Strona 11 z 16 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 156

Wątek: Pentax K10D i 22 bitowy ADC

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Ok, przepraszam, zapedzilem sie.
    Konkluzja: K10D bije na glowe pod wzgledem ergonomii K100D, ktory ergonomia nie powala. Ergonomia K100D jest slabsza od tej w E330, ale jest akceptowalna i jak najbardziej uzywalna, co potwierdza argo. .....Pzdr
    Nie ma sprawy . Jeśli chodzi o twoją konkluzje, to zgadzam się z nią całkowicie. Nota bene, Olympusy słynęły ze świetnej ergonomii, więc trudno z nimi walczyć na tym polu . Może coś naskrobię w przyszłym tygodniu o Kadyszce. Mam ogromna ochotę na tą puszkę, a nadarza się okazja kupić sam korpus.
    Pawel, użytkownik innego systemu na P.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    W gazecie znalazlem ulotke warszawskich MediaMarktow, a w niej... informacje, ze sprzedajaj K10D z 18-55 za 4200zl. Oznacza to, ze w Warszawie mozna go obejrzec w MediaMarktach. Ciekawe, jak dlugo jeszcze go beda mieli... Trzeba bedzie sie tam wybrac kiedys i obadac puszke, tymczasem ide szukac kijka trekkingowego i malego statywu stolowego...
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar Michu (Pentax)
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Dla osób zarejestrowanych na naszym forum, na hasło "Pentax Forum" można kupić Kadyszkę w Aster-foto za 3499PLN.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    fajny motyw, różnica w cenie znaczna. nie ma co się jednak czarować: do takiego body ten 18-55 średnio pasuje, więc dodatkowe 1,5k też trzebaby wyskoczyć.

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Generalnie masz rację - mimo iż kit Pentaksa tragiczny nie jest. Na początek wszakże wystarczy - kto powiedział, że należy od razu kupować optymalny zestaw. Może właśnie lepiej teraz kupić z kitem a latem, gdy ukaże się DA 16-50/2.8 z SDM wykosztować się właśnie na niego?
    Kolejne znalezione w sieci porównanie korpusów 10MPxl (niestety, bez E400):
    http://anandtech.com/digitalcameras/...spx?i=2896&p=1

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Michu:

żebyś Ty wiedział jak mnie kusi ten K10 - masakra. gdyby miał 8 a nie 10 MPIX, byłby chyba ideałem aparatu w klasie do 6k pln. duży wizjer i budowa wzorowana na czołgu to to co mi się marzy na rok 2007. oby tylko chłopaki dalej drążyli temat bez tak długich przestojów jak ostatnio. coś kiedyś pisano że K1D też wyjdzie... prawda to?

OLEK, Pentax albo FUJI... wszystko zależy od geniuszy z centrali OLKA - dadzą dobre mięsko czy kolejny kompromis.

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Czy wyjdzie K1? Trudno wyczuć - to pewnie okaże się na PMA najwcześniej. Jak do tej pory K10 sprzedaje się na świecie świetnie. Dziś (niedziela) na giełdzie w W-wie na stoisku Aster-foto poszło 6 sztuk od ręki. Ssanie jest duże, więc kto wie - może sprowokuje to do pojawienia się modelu wyżej. Z drugiej strony, jaki to był miał być korpus? Pentax od zawsze półkę "pro" miał w średnim obrazku. Dlatego kolejnym krokiem, będzie wypuszczenie w końcu w tym roku 645D. Jeżeli potwierdzi się plotka z ceną (jak miało to miejsce w przypadku K10), to ten korpus też może namieszać na rynku.
    Ciekaw jestem też nowych szkieł. Najbardziej interesuje mnie 50-135/2.8. Jak wiesz, formułę optyczną opracowano wspólnie z Tokiną (recenzja owej Tokiny na optyczne ). Gdy dodamy do tego Pentaksowe powłoki SMC (zero blików), uszczelnienia i napęd SDM, to wraz z Kadyszką dostaniemy milusi zestaw.
    O ile wcześniej sprzedamy nerkę

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Mnie kompletnie nie kusi k10d. Prędzej wybrałbym dzisiaj d40 lub e-400. Lubię rzeczy które mi nie przeszkadzają i nie boli ramię od noszenia torby z żelastwem. Aparat do oka przystawiam jak robię zdjecie, a trzymanie 1.5-2 kg w ręku i drugie 5 kg w torbie to nie dla mnie.

Natomiast zaczynam się przekonywać do zdjęć z k10d (szczególnie tych które są w testach). Kolorów nabrały i kontrast się pojawił na odpowiednim poziomie. Nie wiem o co chodzi, że k10d jest tak nierówny w tym co wychodzi z niego. Zaczynam się gubić w jasnym określeniu swojej opini o tym aparacie.

Co do nowych szkieł, to mnie interesuje tylko cena, a nie spodziewałbym sie przełomu. Więc dalej nie będzie co podpiąć do korpusu tak jak teraz. Może pentax powinien połaczyc siły z olkiem? Olek wniósłby do małżenstwa zuiko, pentax korpusy i było by cacy.
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Widziałem kadyszki w Krakowie w MediaMarkt i w Saturnie. W MM cena 4099zł. z kitowym szkłem. W Saturnie nie pamiętam. Ile będzie kosztował ten uszczelniony obiektyw ze światłem 2.8?
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    W Wawie tez jest w MM za 4100zl. K10D wedlug prognoz mial namieszac w rynku i namieszal. Sprzedaje sie dobrze. Trudno, zeby bylo inaczej. Jest konstrukcja bardzo atrakcyjna. Bedzie to z pewnoscia duzy zastrzyk pieniezny dla Pentaxa. Ciekawe, jak w takim razie sprzedaje sie K100D i K110D. Aparaty rowniez, szczegolnie K100D ze wzgledu na stabilizacje, cenowo bardzo interesujace.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka