O nechtebe chiba się udałoo
Piłeś? ;-)))Zamieszczone przez robin102
lgrabun,
Podoba mi się, poniewaz zdjęcia, które są w założeniu proste kompozycyjnie i mają posmak abstrakcji, dają czystą przyjemność estetyczną. Cenię wysoko pomysł na tę fotkę.
Pzdr, TJ
Jestem pod wrażeniem, choć nie bardzo wiem dlaczego - interesujące, ale nie do końca.
Pozdrawiam. Dariusz Żak
YESSSZamieszczone przez lgrabun
Dziękuję za komentarze, szczególnie ten Roberta, w którym przyznaje się do bycia na lekkim, hm, rauszu, bałem się bowiem, po przeczytaniu jego pierwszego komentarza, że coś ze mną jest nie tak, bo ni słowa nie rozumiałem. Teraz przynajmniej wiem dlaczego :-)))
Wracając do fotografii: ten Takumar jednak ma świetny bokeh, dochodzę do wniosku; im dłużej wpatruję się w to zdjęciu, tym bardziej się on - ten bokeh - podoba :-) Polecam ten obiektyw.
W tłumaczeniu z kresowego na Polski : A niech Ciebie....Zamieszczone przez lgrabun
RE nic nie zaznaczał , że raptem po 3 piwkach nie można dotykać klawiatury , nie ma tego w regulaminie.
Mamy inny gust. Mi to zdjęcie właśnie się nie podoba za ten bokeh...Zamieszczone przez lgrabun
![]()
Dla mnie bokeh to rozmyty plan, a nie ostre kontrastowe kule. Podobny bokeh niestety można uzyskać z 14-54mm... chociaż kulki są drobniejsze. Moim zdaniem obiektyw który daje taki bokeh nie nadaje się zbyt dobrze np do portretów. Być może błędem też było robienie zdjęcia pod słońce, przez co wzrósł kontrast między ciemnym tłem a jasnymi partiami.
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Teoria teorią, a mi na oko te kulki się podobają![]()