Na pierwszym ostrość chyba, miast na pręcikach, wylądowała, jeśli gdziekolwiek, to na płatkach. Tak miało być?
Na ostatnim podoba mi się rozmycie tła i ziarno. *To* zdjęcie wygląda ja z analoga :-)
Ale tak ogólnie, to faktycznie, to są kolory lata :-)))
lgrabun,
Jeszcze raz przyjrzałem sie fotce nr 1. Kliknąłem w zdjęcie gdzie bądź, a nastepnie w ikonkę zooma w prawym dolnym rogu. Pręciki są wystarczająco ostre, jak na dopuszczalne rozmiary fotki (800 x 600 Px) - widać na nich pojedyncze włoski.
Pzdr, TJ
Ładne wybarwienia letnich kolorów ,ale już z posmakiem nadchodzącej też kolorowej jesieni - czuć to w odcieniach . Dobrze Tadeusz , że focisz to Olkiem bo przynajmiej kolor jest jak kolor.
Nie twierdzę, że są nieostre. Bardziej ostry dla mnie jednak jest płatek w PG i wydaje mi się, że tam złapał AF. Mogę się mylić.Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
Ale i tak dyskusja czysto akademicka.
Robin,
Może powolutku, powolutku fotograficzna brać nabierze większego szacunku dla Olego.
Pzdr, TJ
Pierwsz i druga fotka mnie nie rusza nie podobaja mi sie makro kwiatow za to trzecie zdiecie jest super ze wzgledu na gre cieni i swiatla i ciekawego ujecia
Pozdrawiam
Adam Gandziarowski
Moje typy w kolejności od "najlepszego".
Bardzo podoba mi się ujęcie nr 4. Takie "kolory lata" najbardziej do mnie przemawiają, lubię też tego rodzaju operowanie głębią ostrość - rozmyte tło nie odciąga uwagi od głównego tematu zdjęcia, a jego kolorystyka idealnie współgra z żywymi kolorkami kwiatu. Widać tu bardzo dużo słońca (skojarzenie - lato!).
Zdjęcie nr 3. jest także przestrzenne i ciekawe.
Oba (3. i 4.) mają podobające mi się kadrowanie, czego nie mogę powiedzieć o pierwszych dwóch. Jak dla mnie, to jak na takie ciasne kadry za mało się na nich dzieje (ale to tylko takie wrażenie...). Poza tym "wyrzucajac" tło Sprawiasz, że nie są to fotki kolorów lata, ale kolorów kwiatów - możliwe do uzyskania również w innej porze roku (albo nawet w jakimś rodzaju sztucznego oświetlenia).
Wszystkie, jak zwykle u Ciebie, dopracowane pod względem światła, kadrowania, no i dobre technicznie...
Pozdrawiam
Jak dla mnie wszystkie są niezłe, ale najbardziej podoba mi się 4 i 3![]()
1 i 2 są takie "zwyczajne"![]()
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
W pierwszej fotce widzę przede wszystkim pasję z wibracją w centrum, w drugiej - szaleństwo fioletu, przepychanie się do światła, gwar.
Pzdr, TJ