Co na tak, a co na nie?
"Ania Fingers"
Co na tak, a co na nie?
"Ania Fingers"
Na nie - manierycznie niecentralny kadr, taki ni z gruszki ni z pietruszki.
Pzdr, TJ
Na nie:Zamieszczone przez dka
- kadr
- zbyt mało ciekawy wyraz twarzy - IMHO znacznie lepiej byłoby zakryć jedno oko dłonią, drugie odsłonić pomiędzy palcami i pokazać pełny uśmiech lub, jeżeli lubisz zdecentralizowane kadry, zrobić pionowy z twarzą na pół kadru, jednym okiem przez palce i uśmiechem ... ale to tylko moje dywagacje
Na tak:
- mam słabość do portetów w B&W![]()
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
tadeusz - ze taki na chama niecentralny? ze 'koniecznie na boku'? hm.. w sumie masz racje. zdjecie zrobilem centralnie, ale ania miala dziwnie pozginane paluszki i musialem je wypchnac poza kadr, a z lewej domalowac tla..
hm.. oryginal mam w domu, wiec dopiero jutro przyniose.
ale to ciekawe, ciekawe. ciekawe co bedziesz wolal, czy wypchnac anie, czy ogladac pozginane paluszki..
a taka obrobka kontrastow?? jak to sie widzi?
Kontrasty są jak dla mnie ok - widać, że to nie była czysta konwersja z koloru na B&WZamieszczone przez dka
A ziarno to dokładane czy to szumy tak ładnie wyszły po konwersji ?![]()
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Uważam, że dlatakiego ujęcia, gdzie dziewczyna patrzy wyraźnie od prawej przydaje się trochę przestrzeni z lewej, jak najbardziej powinno być, moim zdaniem, niecentralnie, tylko kwestia - ile? Poza tym na tak - portret typowo, jak sie kiedys, w poczatkach fotografii mowilo, migawkowy, ustrzelony (co nie wyklucza pewnego pozowania), co mi sie podoba. Mam przychylnosc do takich zdjęć, więc nie będę dalej nic pisał.
Na temat kontrastu - jest bliższy rzeczywistości widzianej przez moje oko. Nie jest to prosta zamiana kolorowego zdjęcia na czarno-białe. Tak zamiana zwykle wprowadza trochę drażniącą płaskość. Tu tego nie ma. Zdjęcie jest zywe, a kontrast bardzo dobrze współgra z nastrojem.
Pzdr, TJ
Domyslam sie o co Ci chodziło.........ale własnie "to coś" Ci nie wyszłoWbrew pozorom to nie takie proste.Trzeba sporo miejętnosci a moze i szczęscia zeby utrzymac się w jakiejkolwiek manierze........ale warto próbowac
![]()
masz na mysli, voovoo2, takie 'wstydziochowe usmiechanie przez dlon'? moze i tak. poprostu tak ania zrobila a ja w tym czasie do niej strzelilem.
RobertW3D probowal slowami zaplanowac ta akcje. jak sobie wyobrazam, to bylo by lepiej. oczywiscie potrafie to sobie wyobrazic w idealnym swiatelku![]()
Wawal w cholerę ten OHYDNY napis robifoty.com. Totalna porażka.
Ale kadr coś w sobie ma. Taki dziwaczny, za dużo z lewej, ale mnie się to podoba. A kontrasty OK. I ogólnie fota OK. Oprócz tego idiotycznego napisu.![]()
ja ci dam ohydny napis. to arial font. czcionka-bozek. jedno z najlepszych dokonan ludzkosci.
wogole to nie przynioslem z domu obiecanego 'centralnego ujecia' bo zapomnialem ze dysk zostawilem tu - w robocie. a tu zaden komputer go nie widzi:/