szkoda, w Twoim przypadku nawet podwójnie. do tego dochodzi stara prawda, że jak serwis grzebie w sprzęcie złożonym pierwotnie przez maszyny, to potem może być różnie i już nigdy nie ma pewności że nie padnie.
szkoda, w Twoim przypadku nawet podwójnie. do tego dochodzi stara prawda, że jak serwis grzebie w sprzęcie złożonym pierwotnie przez maszyny, to potem może być różnie i już nigdy nie ma pewności że nie padnie.
Pierwszy raz czytam o takim przypadku. O tym, że tubus samoczynnie potrafi się wysunąć podczas transportu czytalem, ale to normalne w przypadku obiektywów bez wewnętrznego ogniskowania.Zamieszczone przez jvad
Rozmawialem ze sprzedawca z Fotoklika na temat wersji SWD. Na jakims szkoleniu mieli okazje sie tym pobawic i twierdzi, ze szklo ostrzy bezglosnie. To jedyna cecha, ktora mu zapadla w pamieci bo bylo sporo osob chetnych do zabawy.
14-42 też ostrzy bezgłośnie - kiedyś macałem...
Fakt, miałem to szkiełko w kicie z E-510.Zamieszczone przez KaarooL
Tyle, że optycznie jest trochę gorszy od 50-200![]()
Wczoraj testowałem 50-200 , tylko że starszą wersję.
Czy wersja szkla 50-200 z SWD również jest wysuwana?
SWD oznacza napęd autofokusa (typ silnika). Nie ma to nic wspólnego ze zmianą ogniskowej, czyli z "wysuwaniem". Czyli odpowiedź na Twoje pytanie brzmi: Tak.Zamieszczone przez Mathew
fajne tabelki http://www.olympus-esystem.com/dea/p...-200_28-35swd/
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Z E-3 już żadeen samolot nie ucieknie...![]()
![]()
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
zmartwiło mnie tylko to światło 7,0 po podpięciu EC-20. Chyba zdecyduję się na konwerter 1,4...
ale 560mm to nie 800!!!
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl