Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: E-1 zwolnił?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

E-1 zwolnił?

jakiś czas robiłem widoczki itp...raczej nie korzystając z opcji kilku strzałów pod rząd.
    Wczoraj przełączam się w tryb seryjny i ... mam wrażenie że E-1 jest znacznie wolniejszy niż był wcześniej, co prawda to subiektywne uczucie ale jest - i na pewno nie klepie 3 razy na sekundę. Myślałem że to aku zasłabł, ale po wymianie wcale lepiej nie było. To samo przy wymianie szkła. Coś jeszcze może na to wpływać? Miał ktoś z Was coś takiego ?
    Co jescze może mieć wpływ na szybkostrzelność?
    Można w jakiś sposób zdiagnozować dokładnie prędkość, poza metodą stoperową...nie bardzo mi się chce oddawać sprzęt do serwisu z tego powodu...
    Doradźcie coś i podzielcie się uwagami.

robin102
    Gość
    Warto zrobić test czy opóźnienie dotyczy zapisu na kartę czy bez karty , ??? A poza tym warto by zrobić reset aparatu , może zaktualizować soft ??

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Strzel całą serię (12) - i potem sprawdź czasy z exifów.

NIe strzela serią jeżeli - lampa się nie naładuje... nie złapie ostrości przy trybie C ?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    robin
    soft jest najnowszy, wgrany zaraz po zakupie, kartę mam wolniutką ale też od początku i zapis na kartę jest rzeczywiście wolny ale to chyba nie ma znaczenia dla samej szybkości trzaskania bo wszystko idzie w bufor???
    mówisz test bez karty? nie próbowałem
    a reset...też nie próbowałem i nawet chyba nie wiem jak go zrobić...to jest w menu serwisowym?
    no i po resecie zacznie mi numerować pliki od początku co mnie zawsze denerwowało przy zgrywaniu do kompa ( powielają się nawy plików )...ale jak trzeba to zrobię...

grizz - spróbuję dzisiaj po południu tak zrobić, strzelać strzela całą serię i łapie AF bez problemu, tylko chyba jest wolny. Wcześniej robiłem trochę sportu i było szybciutko, wczoraj chciałem trochę speedwaya cyknąć i d..a...wolniutko to szło....
    czym najlepiej czytać exify?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    exify? Czymkolwiek chyba każda przeglądarka ma taką opcję.

Reset ustawień - na obudowie masz zaznaczone co nacisnąc.
    e-1 ma do zapisu 4 profile ustawień... choć nie kożystam bo nie zapamiętuje wszystkiego ;/
    W instrukcji masz wyjaśnione co i jak.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    a o taki reset chodzi...to wiem jak to zjeść, myślałem że coś z ukrytego menu serwisowego...tak kiedyś resetowałem starego olkowego kompakta...
    ciekawe czy zresetowanie ustawień coś da...
    Już widzę że Bridge pokazjue czas, zobaczymy ja stuknę całą serię co wyjdzie chociaż mam obawy co do dokładności pomiaru, jekby jeszzce pokazał dziesiąte części sekundy to byłoby cool...
    dzięki

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    może noise reduction masz włączone?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie
    Już widzę że Bridge pokazjue czas, zobaczymy ja stuknę całą serię co wyjdzie chociaż mam obawy co do dokładności pomiaru, jekby jeszzce pokazał dziesiąte części sekundy to byłoby cool...
    dzięki
    12 * 3fps = 36 zdjęć...
    w popatrz na czas pirwszego i ostatniego - róznicy powinno być 12 sekund.
    Tylko patrz na dobry czas (opisy!) bo jest ich tam kilka jak dobrze pamiętam.

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    36ciu nie zrobię bo robi 12 w jednej serii
    ale zrobię pełną serię i zobaczę jakie są czasy pierwszego i ostatniego, wyjdzie mi pełny czas na 12 fotek. Z tego to już bez problemu wyliczę ile zrobił w sekundę...

tymin3
    Gość
    No i trzeba na czas uwazac;P

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów