Witam wszystkich.
Przedstawiam kilka fotek zrobionych w technice HDR. Nie są to może super jakości zdjęcia, ale zapraszam do obejrzenia i skomentowania. Zdjęcia zostały zrobione w Drażniewie nad Bugiem. Pozdrawiam![]()
Witam wszystkich.
Przedstawiam kilka fotek zrobionych w technice HDR. Nie są to może super jakości zdjęcia, ale zapraszam do obejrzenia i skomentowania. Zdjęcia zostały zrobione w Drażniewie nad Bugiem. Pozdrawiam![]()
Bardzo malownicze mimo, że nie przepadam za HDRami.
Koszmarnie małe. Ale ładne.
Nie, nie są małe. I nadal są ładne :-)))
Niemniej, wolałbym zobaczyć te zdjęcia w oryginale, bez zabawy z HDR.
Fotki sa owszem, owszem, szczególnie piątka, tylko troszkę przegiete.
Pzdr, TJ
Mi zdecydowanie najbardziej podoba się 5 (ciekawe jak by wyglądała w B&W z podciągniętym kontrastem ?. Ale przyłaczam się do opinii TJ - są troche przegięte.
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
takie właśnie chciałam , zeby były przegięte.
Ładne, nauczyłem się lubić HDRowane foty. Na początku mnie irytowały, podchodziłem do nich jak pies do jeża. Napisz, czy to HDR z jednego rawa, czy naświetliłaś różne ekspozycje.
marylka,
Napisz, jeśli możesz, kilka słów o tym, co chciałaś uzyskać obrabiając w ten sposób zdjęcia.
Pzdr, TJ
Zdjęcia zrobione w różnych ekspozycjach ( 3 jpg ) w seri. Dalej to już Photomatix i kombinowanie w tym programie. Dalej w PS selektywne dopasowanie kolorów, odszumianie i kadrowanie. Próbowałam z ORF ale coś mi nie wychodzi.
Narazie traktuję to jako ciekawą zabawę, doświadczenie z fotografią tego typu. Obrabiając te zdjecia chciałam pokazać taką inność tych miejśc. Często tam jestem, a HDR pozwala mi wyszukać takich malowniczych klimatów, atmosfer, uczuć. Te zdjęcia pozwalają mi, poczuć się choć na chwile i oderwać się od codziennego zwykłego życia.Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski