Czy ktoś ma może ten obiektyw i moze pochwalic sie jakimis przykladowymi zdjeciami?
Jak ma sie ten obiektyw do ZD50mmf2makto?
Sigma 105 mm f/2,8 EX DG Macro FT do Olympusa
Pozdrawiam
Radek
Czy ktoś ma może ten obiektyw i moze pochwalic sie jakimis przykladowymi zdjeciami?
Jak ma sie ten obiektyw do ZD50mmf2makto?
Sigma 105 mm f/2,8 EX DG Macro FT do Olympusa
Pozdrawiam
Radek
herman
E-500 + 14-45 + 40-150 + ZD 35mm + FL50
Z tego co wiem to nikt go jeszcze nie ma, u nas, z mocowaniem 4/3 więc bezpośredniego porównania nie będzie do czasu jak Radek E. nie "wychaczy" go z Sigma Polska.
ja tak tylko z ciekawosci...Zamieszczone przez Magus
zastanawiam sie porostu jak on sie ma do zd50f2? Czy wogole warto zastanawiac sie nad nim.
Pozdrawiam
herman
E-500 + 14-45 + 40-150 + ZD 35mm + FL50
Ja też się zastanawiam, ale długo chyba będziemy czekać na porównanie...Gwarantowana gorsza rozdzielczość w tej Sigmie...
Mi się wydaje, że ze względu na ogniskową będzie to obiektyw typowo do macro (aczkolwiek ostrość od 31cm nie powala) 210mm to już jest niestety zbyt wąsko do portretu ... ale wydaje się być bardzo ciekawą konstrukcją i rozsądną cenowo. Sam jestem ciekaw wyników testów![]()
Jakby mi robili na złość (mam pecha ostatnio...)---Stałki 70mm Sigma nie przystosowała do 4/3 ...
Z tym ostrzeniem od 31 cm to wcale nie musi być źle , pewnie jest to wartosć z jakiej ostrzy AF , a manualnie można ostrzyć z bardzo bardzo bliskiej odleglosci i to pewnie komfortowo bo szkło nie ciemne przecież.Zamieszczone przez RobertW3D
Bardzo fajne szkiełko , miałem ją w systemie N . Wrzucił bym parę zdjęć z niej ,ale mam nieposkanowane slajdy. Idealna do makro , ma odwzorowanie 1:1 ,bardzo ładnie i ostro rysuje , konstrukcja jest z stopów aluminium , cięszko było się z nią rozstać :/ Jest to nominalne 105 mm tak było w cyfrowych C i N nie wiem jak z Olkiem Sigma sprawę załatwi , ale 210 mm do makro :/ to już zupełnie inne szkło by było.
Prawie jak fotograf
To teraz będziesz mógł do niej wrócićZamieszczone przez Theo
![]()
A jak było z tym ostrzeniem - czy rzeczywiście na manualu można było ostrzyć z mniejszej odległości jak pisze Robin102?
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Ostrzenie było , mniej więcej od 20cm ale już z tej odległości było 1:1 , z dodatkowymi pierścieniami robił się już problem bo ostrzenie było od około 5 cm a tu już co ruchliwsze robale zwiewałyAha AF ostrzył do 1:2 ,na manualu 1:1
ps. Jeżeli to szkiełko będzie kosztować tak jak do innych systemów koło 1600 zł to będzie bardzo konkurencyjne![]()
Prawie jak fotograf