Strona 6 z 23 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 224

Wątek: Photokina 2006

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Pentax, Panie, Pentax jak tak dalej pójdzie.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez 01
    było już pytanie o 14-35... zapytam jeszcze raz.. wspominali choć coś o tym, o cenie??
    Chyba nie. Ja stawiam na premierę razem z E1p. Cena (znów gdybanie) na poziomie innych top standardów - 1000-1500$.
    Cytat Zamieszczone przez 01
    A jak te małe szkiełka kity do E-400 się mają? Są już jakieś konkretne wrażenia testerów?
    Na Fotalu coś pisali chyba, w PL jest jedna sztuka na testach.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    motako - masz dwa wyjścia albo 50 F;2,0 - albo e-330

albo czekać do PMA

coś się pewnie pojawi
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez motoko
    ...Sam nie wiem, aktualny aparat i szkła wystarczą na zabawę przez jakieś dwa lata (zawsze tak sobie mówię jak kupię nową zabawkę i sam się okąmuję), ale co dalej?...
    Ale co ma się stać po tych dwóch latach z Twoim aparatem? Wybuchnie? Szkła się pokruszą? Nie rozumiem... Chyba, że faktycznie traktujemy sprzęt, jako zabawkę, nie narzędzie...
    Pozdrawiam,
    Piotr.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Mam straszny dylemat jakie obiektywy dokupić, miałem nadzieję, że Olympus coś pokaże i wyjaśni się jakie posunięcia w składaniu szklarni zrobić. Największym zaskoczeniem jest dla mnie Sigma 135-400 przyznam się, że nie znam tego szkła i przy tej cenie i zakresie robi się atrakcyjna.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    No właśnie,, przy toczącej się rozmowie o body nie zauważyliśmy dużego postępu w zakresie szkieł:

2 nowe szkła olka
    1 oczekiwane szkoło od Leici
    i 4 szkła sigmy oraz zapowiedz ze wszystkie szkła sigmy dla APS będą dostępne na 4/3

więc naprawdę ta Photokina nie jest stracona

nie jest też przełomem - ale przypominam ze najlepiej sprzedajcym się aparatem sytemu E jest e-500 którego trudno nazwać przełomem, Olympus musi wypuszczać takie aparaty a nie dążyć na siłe do przełomu
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez P
    Cytat Zamieszczone przez motoko
    ...Sam nie wiem, aktualny aparat i szkła wystarczą na zabawę przez jakieś dwa lata (zawsze tak sobie mówię jak kupię nową zabawkę i sam się okąmuję), ale co dalej?...
    Ale co ma się stać po tych dwóch latach z Twoim aparatem? Wybuchnie? Szkła się pokruszą? Nie rozumiem... Chyba, że faktycznie traktujemy sprzęt, jako zabawkę, nie narzędzie...
    Mnie już też coraz bardziej męczy ględzenie i narzekanie co niektórych osób na body. Za moment dostępne będą 4 body na rynku a są plany na kolejne. Jak niektórzy gadają o porównaniach E-1 i E-500 to aż mi skóra cierpnie - albo im przeszkadza mała matryca w starym albo plastik nowego. A jaki ten plastik ma znaczenie na jakość zdjęć? A do czego jest Wam potrzebny pancerny E-1 - wbijacie nim gwoździe ścianę?? To prawda, że E-500 jest mniej ergonomiczny od 1ki - coż taki lajf, ale zdjęcia da się nim robić. Pytanie czy woli się *@#$#*** i narzekać na forum czy chodzić po parku i korzystać z ładnej pogody? Czy we E-500 naprawdę brakuje jakiś funkcji które uniemożliwiają robienie zdjęć komercyjnych? Czy brak możliwości przyczepienia gripa i lamp studyjnych oraz 14-bitowego koloru uniemożliwia robienie zdjęć?
    Jak widzicie tez lubię podywagować o aparatach, ale to narzekanie to mnie dobija. Zamiast wydawać 7000 na następce E-1, który za Was nie będzie robił lepszych zdjęć, to kupcie sobie E-500 z porządnym obiektywem (albo i dwoma) i idzcie w plener.
    Mnie strategia Olympusa też wydaje się czasami mało inteligentna, ale nie przeszkadza mi to w robieniu zdjęć. Kupiłem E-500 i dopóki mi nie padnie, to nie mam zamiaru zmieniać go na co innego tylko zamiast tego myślę jak odłoży na obiektywy i lampę do niego.
    Zamiast cieszyć się, że system się rozwija, mamy w klubie zniżki, to ciągle tylko narzekanie .. typowo Polskie .. niestety

Jeżeli kogoś uraziłem, to przepraszam, ale bardzo lubię to forum a już mam totalnie dość wiecznego marudzenia.[/b]
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez andytown
    No właśnie,, przy toczącej się rozmowie o body nie zauważyliśmy dużego postępu w zakresie szkieł:.........
    Te wszystkie szkla ktorych niby jest coraz wiecej to takie gruszki na wierzbie . Ni to dotknąć ni spróbować . Gdzieś ktoś tam coś tam testował, ktoś niba , ma coś niby jest. Najczęsciej na papierze lub moniotrze. Ja chcę zajsc do FJ i zobaczyć na pólce te obiektywy. Na obiektywy trzeba mieć kasę , a potem trzba mieć możliwość ich normalnego zakupu . Może RE coś wreszcie w sigmie wycygani do jakiejś "macanki" , może na ten plenerek w październiku ???

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Cytat Zamieszczone przez andytown
    No właśnie,, przy toczącej się rozmowie o body nie zauważyliśmy dużego postępu w zakresie szkieł:.........
    Te wszystkie szkla ktorych niby jest coraz wiecej to takie gruszki na wierzbie . Ni to dotknąć ni spróbować . Gdzieś ktoś tam coś tam testował, ktoś niba , ma coś niby jest. Najczęsciej na papierze lub moniotrze. Ja chcę zajsc do FJ i zobaczyć na pólce te obiektywy. Na obiektywy trzeba mieć kasę , a potem trzba mieć możliwość ich normalnego zakupu . Może RE coś wreszcie w sigmie wycygani do jakiejś "macanki" , może na ten plenerek w październiku ???
    Obiektywy to nie gruszki, mozęsz sobie kupić jak tylko chcesz.

P.S. załóż wątek o spotkaniu w październiku.
    było sobie życie

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Grip jest ważny, tak samo jak ergonomia