Strona 8 z 23 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 224

Wątek: Photokina 2006

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    ..Robin czemu uważasz, że E-400 to "knocik", a może jest tak jak pisałem w jednym poście.
    To bardzo subiektywna moja opinnia. Powiem dosadnie knot (mialo tu być slowo na literkę ...) jakiś, a nie lustrzanka.
    Niech robi nawet najlepsze fotki, a dla mnie to wynalazek i małpi ruch firmy.
    Musiałbyś zagłebić sie we wszystkie moje wypowiedzi żeby zrozumieć moje malkontenctwo.
    Firma OLYMPUS zachowuje się ostatnio jak pijany zając w kapuście i nie chodzi tylko o E400, ale o inne sprawy jak dostepnosć sprzetu i budowanie wizerunku firmy a także przywiązywanie użytkowników do marki. Żeby nie RADEK to pewnie rozbieglibyśmy się po rożnych innych producentach . Mają farta , że GO mają.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Andrzej100
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    Cytat Zamieszczone przez Yx
    Jak było z E-330 można zobaczyć na tym forum. Pewne osoby mówiły jaki on będzie wspaniały rewolucyjny i wogóle. Ale cena za duża i to dużo... Brak E-X na tegorocznej photokinie tylko kolejny wksperyment trochę szkodzą firmie...
    E330 docelowo był na inny rynek kierowany a ilośc sztuk wyprodukowana przez firme była ograniczona i relatywnie nie za duża. Tam gdzie sie miał sprzedać sie sprzedał.
    Taaaaak....tlumaczyć to sobie wszystko można jak się chce.
    Na jakim to rynku furorę zrobił E330?
    O ograniczonej ilości to zawsze markety pisza przy każdej "promocji"
    tłumacz sobie jak chcesz
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Musiałbyś zagłebić sie we wszystkie moje wypowiedzi żeby zrozumieć moje malkontenctwo.
    Firma OLYMPUS zachowuje się ostatnio jak pijany zając w kapuście i nie chodzi tylko o E400, ale o inne sprawy jak dostepnosć sprzetu i budowanie wizerunku firmy a także przywiązywanie użytkowników do marki. Żeby nie RADEK to pewnie rozbieglibyśmy się po rożnych innych producentach . Mają farta , że GO mają.
    Nie nie muszę , znam je. Przeczytałem wszystkie posty w E-Systemie, zanim zdecydowałem sie wogóle odezwać. Znam Twoje przegrane zakłady o piwo... i rozumiem "malkontetctwo". Nie wiem jak innym ale mnie się ono nawet podoba . Według mnie jesteś baaardzo ambitny, może za bardzo,.... i chciałbyś aby OLEK, był najlepszą i największą firmą. Niestety tak nie jest i jeszcze jakis czas nie będzie, ale wg mnie Olek przypomina BMW-Sauber w formule F1. Z piątego wskoczył na czwarte miejsce, ma spore ambicje i będzie sie piął do góry. Mam nadzieję że takim Kubicą bedzie właśnie E-400. Jeżeli testy modelu już produkcyjnego wyjdą OK, to poważnie rozważę czy go kupić. natomiast TY powinieneś sie bardziej cieszyć z tego, że masz piekną wspaniałą żonę i pewnie dzieci (choć tego nie wiem). Że masz pracę, wspaniałe chobby, kolegów,znajomych i należysz do tego wspaniałego grona ludzi na poziomie. Nie wiem w jakim jesteś wieku, ale nie sądzę abyś był młodszy.
    Posiadacze olków to ciekawi ludzie. Jeden z takich po przeczytaniu moejej recenzji i rozmowie w czacie kupił sobie taki aparat jak ja i ... ze środka polski przyjechał do mnie do Gdyni z całą rodziną Takie rzeczy się zdarzają jeszcze...
    A Radek zdaje się to osobna chyba historia . Wycina moje posty . Obiecuję tutaj, że następne będą obłożone hasłem i pytaniem czy ma się 18 lat ukończone ...
    W każdym bądź razie ja jako informatyk z 20 letnim stażem mogę wam obiecać pomoc jeśli chodzi o programy, czy komputery , bo przy fotografii to będzie odwrotnie
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Ja tak myślę ze kupię kobietce tego e-400

albo e-330 tak po oglądaniu.... zobaczę jeszcze ale myślę ze będę wybierał z tych dwóch
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez P
    Ale co ma się stać po tych dwóch latach z Twoim aparatem? Wybuchnie? Szkła się pokruszą? Nie rozumiem... Chyba, że faktycznie traktujemy sprzęt, jako zabawkę, nie narzędzie...
    Wybuchnąć nie powinien, ale przyznaj, w dzisiejszych czasach szalonego postępu jak długo mam trzymać body przed zmianą na nowsze? Za dwa lata mój E-300 będzie miał 3 latka i w związku z intensywnością używania cyfrówki (ilość wykonywanych zdjęć), nie wróżę mu takiej żywotności, jaką miały moje analogi. Poza tym zależy mi na przetrwaniu firmy Olympus, a bez nowych, udanych konstrukcji, które będą się dobrze sprzedawać nie ma co na to liczyć. No chyba że zakochamy się w innym dziale Olka i zaczniemy mikroskopy kupować, czy co tam oni robią dla medycyny. Chcę mieć do czego podpiąć moje szkła za parę lat! W dziedzinie obiektywów zaczyna się dziać coraz lepiej, to chyba logiczne, że chcemy też body które im dorówna?

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jak było z E-330 można zobaczyć na tym forum. Pewne osoby mówiły jaki on będzie wspaniały rewolucyjny i wogóle. Ale cena za duża i to dużo... Brak E-X na tegorocznej photokinie tylko kolejny wksperyment trochę szkodzą firmie...
    E330 docelowo był na inny rynek kierowany a ilośc sztuk wyprodukowana przez firme była ograniczona i relatywnie nie za duża. Tam gdzie sie miał sprzedać sie sprzedał.
    tłumacz sobie jak chcesz
    To chyba wszystko tłumaczy - prawie jak PIS
    Pozdrawiam:
    Andrzej

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    tłumacz sobie jak chcesz
    To chyba wszystko tłumaczy - prawie jak PIS
    PRAWIE a robi wielką różnicę
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    To bardzo subiektywna moja opinnia. Powiem dosadnie knot (mialo tu być slowo na literkę ...) jakiś, a nie lustrzanka.
    To oceni rynek, a nie Ty (na szczęście).

Mi się osobiście ten aparat podoba i zastanawiam się nad jego zakupem (albo E-330). Jako zapasowe body.

Mi się nie chce. Komu się chce?

(droga wolna, Nikony, słyszałem, robią lepsze zdjęcia i mniej zależy od umiejętności fotografa, czy też raczej od ich braku).

Olympus nie musi się dostosowywać do marudzących wiecznie użytkowników systemu.

Aparat ma robić zdjęcia i każdy z oferowanych przez Olympusa aparatów -- nie tylko lustrzanek -- to zadanie spełnia. To, że komuś widzi się, że zrobi bardziej fajnego gniota za pomocą pełnoklatkowego 5D albo myli się, co do oceny własnych możliwości, albo nie wie, co tak naprawdę jego aparat potrafi.

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez motoko
    Wybuchnąć nie powinien, ale przyznaj, w dzisiejszych czasach szalonego postępu jak długo mam trzymać body przed zmianą na nowsze? Za dwa lata mój E-300 będzie miał 3 latka i w związku z intensywnością używania cyfrówki (ilość wykonywanych zdjęć), nie wróżę mu takiej żywotności, jaką miały moje analogi. Poza tym zależy mi na przetrwaniu firmy Olympus, a bez nowych, udanych konstrukcji, które będą się dobrze sprzedawać nie ma co na to liczyć. No chyba że zakochamy się w innym dziale Olka i zaczniemy mikroskopy kupować, czy co tam oni robią dla medycyny. Chcę mieć do czego podpiąć moje szkła za parę lat! W dziedzinie obiektywów zaczyna się dziać coraz lepiej, to chyba logiczne, że chcemy też body które im dorówna?
    Syndrom nowego body? Czy trzyletni aparat robi zdjęcia gorsze niż trzy lata temu, kiedy był wyprodukowany?

Abstrahując od bezsensowności pomysłu, że Olympu przestanie robić lustrzanki: system 4/3 jest systemem otwartym, co oznacza, że Twoje obiektywy będą działały z każdym wyprodukowanym dla tego systemu body. Na dzień dzisiejszy jest Panasonic i Leica, zobaczymy, co będzie dalej.

Na razie miast ględzić o tym, jak jest źle, wykorzystajcie choć 50% możliwości swojego sprzętu :-)))

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lgrabun
    Syndrom nowego body? Czy trzyletni aparat robi zdjęcia gorsze niż trzy lata temu, kiedy był wyprodukowany?

Abstrahując od bezsensowności pomysłu, że Olympu przestanie robić lustrzanki: system 4/3 jest systemem otwartym, co oznacza, że Twoje obiektywy będą działały z każdym wyprodukowanym dla tego systemu body. Na dzień dzisiejszy jest Panasonic i Leica, zobaczymy, co będzie dalej.

Na razie miast ględzić o tym, jak jest źle, wykorzystajcie choć 50% możliwości swojego sprzętu ))
    Pisałem w innym topicu co myślę o wejściu Panasa i Leiki w 4/3. W mojej opinii Panasonic będzie tańszą wersją Leiki (vide Digilux 2 i DMC-LC1). A dla kogo jest Leica każdy wie. Co do wykorzystania możliwości apratu: miałem Revue AC4 (kopia Chinona CP-5, jeden z wielu na bagnet PK) i może wykorzystywałem 25%. Moje podejście jest takie: stać mnie na zakup nowego body co parę lat, na pewno NIGDY żadnego z posiadanych aparatów/szkieł nie wykorzystam nawet w 75%, o 100% nie wspominając, żądam od mojego ulubionego producenta nadążania za resztą konkurencji! Bo trochę to tak wygląda jak byś nie wymagał od Olympusa postępu i rozwoju, bo Twoje E-xxx wystarczy na następne xxx lat. A teraz samuraje do roboty! E-3, E-30 i co tam jeszcze sobie wymyślimy. I polemizując o jakości zdjęć z trzyletniego aparatu: na "chłopski rozum" powinny być gorsze! W końcu wszystko się zużywa, aparat to nie wino, starszy nie będzie lepszy. No i "last but not least": Linux też jest systemem otwartym. Dlatego pewnie 95% nowych komputerów sprzedaje się w Windą.