Czemu 7,1. Chyba 5,6 - 7,1Zamieszczone przez lessie
za to AF ma działać - tylko środkowy punkt.
Zastosowanie z EC-20 widzę dla półki TOP PRO - 14-35, 35-100,, 90-250, 150, 300 i 50Macro.
Czemu 7,1. Chyba 5,6 - 7,1Zamieszczone przez lessie
za to AF ma działać - tylko środkowy punkt.
Zastosowanie z EC-20 widzę dla półki TOP PRO - 14-35, 35-100,, 90-250, 150, 300 i 50Macro.
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
ja też raczej skłaniam się ku 1,4. Z drugiej strony samoloty na ogniskowej 600-800 robiłbym tylko w powietrzu a więc raczej światła brakować nie będzie i te 7,0 byłoby może wystarczające...a że punkt centralny? I tak innego nie ustawiam póki co...![]()
Mam dylemat, na dwa konwertery w tym sezonie mnie nie stać...
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Tak z ciekawości - czy ED 50-200 ma plastikowy gwint, tak jak 14-42?
bez jaj...Zamieszczone przez Syd Barrett
![]()
Sebastian
dobreZamieszczone przez Syd Barrett
![]()
jedyne z plastikowym to 14-42 i 40-150 nowsza wersja
Bo są lekkie i taki wystarczy.
Gdyby nawet Olek chciał zaoszczędzic na bagnecie to taka rura jak 50-200 długo by na plastiku nie pociągnęla![]()
Zaznaczyc trzeba,ze jest to plastik nierdzewny i nie sciera sie.Zamieszczone przez ziemia01
Czy ktos ma doswiadczenia,zeby sie mocowanie w nich na tyle wytarlo,ze trzeba naprawiac(wymieniac).
za krótko sa na rynku żeby to zanotować. A i tak to raczej niemożliwe, chyba że ktoś 5 razy dziennie kręci szkłami na gwincie, w dodatku ma ciężką i niezgrabną łapę...Zamieszczone przez lucca
Sebastian
W serwisie Olka powiedzieli mi że to nie możliwe i że jeśli wytrze się na gwarancji - to oczywiście go naprawią. Ale wątpię żeby się wytarł. to przecież małe lekkie obiektywy
pozdrawiam
dobas
Właśnie się zastanawiam nad kupnem ZD 50-200, ale zainteresowała mnie sigma 135-400. Tylko nic nie wiem na jej temat, cz może ktoś ten obiektyw posiada w swojej kolekcji? chętnie bym czegoś się dowiedział od was na jego temat. Mam dylemat nie wiem co kupić.