Strona 23 z 23 PierwszyPierwszy ... 13212223
Pokaż wyniki od 221 do 224 z 224

Wątek: Photokina 2006

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez WG
    Chyba Wacek nie powtarza tych samych ujęć Linhofem? Od razu odpowiadam na powyższe pytanie: nie, nie powtarza
    To po co mu ten Linhof? Żeby rwać na niego panienki? Nie znam Pana Wacka (lubię bardzo jego zdjęcia), ale pamiętajmy, że Pan Wacek ma jakiś układ finansowy z Olkiem. Może Radio się wypowie - WW robi te wielkie foty E1 czy nie?
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar WG
    Mieszka w
    Wodzisław Śl.
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    To po co mu ten Linhof? Żeby rwać na niego panienki? Nie znam Pana Wacka (lubię bardzo jego zdjęcia), ale pamiętajmy, że Pan Wacek ma jakiś układ finansowy z Olkiem. Może Radio się wypowie - WW robi te wielkie foty E1 czy nie?
    Linhofa używa podczas sesji również, ale raczej dodatkowo (chyba, że od czerwca się coś zmieniło). Z tego co pamiętam przy następnych publikacjach ma w planach szerzej
    wykorzystać Linhofa. Natomiast E-1 ma robić za to do czego używano kiedyś Polaroida, czyli
    do strzelania preview. Takie połączenie nowoczesnej i tradycyjnej technologii w celu
    zminimalizowania nieudanych ujęć Linhofem.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Pan Waclaw Wantuch w jednym z artykułów dot. Olympusa E1 pisze:
    Tak sie złożylo, że moje fotografowanie nastawione jest głównie na publikacje albumowe. Dlatego nie narzekam na wielkość matrycy (5 megapikseli), która mi w zupełności wystarcza. Ponadto proporcje boków wynikajace z systemu 4/3 idealnie wpisuja sie do publikacji 24x30 cm. Zatem to, co dla wielu czesto jest wadą , dla mnie nie ma znaczenia, gdyz w wykorzystywanym przeze mnie zakresie powiększeń mam wystarczająca swobodę [...]
    Sprzetowcy licytujacy się liczba pikseli w cyfrakach nie do końca mnie przekonuja, bo upłynie sporo wody w Wiśle, zanim jakikolwiek aparat cyfrowy bedzie mogł konkurować z negatywem 4x5 cali, ktory naswietlam w moim Linhofie. Z drugiej natomiast strony, jak juz wcześniej pisałem, moje prace są przeznaczone do druku w albumach i do tego celu owe 5 megapikseli Olympusa E1 w zupelności wystarcza.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez WG
    Natomiast E-1 ma robić za to do czego używano kiedyś Polaroida, czyli
    do strzelania preview. Takie połączenie nowoczesnej i tradycyjnej technologii w celu
    zminimalizowania nieudanych ujęć Linhofem.
    Tak też podejrzewam i taka była moja teza starej kłótni (kucze, nie pamiętam z kim się spiąłem wtedy).
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.