Strona 12 z 23 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 224

Wątek: Photokina 2006

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Wielkie dzięki za przekazanie postulatów ... miejmy nadzieję, że zrobią z nich właściwy użytek

Mam do Ciebie dwa pytanka. Na podstawie tego co słyszałeś:
    - czy jest szansa, że Sigma bądź Olek wypuszczą do końca roku (najpóźniej do wiosny) w cenie ZD35 (ew do 1000zł) coś szerszego/jaśniejszego ?
    - czy Metz zamierza wypuścić lampy dedykowane Olka? Myślę nad FL36, ale jakby za tą cenę pojawił się jakiś Metz o większej sile ale podobnej cenie, to kto wie ...
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    Poznałem szefową produktów dSLR w Oly Europa Claudie Bähr. Zgodziła się poświęcić czas by odpowiedzieć na Wasze pytania.
    Nie na wszystkie pytania otrzymałem odpowiedzi, nie wszystkie odpowiedzi mogę opublikować.
    No fajna relacja. Claudia to chyba Cię nie polubiła za te pytania...

RadioR możesz odpowiedzi przesłać mi na PW, tych co nie mozesz publikować - wiesz, to nie będzie publikacja, tylko korespondencja prywatna... nikomu nic nie powiem - obiecuję.

Ten obiektyw [chodzi o 17.5-45] jest dodawany do zestawu SE (bez akumulatora). Kit przeznaczony jest dla posiadaczy np. E1, jako aparat zapasowy.
    Czyli w zestawach SE firma dodaje szkło jako zatyczkę... Chociaż z tego co widać w wątku o 17.5-45 to jakość obrazu nie jest zła. Moze ustepuje pola innym obiektywom, no ale jak mam stanąć przed wyborem mieć aparat z 17.5-45 a go nie mieć wcale, to wybieram pierwszą opcję.

Nic nie ma o ew. mydleniu z 14-45 czyli albo problem jest marginalny, albo dziewczę nie chciała się przyznać do problemu...
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Można wreszcie skomentowac zdjęcia z galerii
    • 1. Czy tylko ja widzę, że obie sigmy na pełnych dziurkach to żenująca kompromitacja? No, może ta 24/1.8 troszkę lepiej wypadła. A ZD 50/2 tylko o 3 stówki z okładem droższe od Sigmy 30/1.4...
      2. E1 to taki fajny, mały aparat... Radio, czy faktycznie E1p jest spoooro większy od "omszałego staruszka"?
      3. Leica 14-50, na tych dwóch opublikowanych samplach, niczym poczciwego 14-54 nie prześcignęła, a wręcz mógłbym powiedzieć, że.... (ale poczekajmy z tym do rzetelnych testów)
    Pozdrawiam,
    Piotr.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Do P: Czytałem na Fotopolis, że Panasonik twierdzi, iż te "Leiki" są ich produkcji--dziwna sprawa, ale faktycznie dość słabą jakość da się zaobserwować na dotychczasowych próbach...--pozdrawiam

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Irek, masz może przykłady innych zdjęć z tego obiektywu?
    Pozdrawiam,
    Piotr.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Nie mam pod ręką obecnie --jak znajdę to podam namiary--pozdrawiam

robin102
    Gość
    No No dobrze się spisałeś .Nic dalej nie wiadomo co ze współpraca z FJ , ale przynajmiej wiemy ,że w E400 jest matryca kodaka (kolorowo może być) i to, że podstawowe aparty do rozwijania linni to E330 i E400 czyli powinny być te konstrukcje kontynuowane i rozwijane.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Jeżeli to prawda ze to kodak to ja się cieszę - podobają mi się ogólnie efekty kolorystyczne z matryc kodaka - dużo bardziej niż z matryc Sony.....

wiem wiem - kodak szumi, ale kolory są najważniejsze...
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    powiem tyle: wstyd, że taka firma pokazała jedną, miniaturową lustrzankę.

nie pokazała za to w tym roku nic, co pozwoliłoby konkurować choćby z D80 albo 30D, nie mówiąc o wyższych modelach konkurencyjnych firm. schodzimy do piaskownicy czy jak?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    powiem tyle: wstyd, że taka firma pokazała jedną, miniaturową lustrzankę.

nie pokazała za to w tym roku nic, co pozwoliłoby konkurować choćby z D80 albo 30D, nie mówiąc o wyższych modelach konkurencyjnych firm. schodzimy do piaskownicy czy jak?
    niekoniecznie wstyd - wczesniej olek nabieral wody w usta i nic nie mowil - to byl wstyd.

teraz przynajmniej mamy aparat "pomostowy" miedzy generacjami, zapowiedziana jest nowa generacja i nowy rozdzial tej "sagi" olympusa

tu jest ciekawy wywiad:
    http://dc.watch.impress.co.jp/cda/other/2006/09/28/4727.html

a tu jego tlumaczenie na angielski
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=20246250

warto przeczytac - IMHO bedzie ciekawie, pamietaj, ze nikotyniarze czekali na nastepce D100 4 lata (ponad 4 lata)
    do PMA okolo 150 dni, to co? czekamy ?
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)