Strona 7 z 23 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 224

Wątek: Photokina 2006

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    i 4 szkła sigmy oraz zapowiedz ze wszystkie szkła sigmy dla APS będą dostępne na 4/3
    andytown:
    Więc może się doczekam i kupię tę Sigmę 70mm która ma ogniskową, która mi bardzo pasuje. W zastosowaniu do portretu zmniejszona rozdzielczość nie będzie wadą...
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=4565
    Myślę, że trzeba będzie w tym obiektywie wkleić z tyłu maskę z czarnej tekturki dla potrzeb matrycy 4/3
    http://www.sigma-foto.pl/index.php?q=node/96

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Irek - tylko ta sigma jest na pełną klatkę - ale kto wie.. może i ten obiektyw wypuszczą
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    andytown :
    Właśnie mam takie same wątpliwości --Dlaczego oni wszyscy się uwzięli i w tym zakresie dotychczas stałki nie wypuścili ??? --To jest przecież właściwa ogniskowa (niby 140mm) do większych zbliżeń portretowych ...(kąt obrazu klasycznego i bardzo popularnego 135mm w małym obrazku!)
    Właściwie do portretu powinien to być jaśniejszy obiektyw o parametrach 1,4/70mm...Przy 70mm jasność 1,4 jest łatwiejsza technologicznie niż przy krótszych ogniskowych...

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    kiedyś pisałem ze takim marzeniem byłaby 65 o świetle 1,4 u Olka - nawet widziałem na blogach japońskich fake 55 f:1,2 do 4/3 ze ponoć ma być,,, jak się okazało to był fake

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    andytown:
    No tak --my mamy marzenia w głowie, a oni mają to w d...

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Panowie rok temu w tym miejscu, ani nie mieliśmy dostępnych połowyszkieł co teraz, wyszło dopiero co e-500 - a optymizmu było dużo więcej... teraz mamy 3 nowe body i jakieś przygnębione miny

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Cociaż prawdę mówiąc z perspektywy technologa to wypuszczenie takiego knocika jak E400 to też jakiś poligon doświadczalny . Można przetestować w praniu nową matrycę i coś przy okazji da sie sprzedać.
    Robin czemu uważasz, że E-400 to "knocik", a może jest tak jak pisałem w jednym poście. Może firma przejrzała na oczy i E-400 stanie sie początkiem linii, małych luster, a kolejnych wyższych segmentach będą E-40 no i oczekiwany E-4 .
    Testy tego przedprodukcyjnego egzemplarza są obiecujące, więc nie rozumiem. Czyżby przemawiała przez Ciebie nutka goryczy ?
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Jak było z E-330 można zobaczyć na tym forum. Pewne osoby mówiły jaki on będzie wspaniały rewolucyjny i wogóle. Ale cena za duża i to dużo... Brak E-X na tegorocznej photokinie tylko kolejny wksperyment trochę szkodzą firmie...

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Yx
    Jak było z E-330 można zobaczyć na tym forum. Pewne osoby mówiły jaki on będzie wspaniały rewolucyjny i wogóle. Ale cena za duża i to dużo... Brak E-X na tegorocznej photokinie tylko kolejny wksperyment trochę szkodzą firmie...
    E330 docelowo był na inny rynek kierowany a ilośc sztuk wyprodukowana przez firme była ograniczona i relatywnie nie za duża. Tam gdzie sie miał sprzedać sie sprzedał.
    było sobie życie

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    Cytat Zamieszczone przez Yx
    E330 docelowo był na inny rynek kierowany a ilośc sztuk wyprodukowana przez firme była ograniczona i relatywnie nie za duża. Tam gdzie sie miał sprzedać sie sprzedał.
    Taaaaak....tlumaczyć to sobie wszystko można jak się chce.
    Na jakim to rynku furorę zrobił E330?
    O ograniczonej ilości to zawsze markety pisza przy każdej "promocji"
    Pozdrawiam:
    Andrzej