Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: ZD 14-54mm

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    1. bardzo ładnioe ostrzy już od pełnej dziury
    2. Widocznie szybciej od 40-150 z innymi porównania nie mam
    3. Wszystkie są chyba Japan
    4. Wszystkie zuiko są ostrzonę elektrycznie
    5. hmmm nie zauważyłem, tego średniego spisywania się.
    6. Ma strasznie uniwersalną rozpiętość ogniskowych, MZ idealną.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

dinx6
    Gość
    dzięki grizz, o to mi chodziło. gdybyś wrzucił jeszcze jakieś sample, byłoby rewelacyjnie. ale nie nalegam

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dinx6
    gdybyś wrzucił jeszcze jakieś sample, byłoby rewelacyjnie
    Fotki Draxan'a
    ZD 14-54mm f/3.4 (2.4 MB) - portet
    ZD 14-54mm (1.6 MB) - to juz jakas fotka testowa (ze starego posta, z niedzialajacego serwera)
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dinx6
    dzięki grizz, o to mi chodziło. gdybyś wrzucił jeszcze jakieś sample, byłoby rewelacyjnie. ale nie nalegam :oops:
    14-54 to najlepszy obiektyw w swojej klasie -- tu nie ma co patrzeć na sample, tylko kupować :-)))

dinx6
    Gość
    dla mnie to już poważniejszy zakup a jak po miesiącu użytkowania powiem żonie, że jest coś lepszego a ten mydli, mogę mocno dostać tam gdzie panów boli najbardziej. tak więc, wolę się upewnić, ya know

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dinx6;
    nie jestem fachowcem ale od tygodnia "już mam" 14-54 i "jeszcze mam" 14-45
    więc tylko porównawczo:
    1. Tak jak napisał Grizz.
    2. W km/h nie podam ale rzeczywiście szybciej niż 40-150 i zdecydowanie szybciej (i prawie bezgłośnie) w porównaniu z 14-45. Precyzja na moje skromne oko też lepsza.
    3. W kupionym przeze mnie w styczniu kicie: 14-45 jest "made in China", 40-150 jest "made in Japan". Kupiony tydzien temu w sklepie w Krakowie 14-54 jest "made in Japan".
    4. Pierścień MF - różnic w obsłudze nie ma, poza tym, że - moim zdaniem działa szybciej i precyzyjniej. Chociaż jakby na krótszym "skoku" co akurat nie koniecznie musi być zaletą. No ale ilość obrotów w 14-45 była wk.....
    5. Nie zauważyłem "średniości pod słońce" przynajmniej w stosunku do posiadanych dotąd. Ale z drugiej strony za wiele zdjęć jeszcze nie zrobiłem. Wciąż brak czasu
    6. Nie bardzo wiem o co chodzi z tą uniwersalnością ?
    Pozdrawiam
    Witek
    Pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez witeks
    uniwersalny - wszechstronny obiektyw zoom oferujacy zarowno mozliwości szerokokatne jak i krotkiego teleobiektywu w sam raz na obiektyw KITowy (tj. podstawowy). Duza jasnosc sprawia, że jest dobry przy fotografowaniu w roznorodnych warunkach oswietleniowych itp. itd...
    No chyba ze chodzi o jakas inna papke marketingowa....
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez witeks
    Chodzi o to, że dla normalnego fotografa obiektyw 14-54 wystarcza do wykonania 95% zdjęć. Pomijam ujęcia wykonane teleobiektywami.

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Jeronimo; dzięki Modzie, jesteś jak zdrowie, ile Cię cenić trzeba ten tylko.........
    Pozdrawiam
    Witek
    Pozdrawiam

dinx6
    Gość
    mniejszy skok przy MF na pewno jest bardziej użyteczny, to że japończyk już mnie przekonuje w 50 %, (wystarczy przykład 40-150, bardzo solidnie wykonany moim zdaniem). przede wszystkim chodzi mi jednak o zastosowanie go w różnych warunkach, tj. koncertowo-kościelno-portretowych i precyzję/szybkość AF (skoro jest lepiej niż w 40-150 to nie będę miał pytań).

witeks, gdzie nabyłeś w krakowie 14-54 i jeśli można wiedzieć, w jakiej cenie?