Strona 41 z 55 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 541

Wątek: Olympus ZD ED 50-200mm 1:2.8-3.5

| OlyJedi
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dinx6 Zobacz posta
    Acha, chodziło Ci zapewne o szlag, nie szlak.
    Tak oto mi chodziło

Bynajmniej abym nie został źle zrozumiany jestem bardzo zadowolony z tego szkło i już.
    A to co mi się przytrafiło to trudno mam nadzieje że to tylko taki wyjątek i nikogo więcej to nie spotka.

A czy szkła są na lata hmm?
    Mam taka nadzieję choć wątpliwą (patrząc na body) ale o tym wszyscy przekonamy się za lat kilka...naście

| OlyJedi
    Mieszka w
    wawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

kto w Warszawie ma 50-200?

czy jest tutaj koleżanka/kolega z Warszawy posiadający ten obiektyw? Chciałbym dotknąć / pstryknąć kilka fotek, bo przymierzam się do zakupu.

a przy okazji - czy korzystanie z zalet SWD jest zależne od posiadanego body? Ja mam e510 i nie wiem czy SWD ma dla mnie sens?

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pawel-5 Zobacz posta
    czy jest tutaj koleżanka/kolega z Warszawy posiadający ten obiektyw? Chciałbym dotknąć / pstryknąć kilka fotek, bo przymierzam się do zakupu.

a przy okazji - czy korzystanie z zalet SWD jest zależne od posiadanego body? Ja mam e510 i nie wiem czy SWD ma dla mnie sens?
    Jak już pisał kolega Sebu$ SWD w przypadku 50-200 daje się odczuć w zasadzie tylko przy ciągłym AF, w normalnej pracy różnica jest symboliczna, co i ja mogę potwierdzić.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

EuroLiberty
    Gość
    Czałkiem możliwe, że w jakimś stopniu tak. Jedno jest pewne... SWD pomaga dłużej cieszyć się dobrym słuchem. Nic mnie tak nie irytuje jak dźwięk wiertarki w 35-100. SWD zdecydowanie poprawia kulturę pracy obiektywu.

I jeszcze jedno. W przypadku starszej wersji 50-200 zdarzało się, dość często, że obiektyw łapał luzy, a w skrajnych przypadkach sam się rozkręcał. Nie słyszałem, by nowsza wersja była dotknięta tą samą przypadłością.

Jak Cię stać, to kupuj wersję SWD.

| OlyJedi Awatar lucas_g
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    155
    Moja galeria
    Jestem z Wawy i mogę się spotkać w celu użyczenia szkiełka. Zapraszam na priv.

Awatar budimal
    Mieszka w
    Glogów
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Thumbs up 50-200 swd

U mnie kupisz taką sztukę (igła) jeszcze na gwarancji,zrobiłem ją ok 600 fotek POLECAM!!!
    http://www.allegro.pl/item893421052_...gwarancji.html
    5D mark II, 17-40L, 50 f1.4, 100-400L, 580EX II

Awatar markopolo
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Gdzie można kupić najtaniej przez internet SWD.

| OlyJedi Awatar Baca79
    Mieszka w
    Olkusz
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    mogę śmiało polecić
    sklepfotograficzny.pl
    lub
    fotopanorama.pl
    kupowałem tam kilka rzeczy sklepy są ok cenymaja według mnie b.dobre na 50-200 jest jeszcze zwrot tak że wychodzi w dobrej cenie nówka nie śmigana
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    http://fotopanorama.pl/index.php/product/show/id/440
    lub
    http://sklepfotograficzny.pl/obiekty....8-3.5-ED-SWD/
    Ostatnio edytowane przez Baca79 ; 9.02.10 o 20:16 Powód: Automatyczne scalenie postów

Awatar markopolo
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Kupując obiektyw używany co prawda przez parę miechów jak sprawdzić czy optyka jest bez żadnych nawet mikronowych zarysowań.

dinx6
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez markopolo Zobacz posta
    Kupując obiektyw używany co prawda przez parę miechów jak sprawdzić czy optyka jest bez żadnych nawet mikronowych zarysowań.
    no gratuluję, jak Ty chcesz sprawdzać mikronowe zarysowania na optyce. proponuję sprawdzić jeszcze mikronowe otarcia gumowych pierścieni. aż się boję co zrobisz, jak na matrycy wyskoczy Ci nagle hot albo bad piksel, skoczysz z mostu?

a tak serio, w praktyce nawet widoczne gołym okiem rysy na soczewkach nie mają ŻADNEGO przełożenia na zdjęcia, tak samo jak paprochy wewnątrz.