Blady - 70/2.4 właśnie jest na Allegro (sprzedawany przez sklep, więc z gwarancją) w cenie niecałych... 1.700PLN.
Blady - 70/2.4 właśnie jest na Allegro (sprzedawany przez sklep, więc z gwarancją) w cenie niecałych... 1.700PLN.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Wszystko pięknie. Wiem na co stać było Pentaxa. A Też był systemem kiedyś kompletnie niedocenianym. Gdybym miał jakieś obiektywy FA starego Z-taPewnie wiele bym się nie przejmował ich niecyfrowością i kupił K10. I gdyby można było wtedy kupić sam korpus a nie z tym co do niego proponowali. No i jeszcze komornik kieszeniowy tez musiał mieć swoje zdanie. Żeby zrekompensować trzy posiadane do Olka (przynajmniej dwa 14-54 i 50-ke) To by chyba nie wypadało tak optymistycznie.
Teraz to sobie będę spokojnie focić E-500. Olympus zrobi jakiś odpowiednik. Tego jestem pewienA matryca będzie zapewne zrobiona przez Panasonika. Ta nowa.
To już lepsze ZD 50mm f2 za 1800 pln, no tyle, że kobyła większa. A podstawowa zaleta taka że ZD 50mm można podpiąć do odpowiedniej puszki i działa, a 70 2.4 nie bardzo śmiga z puszkami OlkowymiZamieszczone przez Michu (Pentax)
![]()
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Wiesz, odnośnie zalet, to mogę napisać tylko tyle, że możesz owe 70/2.4 odpiąć od cyfry i podłączyć do analoga i cieszyć oczy slajdzikiem lub jakimś czarno-białym Ilfordem.
Ktoś tu napisał, że Pentax był kiedyś systemem kompletnie niedocenianym. Ponieważ mam kilkadziesiat lat zsumuciłem sie Waszą / co niektórych/ niewiedzą. Chyba niefortunne podejście Pentaxa do reklamy i enigmatyzm z jakim kojarzy sie dla wielu ta firma przynosi takie efekty. Podobno bardzo chcą to zmienić! Zobaczymy. Byc może.Michu cos o tym wie.
Pozwolę sobie wkleić kolejne przecieki, które pojawiły się na naszym forum.
Na pentaxlife jest informacja o planach Pentaxa, ktore ujawnil syberysjki dealer jurij![]()
- opoznienia zwiazane ze pierwszymi DA* z powodu mariazu pentaxa i hoya
- pozostale DA* sa w trakcie opracowywania
- model wyzej od K10D przed gwiazdka
- nastepca K100D z wieksza rozdzielczoscia matrycy
- koniec produkcji K110D ze wzgledu na niespodziewana popularnosc K100D
- nowe aparaty beda sprzedawane z nowym kitem (17-70 ?) bo 18-55 nie jest wystarczajaco dobry z matrycami powyzej 10 mpix.
- nowe aparaty beda mialy sporo czesci od sony
- 645d na wiosne 08
- pentax nie bedzie zapowiadal nowych produktow z duzym wyprzedzeniem
- niedlugo nowy firmware do K10D
fajnie, fajnie. zajawka "dużo części od soniaka" trochę niepokoi... najpierw szajsung, teraz soniak...
zamiast pakować pixele, lepiej by AF poprawili bo ponoć nie jest zbyt mocny... niech robią, żeby była jakaś alternatywa.
Jakość materiałów użytych do produkcji K10D
http://forums.dpreview.com/forums/re...8&changemode=1
uuu Panie, ale tandeta... przecież ten aparat jest na rynku 1,5 roku i już się ludziom kruszy... to by znaczyło że uszczelnienia to też naciągany temat.
Oj tam kruszy - mało kto potwierdza podobne defekty, nie róbcie z igły wideł.
Jak się na aparat nie tylko chucha, ale robi nim zdjęcia, to takie rzeczy się zdarzają![]()