Pentax, Panie, Pentax jak tak dalej pójdzie.
Pentax, Panie, Pentax jak tak dalej pójdzie.
Chyba nie. Ja stawiam na premierę razem z E1p. Cena (znów gdybanie) na poziomie innych top standardów - 1000-1500$.Zamieszczone przez 01
Na Fotalu coś pisali chyba, w PL jest jedna sztuka na testach.Zamieszczone przez 01
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
motako- masz dwa wyjścia albo 50 F;2,0 - albo e-330
albo czekać do PMA
coś się pewnie pojawi![]()
Ale co ma się stać po tych dwóch latach z Twoim aparatem? Wybuchnie? Szkła się pokruszą? Nie rozumiem... Chyba, że faktycznie traktujemy sprzęt, jako zabawkę, nie narzędzie...Zamieszczone przez motoko
![]()
Pozdrawiam,
Piotr.
Mam straszny dylemat jakie obiektywy dokupić, miałem nadzieję, że Olympus coś pokaże i wyjaśni się jakie posunięcia w składaniu szklarni zrobić. Największym zaskoczeniem jest dla mnie Sigma 135-400 przyznam się, że nie znam tego szkła i przy tej cenie i zakresie robi się atrakcyjna.
No właśnie,, przy toczącej się rozmowie o body nie zauważyliśmy dużego postępu w zakresie szkieł:
2 nowe szkła olka
1 oczekiwane szkoło od Leici
i 4 szkła sigmy oraz zapowiedz ze wszystkie szkła sigmy dla APS będą dostępne na 4/3
więc naprawdę ta Photokina nie jest stracona
nie jest też przełomem - ale przypominam ze najlepiej sprzedajcym się aparatem sytemu E jest e-500 którego trudno nazwać przełomem, Olympus musi wypuszczać takie aparaty a nie dążyć na siłe do przełomu![]()
Mnie już też coraz bardziej męczy ględzenie i narzekanie co niektórych osób na body. Za moment dostępne będą 4 body na rynku a są plany na kolejne. Jak niektórzy gadają o porównaniach E-1 i E-500 to aż mi skóra cierpnie - albo im przeszkadza mała matryca w starym albo plastik nowego. A jaki ten plastik ma znaczenie na jakość zdjęć? A do czego jest Wam potrzebny pancerny E-1 - wbijacie nim gwoździe ścianę?? To prawda, że E-500 jest mniej ergonomiczny od 1ki - coż taki lajf, ale zdjęcia da się nim robić. Pytanie czy woli się *@#$#*** i narzekać na forum czy chodzić po parku i korzystać z ładnej pogody? Czy we E-500 naprawdę brakuje jakiś funkcji które uniemożliwiają robienie zdjęć komercyjnych? Czy brak możliwości przyczepienia gripa i lamp studyjnych oraz 14-bitowego koloru uniemożliwia robienie zdjęć?Zamieszczone przez P
Jak widzicie tez lubię podywagować o aparatach, ale to narzekanie to mnie dobija. Zamiast wydawać 7000 na następce E-1, który za Was nie będzie robił lepszych zdjęć, to kupcie sobie E-500 z porządnym obiektywem (albo i dwoma) i idzcie w plener.
Mnie strategia Olympusa też wydaje się czasami mało inteligentna, ale nie przeszkadza mi to w robieniu zdjęć. Kupiłem E-500 i dopóki mi nie padnie, to nie mam zamiaru zmieniać go na co innego tylko zamiast tego myślę jak odłoży na obiektywy i lampę do niego.
Zamiast cieszyć się, że system się rozwija, mamy w klubie zniżki, to ciągle tylko narzekanie .. typowo Polskie .. niestety
Jeżeli kogoś uraziłem, to przepraszam, ale bardzo lubię to forum a już mam totalnie dość wiecznego marudzenia.[/b]
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Te wszystkie szkla ktorych niby jest coraz wiecej to takie gruszki na wierzbie . Ni to dotknąć ni spróbować . Gdzieś ktoś tam coś tam testował, ktoś niba , ma coś niby jest. Najczęsciej na papierze lub moniotrze. Ja chcę zajsc do FJ i zobaczyć na pólce te obiektywy. Na obiektywy trzeba mieć kasę , a potem trzba mieć możliwość ich normalnego zakupu . Może RE coś wreszcie w sigmie wycygani do jakiejś "macanki" , może na ten plenerek w październiku ???Zamieszczone przez andytown
Obiektywy to nie gruszki, mozęsz sobie kupić jak tylko chcesz.Zamieszczone przez robin102
P.S. załóż wątek o spotkaniu w październiku.
było sobie życie
Grip jest ważny, tak samo jak ergonomia![]()