hehe. Wszyscy czekamy...
hehe. Wszyscy czekamy...
ja tak zawsze sprzęt dokupuję na nowy sezon w marcu bo najtaniej![]()
Prawdopodobnie nowe body Ep1 będzie kosztowało ponad 6tys zł w Polsce . Warto zrobić sondę czy ktoś z Kolegów za taką cenę to kupi? Kto pierwszy odważny się przyzna? (zaznaczam,że ja za 6tys nie kupię--za drogo jak na moje potrzeby aktualnie)
--pozdr.
Tez nie kupię puszki za 6 tys. Maksymalnie co mógłbym wydać na wiosnę, to 4 tys. i to z LV, stabilizacją i standardowym odkurzaczem - czyli full wypas, ale może być też używany za dwa lata za 2 tysZa 6 to bym kupił jak bym nie miał nic w torbie do focenia i jeśli w kicie byłby 14-35mm lub 14-54mm.
Dla mnie E-500 to aparacik uszyty na miarę - a większy wizjer, LV, lepszy AF, stabilizacja i iso w pełni akceptowalne powyzej 800, za cene 4 czy 6 tys to za drogo co by wskoczyć w taki lepszy sprzęt z e-500.
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
blady: I tu jest chyba odpowiedź, dlaczego tak długo Olymus z tym zwleka... Zyski z produkcji aparatów wyższej klasy są iluzoryczne w przypadku Olympusa... W końcu jednak muszą coś zrobić, bo wstyd na cały świat...![]()
Irku - to są Japończycy - dla nich zrobienie niedorobionego aparatu to by oznaczało większą kompromitację niż niezrobienie go wcale. Zobacz jaka ostatnio toczy się tam dyskusja, że jakość produktów im spada (bo wadliwych bateriach Sony i problemach z Playstation3) - zauważ, że Olek w przeciwieństwie do innych marek w segmencie lustrzanek nie miał żadnych poważniejszych wpadek - żadnych uszkodzonych matryc, baterii ani FF/BF ...
Jeżeli ktoś chce/musi kupić następce E-1, to ja już na jego miejscu zacząłbym zbierać pieniądze - na pewno będzie warto![]()
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Robert: Zgadzam się, że Samuraje z Olympusa nie chcą się skompromitować, ale pytanie podstawowe brzmi: Czy możliwe jest obecnie zbudowanie matrycy o większej rozdzielczości przy "zdrowych" pikselach w formacie 4/3? --Z innymi parametrami aparatu Olympus sobie poradzi na pewno...
Otóż to ... czy nie jest tak, że na odwrót już za poźno?Zamieszczone przez irek50
Ja Irku powiem Ci tak - MUSZĘ w przyszłym roku kupić body minimum 12 mpx i nic na to nie poradzę - kocham szkła Zuiko i chcę zostać z Olkiem jeśli nic takiego mi nie zaoferuje zmuszony będę zrobić rzecz straszną...... sprzedać wszystko co mam z E-systemu, a trochę się tego nazbierało i kupić ... nawet napisac tego nie mogę..... ręce mi się trzęsą .... Canona 5D.
Mam szansę zarabiać na fotach - ze sprzedaży duzy powiększeń w sieci zagranicznych Galerii, ale minimalny format to 60x40 a tu moje 5 mpx nie starcza .... no i jestem w ....lesie.
właśnie Magus agencje fotograficzne wymagają zdjęć min 11mpix... więc myśle ze nowy Olek będzie tak krojony, aby przeszkoczyć to wymaganie agencji![]()