Zdiecie przyciaga uwage i to sie liczy, ale tak dokladniej to niewiadomo na co patrzec na focie czy na trafki czy na babelki
Zdiecie przyciaga uwage i to sie liczy, ale tak dokladniej to niewiadomo na co patrzec na focie czy na trafki czy na babelki
Pozdrawiam
Adam Gandziarowski
Moje oko najpierw dostrzega łodyżki z kłoskami ułożone troszke przekatniowo i odgięte(np.wiatrem) troszkę w prawo. Właściwie to są kłoski bardzo niedosłowne, metaforyczne. W tle widze układ kółeczek (bąbelków) sekundujący kłoskom. Bąbelki nie sa ułozone przypadkowo, lecz tworza zarysy lini tak samo odgięte w prawo, jak linie łodyżek na pierwszym planie, tylko ze te kółeczka są bardziej roztańczone, rozedrgane, wyłaniające się i ginące. Są także nosnikami światła, porcjami swiatła , kwantami (może trochę przesadziłem). Obraz jest bardzo trudny w odbiorze, ale jest poszukiwaniem, propozycją, odejściem od wytartego piktorializmu, tęsknotą do świata czystego porządku.
Pzdr, TJ
No, słońce to tu widać pięknie! Kontrast jego światła z "zacienionym" tłem wzmacnia efekt. Kropelki są udane, choć gdybyś nie napisał, że to rosa, to głowiłbym się długo co to takiego... Ale liczy się przecież efekt, który jest fajny.
Pzdrawiam
Dziękuję za komentarze! Cieszę się, że zdjęcie spotkało się z takim odbiorem.
Obiektyw, którym zdjęcie zostało zrobione to naprawdę świetne szkło - poza odległością ostrzenia (1,2 metra) nie ma się do czego przyczepić, a duży otwór względny pozwala uzyskiwać ciekawe efekty (jak na komentowanym zdjęciu :-). No i cena (ja kupiłem za ok. 150 złotych).
Mnie podoba się ten bokeh. Szkoda, że nie ma ostrości na kłoskach.
Zamieszczone przez Rafał Czarny
exactly! Moze troche inne ulozenie kloskow. moze troche wieksze - proporcjonalnie do krysztalkow z tla, ale ogolnie cacko.
,pozdrawiam,
excel