To moje pierwsze zdjecie jakie tutaj wrzucam. Ciekaw jestem oceny fachowcow - cos tu mozna poprawic?
To moje pierwsze zdjecie jakie tutaj wrzucam. Ciekaw jestem oceny fachowcow - cos tu mozna poprawic?
Mogło być gorzej, ale, również, lepiej :-)Zamieszczone przez dzieciak74
Podobają mi się kolory. Choć zielony trochę wpada w żółc, ale pewno tak było.
Co jest nie tak, według mnie?
Po pierwsze zdjęcie jest małe. Zdjęcie powinno być duże, żeby było coś widać, czym cieszyć oko.
Po drugie - po zmniejszeniu do publikacji w sieci chyba nie wyostrzyłeś, przez co zdjęcie jest nieostre.
Po trzecie - użyłbym filtru polaryzacyjnego, żeby zlikwidować nieciekawe odbicia i pokazać, co jest pod wodą.
Dziekuje za ocene
Po pierwsze sie zgadzam bez dyskusyjnie. Po drugie , nie wzialem tego pod uwage - masz racje ostrosc sie deko zgubila. A po trzecie zostawie sobie opinie, ze "zdania uczonych sa podzielone"Moim zdaniem te refleksy dodaja uroku zdjeciu i w sumie chyba to jest piekne w fotografii, ze nie ze wszystkim sie trzeba zgadzac
![]()
zgadzam się z tym co napisał lgrabun. Przedewszystkim brak ostrości...
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Na moim monitorku zdjęcie jest ostre wystarczająco jak na taki temat , tu nie trzeba szczególowości co innego , że jest za małe po prostu i druga sprawa jest niepoprawnie zogniskowane . ja bym ostrzył tylko na kwiatek .
Zgadzam sie z Robertem![]()