Strona 17 z 23 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 224

Wątek: Photokina 2006

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    hehe. Wszyscy czekamy...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    ja tak zawsze sprzęt dokupuję na nowy sezon w marcu bo najtaniej
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Prawdopodobnie nowe body Ep1 będzie kosztowało ponad 6tys zł w Polsce . Warto zrobić sondę czy ktoś z Kolegów za taką cenę to kupi? Kto pierwszy odważny się przyzna? (zaznaczam,że ja za 6tys nie kupię--za drogo jak na moje potrzeby aktualnie)
    --pozdr.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Tez nie kupię puszki za 6 tys. Maksymalnie co mógłbym wydać na wiosnę, to 4 tys. i to z LV, stabilizacją i standardowym odkurzaczem - czyli full wypas, ale może być też używany za dwa lata za 2 tys Za 6 to bym kupił jak bym nie miał nic w torbie do focenia i jeśli w kicie byłby 14-35mm lub 14-54mm.

Dla mnie E-500 to aparacik uszyty na miarę - a większy wizjer, LV, lepszy AF, stabilizacja i iso w pełni akceptowalne powyzej 800, za cene 4 czy 6 tys to za drogo co by wskoczyć w taki lepszy sprzęt z e-500.
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    blady: I tu jest chyba odpowiedź, dlaczego tak długo Olymus z tym zwleka... Zyski z produkcji aparatów wyższej klasy są iluzoryczne w przypadku Olympusa... W końcu jednak muszą coś zrobić, bo wstyd na cały świat...

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Irku - to są Japończycy - dla nich zrobienie niedorobionego aparatu to by oznaczało większą kompromitację niż niezrobienie go wcale. Zobacz jaka ostatnio toczy się tam dyskusja, że jakość produktów im spada (bo wadliwych bateriach Sony i problemach z Playstation3) - zauważ, że Olek w przeciwieństwie do innych marek w segmencie lustrzanek nie miał żadnych poważniejszych wpadek - żadnych uszkodzonych matryc, baterii ani FF/BF ...

Jeżeli ktoś chce/musi kupić następce E-1, to ja już na jego miejscu zacząłbym zbierać pieniądze - na pewno będzie warto
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Robert: Zgadzam się, że Samuraje z Olympusa nie chcą się skompromitować, ale pytanie podstawowe brzmi: Czy możliwe jest obecnie zbudowanie matrycy o większej rozdzielczości przy "zdrowych" pikselach w formacie 4/3? --Z innymi parametrami aparatu Olympus sobie poradzi na pewno...

| OlyJedi Awatar WG
    Mieszka w
    Wodzisław Śl.
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez irek50
    Robert: Zgadzam się, że Samuraje z Olympusa nie chcą się skompromitować, ale pytanie podstawowe brzmi: Czy możliwe jest obecnie zbudowanie matrycy o większej rozdzielczości przy "zdrowych" pikselach w formacie 4/3? --Z innymi parametrami aparatu Olympus sobie poradzi na pewno...
    Otóż to ... czy nie jest tak, że na odwrót już za poźno?

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ja Irku powiem Ci tak - MUSZĘ w przyszłym roku kupić body minimum 12 mpx i nic na to nie poradzę - kocham szkła Zuiko i chcę zostać z Olkiem jeśli nic takiego mi nie zaoferuje zmuszony będę zrobić rzecz straszną...... sprzedać wszystko co mam z E-systemu, a trochę się tego nazbierało i kupić ... nawet napisac tego nie mogę..... ręce mi się trzęsą .... Canona 5D.

Mam szansę zarabiać na fotach - ze sprzedaży duzy powiększeń w sieci zagranicznych Galerii, ale minimalny format to 60x40 a tu moje 5 mpx nie starcza .... no i jestem w ....lesie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    właśnie Magus agencje fotograficzne wymagają zdjęć min 11mpix... więc myśle ze nowy Olek będzie tak krojony, aby przeszkoczyć to wymaganie agencji
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety