Strona 26 z 55 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 541

Wątek: Olympus ZD ED 50-200mm 1:2.8-3.5

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    czyli generalnie potwierdza się wnosek że jednak nowe body daje odczuwalnego kopa starszym szkłom, natomiast silnik ma powiedzmy znaczenie "mniej odczuwalne". Co w sumie nie dziwi...dlatego tak się napalam na E-3 Bardziej niż na SWD

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie
    czyli generalnie potwierdza się wnosek że jednak nowe body daje odczuwalnego kopa starszym szkłom, natomiast silnik ma powiedzmy znaczenie "mniej odczuwalne". Co w sumie nie dziwi...dlatego tak się napalam na E-3 Bardziej niż na SWD
    Różnica jest ogromna na korzyść AF w E-3(odnosząc się do E-330). Po 30 minutach zabawy E-3 z 12-60 i 14-54, podpiąłem 14-54 do E330 i myślałem, że coś jest nie tak, bo AF działał "tak wolno"
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar cadman
    Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Potwierdzają się moje przypuszczenia, że między starą wersją a nową nie powinno być wielkich różnic w prędkości ostrzenia. Podobnie było u Pentaksiarzy, którzy oczekiwali lekarstwa na wolny AF w nowych konstrukcjach z SDM-em. Niestety o szybkości AF decyduje konstrukcja aparatu. Więc komu "się śpieszy", niech śpieszy do sklepu po E-trójkę.
    Czarny aparat z gorszego systemu
    Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    No cóż, poczekam na Wasze testy. Miałem cichą nadzieję że SWD może wnieść dużą poprawę. Wychowany jestem na Canonie gdzie USM ( oczywiście nie w ostatnio robionych tanich kitach) coś znaczyło, ii to z każdym body od 50 do 1.
    Na teraz wydaje mi się, że paradoksalnie najlepszym wyjściem są kolejne zakupy dwóch obiektywów. Biorąc pod uwagę koszty jak i jakość użytkowania.
    Kupuję 50-200 za 2500pln, w momencie zmiany body sprzedaję za powiedzmy 1500 pln ( tyle to chyba każdy da za to szkło ) wtym czasie SWD tanieje na tyle że kompensuje to utratę wartości starego szkła. Docelowo mam nowe body i nowy obiektyw. A nóż pojwai się cóć ze stzałym światłem ....
    Takie tam "teorie"...
    Musowo, trzeba kupić jak najszybciej cokolwiek i cieszyć się robieniem fotek
    Pozdrowienia.

Tomek

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    myślę że 1500PLN to stanowczo mało nawet za używane 50-200...jeśli jest w dobrym stanie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tomasz Pawlaczek
    No cóż, poczekam na Wasze testy. Miałem cichą nadzieję że SWD może wnieść dużą poprawę. Wychowany jestem na Canonie gdzie USM ( oczywiście nie w ostatnio robionych tanich kitach) coś znaczyło, ii to z każdym body od 50 do 1.
    Na teraz wydaje mi się, że paradoksalnie najlepszym wyjściem są kolejne zakupy dwóch obiektywów. Biorąc pod uwagę koszty jak i jakość użytkowania.
    Kupuję 50-200 za 2500pln, w momencie zmiany body sprzedaję za powiedzmy 1500 pln ( tyle to chyba każdy da za to szkło ) wtym czasie SWD tanieje na tyle że kompensuje to utratę wartości starego szkła. Docelowo mam nowe body i nowy obiektyw. A nóż pojwai się cóć ze stzałym światłem ....
    Takie tam "teorie"...
    Musowo, trzeba kupić jak najszybciej cokolwiek i cieszyć się robieniem fotek
    Pozdrowienia.

Tomek
    Nie sadze ze wersja z SWD potanieje az tyle ile zaladasz. Po prostu stare obiektywu znikną a nowe z SWD moga zostac ciut droższe.
    ...był Olek jest A6000

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kisi

Nie sadze ze wersja z SWD potanieje az tyle ile zaladasz. Po prostu stare obiektywu znikną a nowe z SWD moga zostac ciut droższe.
    Wydaje się mi że zwiększony popyt na ZD przyczyni się do obniżek cen z biegiem czasu

| OlyJedi
    Mieszka w
    Grodzisk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie
    Miałem okazję poznać opinię jednego z redaktorów zajmujących się testowaniem sprzętu fotograficznego. Otóż różnicę szybkości AF w obiektywach o napędzie tadycyjnym a ultradźwiękowym wytłumaczył mi on następująco:
    Przy fotografowaniu obiektów nieruchomych nie ma szczególnego znaczenia jakim napędem obiektyw dysponuje, ponieważ różnica w prędkości ostrzenia (z tym samym body, oczywiście) jest trudna do zauważenia. Objawia się ona jednak, kiedy fotografujemy obiekty poruszające się. Bardzo często okazuje się wówczas, że o ile napęd ultradźwiękowy pozwala uchwycić i utrzymać ostrość na ruchomym celu to obiektyw pozbawiony silnika ultradźwiękowego temu samemu zadaniu sprostać nie potrafi.
    Oczywiście swój pogląd ukształtował testując produkty NiC, wtedy SWD olka nie było

| OlyJedi Awatar Sidorowski
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    [

Wydaje się mi że zwiększony popyt na ZD przyczyni się do obniżek cen z biegiem czasu [/quote]

Jeśli podaż się nie zwiększy to ceny nawet wzrosną
    OM-D / P 7700/ R 7 / F 30 / Minox PL / Mju II

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Plumek
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    No więc mam go. Dziś spróbowałam z okna pofocić ptaszki za oknem na świerczku. Aparat na statyw i hajda! Hm... Nie idę z nim nigdzie, bo pada i ciemno jak w nosie u murzyna.
    No i teraz zonk: ustawiam ostrość na ptaszka, a ostro wychodzi gałązka. No albo ja niedowidząca jestem... Ale widzi mi sie, jakoby ostre bylo nie to, co chciałam.
    Wrzuciłam nieobrobionego sampla na serwer - zerknijcie proszę. Dodam, że na 100% fot, tak ze 30% ma ostrego ptaszka Rozumiem, że ruchliwe, rozumiem, że troszke mogło powiać... Jeśli tak, to w czym problem? Kultowy obiektyw i...? Dodam, że zapięty do E330. Mam jeszcze Sigmę 105 macro i 14-45 Kit - oba pracują bez zarzutu.

Tu jest ta fota

P.S. Jeśli mój post nie nadaje sie do kompendium, to gdzie go umieścić? Znalazłam wątek o ostrości, ale nie dotyczył on tego obiektywu, lecz 14-54.

Swoje fotki wrzucam na Insta