8 - balonik
Oceniajcie i poprzednie fotki, proszę![]()
/*...................*/
/* ...........................*/
Następna fotka:
6 - wypoczynek
miałem wrażenie, że gdyby mógł to by mnie wiosłem prześwięcił....
/*...................*/
no widzisz jak fotografowanie jest niebezpiecznefotki fajne nastrojowe
![]()
Dzięki!Zamieszczone przez thethomson
Lubię takie klimaty, coś co przykuwa, oko i myśl. Nie mniej nie mam jeszczsze wprawy w obróbce, więc są jakie są. Pewnie możnaby, tu i ówdzie przyciąć i coś obrobić aby uwypuklić.
Za wszystkie uwagi, wielkie dzięki .
/*...................*/
W fotce nr 3 strasznie żałuje że czubek głowy się nie zmiescił, ale po prostu nie wyszło
Teraz coś w stylu Rafała, zrobione z biodra. Musiałem sie chować, bo brał 5 zł od fotki
10. - Pirat
pirat pełną gęba...
/*...................*/
podobaja mi sie zdjecia z ulic, ludzi a jak sie jeszcze złapie jakis fajny moment no to nieboej sorki że ja tek nie do rzeczy ale niezauważyłeś że pan z łódki jest bardzo podobny do pirata. Hmm.. może to ten sam
być moze cie śledzi
![]()
Hehe, być może ma moją teczkeZamieszczone przez thethomson
, albo się obawia o swoją
![]()
/*...................*/
Skoro nie można do konkursu, no to oceny powstań
Jak Ci się podobam ?
/*...................*/
No to po kolei.
Pierwsze widziałbym w pionowym kadrze. Za dużo z lewej i zdecydowanie za dużo z prawej. I niepotrzebnie uciąłeś chłopakowi nogi.
Drugie fajne. Ale to tylko świetne pamiątkowe zdjęcie do rodzinnego albumu.
Trzecie najlepsze – bardziej mi szkoda obciętej brody niż czapki. Ciąć głowę można, ale IMO bardziej zdecydowanie. Trzeba było mocniej uciąć głowę, a oszczędzić brodę. Światło Ci nie sprzyjało, powstał za mocny cień na twarzy od daszka. W takich sytuacjach można się ratować lampą błyskową, ale aparat trzeba trzymać do góry nogami, żeby błysnąć pod daszek. Jeśli flesz będzie z góry to może jeszcze spotęgować cień.
Ten gość na łódce, fajny temat, ale szkoda że patrzy w obiektyw. I jeszcze krzywo. Krzywizna IMO byłaby dopuszczalna w sytuacji, gdyby człowiek wiosłował, widać byłoby wysiłek itd. Wtedy krzywizna mogłaby podkreślić dynamikę ujęcia. Trzeba szczególnie uważać na krzywe foty z wodą. Bo woda jest z natury rzeczy pozioma.![]()
Fota z balonikiem nie trafia w mój gust w ogóle.
Pirat – zabałaganiony kadr – inne postacie odwracają uwagę od pirata. Ja bym ciaśniej kadrował.
Ostatnia fajna. Przez dłuższą chwilę zastanawiałem się, czy ten głęboki cień na twarzy psuję mocno fotę. Ale chyba nie. Zawsze możesz iść w zaparte, "że tak miało być i już". Że to świadomie i to środek wyrazu artystycznego.Istnieje takie pojęcie jak estetyka błędu, więc zawsze możesz się na to powołać.
![]()
PS. Foty przyjemnie się ogląda. Ja lubię zdjęcia ludzi, nawet jeśli nie są doskonałe technicznie.