choć coś o tym, o cenie??

A jak te małe szkiełka kity do E-400 się mają? Są już jakieś konkretne wrażenia testerów?

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Tak sobie patrzę na te ostatnie EKSPERYMENTA OLKA i też mnie zdziwko bierze. Kiedyś to bylo fajnie i prosto Linnia wspaniałych kompaktów c2020 c3030, c4040 c5050 ,potem jeszcze lepsiejsze 5060 i 7070 a potem HICIOR 8080 - oczywiscie w temacie hybryd.
    Wszystko było jasne i proste . Firma sie rozwijala . Jakiś ciag produktow byl.
    Święte słowa. Ja po przygodzie z pierwszą cyfrówką (Kodak DX6340) i zabawą z kolejnymi Canonami serii "A" (60, 75, 85) zapragnąłem odmiany i kupiłem Minoltę S414. Nie żebym się całkiem sparzył, trafiła mi się sztuka z walniętą - chyba - matrycą. No i Minolta zaczynała pachnieć trupem, więc jakoś tak nie wypadało. No i nastał Olek C-5050. Bajka! A wiecie co najbardziej? Ergonomia! Wszystko w zasięgu palca! I solidność wykonania. E-300 był jedyną logiczną kontynuacją. Nie zawiodłem się. A teraz? Sam nie wiem, aktualny aparat i szkła wystarczą na zabawę przez jakieś dwa lata (zawsze tak sobie mówię jak kupię nową zabawkę i sam się okąmuję), ale co dalej? To co widać na Photokinie nie nastraja mnie optymistycznie...