Na pierwszych zdjęciach bardzo interesujące kolory. Coś zmieniałeś w postprocesie, czy to wprost z aparatu?
Na pierwszych zdjęciach bardzo interesujące kolory. Coś zmieniałeś w postprocesie, czy to wprost z aparatu?
Szostka mi sie bardzo podoba, z powodu gry perspektyw - soczyście zielone badyle kaktusów w odpustowych donicach, w rzędzie kontra mało kolorowe budynki, jak klocki, w dodatku ujęte w zbieżności do dołu. Bardzo ciekawy pomysł. W ten blaszak, tam, to bym od razu granat p...nął.
Pzdr, TJ
kolory sa z aparatu (tzn podbilem je w rawie przy wywolaniu do jpg - czyli to samo gdybym ustawil saturacje na + w jpg w aparacie).
Za to w postprocesie siedzialem nad swiatlem, gdyz taka pogoda jest zabojcza dla naszych rozpietosci tonalnych. I z tym było trochę zabawy.
Z drugiej serii najbardziej mi się podobają 7,8 i 10. Twoja praca nad światłem rzeczywiście sporo dała ... a i kolorki rzeczywiście są super. A co do obiektywu to tylko powiem tak - achh ... gdybym miał taki jak chodziłem po wąskich włoskich uliczkach
Gary - wrzucaj dalej![]()
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Zdjęcia fajne - chociaż krzywe - czyli dla mnie to trochę zbyt szeroko, albo zbyt blisko. A może da się szeroko i prosto, i blisko? Zuiko?
Kolor dobry, tylko nie wydaje Ci się Gary, że ta Sigma trochę mydli? No chyba, że szerokie kąty tak mają... ale jakoś przyzwyczaiłeś mnie do żylety z tych Twoich stałek, a tu takie cuś dziwne...
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Blady, poczytaj troche o perspektywie, o szklach z korekcja perspektywy, a nie za przeproszeniem, pieprzysz trzy po trzyZamieszczone przez blady
skieruj swoj ZUIKO na 14mm do góry i spraw zeby wiezowce i drzewa były rownoległe nie schodziły się do jednego punktu, jak to ci sie uda to porozmawiamy dalej
co do nieostrości, ja jej nie widze
pozdrawiam
Gary, z tym zuiko to taki mały trolibowski żarcik - nie denerwuj się, jeszcze dzisiaj będziesz miał okazję pojechać po mnie (jak będzie Ci się chciało) - idę zaraz na chrzest... i kuźwa zero pomysłów jak ma to wyglądać...![]()
http://strony.aster.pl/4x5/ktopyta/archit/archit.htm
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
heh no ja wlasnie z chrztu wrocilem
a widzisz jaki ladny poradnik znalazles - wiec co ja bede tlumaczyl
2 i 6 podobaja mi sie najbardziej![]()