Strona 20 z 23 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 224

Wątek: Photokina 2006

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Tylko, wiecie koledzy, przesiadka to spory problem, trzeba sprzedać, szkła, lampy, body - traci się na tym trochę kasy.
    Np nie chcę się pozbywać Zuiko 50mm f 2 - jestem "zakochany" w tym szkle.

Wymagania odnośnie nowego body mam nieduże po przemyśleniach - tak jak jest plus 12mpx.

Nikt mnie nie pyta z jakiego to sprzętu, spełnia warunki rozdzielczościowe lub nie.
    Kupującego nie obchodzi czy ja to Canonem czy Huskim czy Olkiem fociłem.

W Esystemie jest to co potrzebuję. mam 14-54 który spełnia moje oczekiwania w 100%, Genialne 50mm f2. Na liście "grubszych" zakupów w przyszłości mam 25 f 1,4 i albo 35-100 albo Tę sigmę 50-150 jeśli będzie z mocowaniem dla nas.

Na najbliższy okres mam body na rozkładzie.... tylko jakie ;(

Czy musi być 12 mpx? Dla mnie nie dla niektórych kupujących tak - trzeba się dostosować lub odpuścić. Krótka piłka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Magus:

wydaje mi się, że jakbyś dysponował plikami 10MPIX, to byłoby jeszcze o czym rozmawiać. 10 to nie 5. jak dobrze pójdzie, to E-400 body niedługo będzie za 2,5k. dokleisz grip z modeliny i będzie się trzymał prawie jak E-1... będzie pasował jak cholera do ZD50...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    Magus:

wydaje mi się, że jakbyś dysponował plikami 10MPIX, to byłoby jeszcze o czym rozmawiać. 10 to nie 5. jak dobrze pójdzie, to E-400 body niedługo będzie za 2,5k. dokleisz grip z modeliny i będzie się trzymał prawie jak E-1... będzie pasował jak cholera do ZD50...

A ja jestem święcie przekonany, że wyjdzie niedługo następca E-500 z matrycą z E-400, z LV i może z gripem. Ba myślę, że już produkcję zaczynają!

| OlyJedi Awatar Michu (Pentax)
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Zmiana systemu to ból. I pomijając oczywisty zgrzyt finansowy, dochodzi do tego ogromny sentyment. Dlatego współczuję Ci Magus.
    Na szczęście - jeżeli chodzi o rozdzelczość - dotyczy to tylko osób zarabiających na foceniu. Dla amatorów (mojego pokroju a i jak sądzę ponad 90% osób z tego forum) ilość MPxl jest sprawądrugorzędną. Prawdę mówiąc jakoś nie rajcuje mnie owe 10 mega w K10D. I czytając niekiedy posty na tym forum, o potrzebie zwiększnia ilości megapikseli nie do końca rozumiem to zjawisko. Serio potrzebujecie coraz większych plików?
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Spoko chłopaki !!! ja jako zarozumiały techolog malkontent , czarnowidzący i w ogóle ponurak pospolity uważam ,że wypuszczenie E400 z matrycą 10MPIX to poligon doświadczalny. Sample z tej matrycy są naprawdę przyzwoite. Nie znajdzie sie ona napewno w body PROFi , ale uważam ,że wsadzą ją po modyfikacjach do jakiegoś naprwdę wypasionego body dla amatorów coś porównywalnego jak ąadra maszynka D80 tylko jeszcze ze sprzataczką i lepszym wykonaniem. Naprawdę nie dużo trzeba żeby coś takiego OLY pusćil . Tylko te skośnookie skurczybyki muszą zrozumieć ,że taki sprzet jest niezbedny. Albo niech sie nauczą polskiego i czytaja nasze forum. Jeśli nie firma przestanie mieć szanowanie. Już ludzie zaczynają E system wyprzedawać !!!
    A Magus raczej prawdziwego następcy E-1 takiego rasowego sprzętu celowanego do profesjonalistów nie bedzie , bo nie ma takiej potrzeby , bo nie ma klientów.
    Ja w każdym razie jeszcze czekam na porzadny amatorski aparat.

Możę zrzutę zrobić i Radka wyekspediować z tłumaczem do Japoni , niech im wyłoży co i jak. he he he
    Robinie niedawno pisales, ze E400 to masakra- jestes schizofrenikiem?
    czesc.Ch.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    niektorzy zmieniaja zdanie czesciej niz skarpetki
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo
    niektorzy zmieniaja zdanie czesciej niz skarpetki
    W przypadku Robina to raczej zależy od ilości piwa/kleju/zioła i godziny pisania postu
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax)
    Zmiana systemu to ból. I pomijając oczywisty zgrzyt finansowy, dochodzi do tego ogromny sentyment. Dlatego współczuję Ci Magus.
    Na szczęście - jeżeli chodzi o rozdzelczość - dotyczy to tylko osób zarabiających na foceniu. Dla amatorów (mojego pokroju a i jak sądzę ponad 90% osób z tego forum) ilość MPxl jest sprawądrugorzędną. Prawdę mówiąc jakoś nie rajcuje mnie owe 10 mega w K10D. I czytając niekiedy posty na tym forum, o potrzebie zwiększnia ilości megapikseli nie do końca rozumiem to zjawisko. Serio potrzebujecie coraz większych plików?
    Chodzi o E-1 z 5Mpix ciężko coś nawet przypadkiem sprzedać (głównie dorabianie na stockach), za mało do kadrowania, za mało szczegółów przy widoczkach lub z szerszym obiektywem. Po drugie przy zmniejszaniu fotki na wysokim ISO lepiej znika szum.

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez chomsky
    ...Robinie niedawno pisales, ze E400 to masakra- jestes schizofrenikiem?
    czesc.Ch.
    Dokładnie tak i dziś uważam i chyba na długo tak zostanie . Nie przeczytałeś ze zrozumieniem mojej wypowiedzi i mała serdeczna prośba nie obrażaj mnie kolego.
    Po co to robisz ????

Poza tym nigdy wcześniej nie wypowiadałem się o samplach negatywnie , moje wypowiedzi dotyczyły aparatu jako konstrukcji i pozycjonowania na rynku , a także niespełnionych nadziei moich i wielu użytkowników E systemu.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    celebrity trafił sedno, im szerszy kąt, tym więcej w kadrze i mniej szczegółów przy 5 MPIX. 8 byłoby akurat.