Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: E-1 zwolnił?

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    lessie:

odkąd mam większą kartę, nie nadążam przeglądać fot. narzuciłem sobie dyscyplinę i robię coraz mniej kadrów ale takich, które potem wymagają minimum obróbki, prostowania, kadrowania.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    ja podobnie, zaległości mam okrutne ( a jak jeszcze zacząłem ekperymentować z hdr to już w ogóle nie mam czasu na nic ) i ostanio co prawda trzaskam sporo ale potrafię zostawić z całej karty 2-3 ujęcia, zostawiam same żylety i jak najmniej obróbki.
    Sport rządzi się niestety swoimi sprawami i tu trzeba nastukać sporo i szybko, potem jest z czego wybierać, zwłaszcza że 40-150 demonem precyzji i szybkości nie jest...

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Miałem problem, kiedy przesiadłem sie z Cheetach 512MB na 1GB. Sprawa opisana jest tutaj (łącznie z testami innych kolegów) https://forum.olympusclub.pl/forum22...3owie&start=36
    Pozdrawiam,
    Piotr.

robin102
    Gość
    Problem z przeglądaniem dużej ilości fotek rozwiazuje sie w ten sposób. Mówisz sobie ,ze to lustrzanka analogowa i wystarcza Ci karta 256 taK JAK DLA MNIE , NAJCZĘSCIEJ JEJ UŻYWAM MIMO ŻE MAM 2X1Gb

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    robin102:

na wycieczki może tak. ale powiedz młodym albo właścicielowi obiektu że zrobisz tylko 12 fotek (po 2 strzały na kadr)...

p.s. zaczynałem od małpki z kartą 16MB. właziło jakieś 18 zaszumionych fotek...

| OlyJedi Awatar johan
    Mieszka w
    Siedlce
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Ja mam Kingstony Elite Pro 2Gb i 1Gb, ale robiąc w orfie i mając na uwadze pamięciożerność nowego E-x zakupiłem fotobank Digimate III z dyskiem 40GB. Teraz niestraszne mi duże imprezy czy dłuższe wyjazdy
    E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
    5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    a ja właśnie jak radziliście zresetowałem ustawienia i E strzela szybciutka aż miło.
    Chyba potrzebował zmiany chociaż jak sprawdziłem to w żadnym z ustawień nie miał ani kompensacji cieni, redukcji szumów i innych bajerów, które mogłyby go zwolnić...Może ten typ tak ma....
    Co do karty, to coraz bardziej skłaniam się ku Extreme III, na boardach zagramanicą wyniki testów pokazują że jednak E-1 jest najszybszy właśnie z nią. Ale zdaje się że mój koleżka Camunista ma takową to sprawdzę przed zakupem i potwierdzę. Musimy się ustawić na wspólne focenie
    Nawet zmierzę i się podzielę wynikami....

A jakiś bank fotek też powoli trzeba naknuć...do tej pory zrzucałem do laptoka ale jak przyjdzie jakiś wypad bardziej ekstremalny to lipa...

robin102
    Gość
    to piweczko się Nam należy , dobrze ,że już wszystko OKi.
    Każdy sprzecior dobrze co jakiś czas zresetować.
    Najbardziej to widać po moim kompakcie C5050 zamula sie jak cholera. Coraz wolniej zpisuje i coraz wolniej ostrzy AF to ja mu resecik co kilka tygodni i jest jak nowy. największy wpływ na spowolnianie ma ilość uruchomień sprzętu. - tak z moich obserwacji i nie tylko fotograficznych.

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    ciężko z tym piweczkiem będzie bo ja z kresów zachodnich... ale jak okazja się znajdzie to nie trzeba mnie namawiać...

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    na pifko to na privie sie umawiac no chyba ze zlocik z pifkiem.. no to Powitania, kontakty, spotkania
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów